il Izrael 2026: Noam Bettan - Michelle

Bezveze pesma, ovo bi ostalo u polufinalu da nije Izrael. Zali boze vremena cekajuci. Sto bi rekao onaj meme, ‘bolje da sam izdrkala nego gledala’
Ne treba preterivati. Ne bi ostalo u polufinalu, naročito sada kada su prilično slabe pesme u konkurenciji.

Slušali ste, ozbiljno? Užas, dobro.
Naravno da se poslušalo. Pa i svi forumaši koji su u decembru podržavali bojkot Evrovizije, gledaće je u maju, to je gotovo izvesno.

Noam Bettan & Yuval Raphael - New Day Will Rise

Vrlo dobra pesma no žiri će ga svakako bojkotovati zbog politike. Podseća me na Slimanea i njegovu pesmu. Ako napravi emotivan nastup biće ovo visoko u TVT.

Pa ono, baš lijep glas ima i pjesma mi nije loša, kao ni prethodne dvije njihove.

Ali činjenica da već znamo da osvaja tvt iako nije toliko bolja od drugih me smara, a da ne pričam o drugim okolnostima zbog kojih ću pjesmu da čujem večeras i još dva puta u maju i vjerovatno je to to.

Ali hoće li i kod žirija biti dovoljno visoko da pobedi ukupno? Odnosno,može li ovo da ugrozi Finsku,koja je za sada apsolutni favorit?

Ne treba preterivati. Ne bi ostalo u polufinalu, naročito sada kada su prilično slabe pesme u konkurenciji.

Naravno da se poslušalo. Pa i svi forumaši koji su u decembru podržavali bojkot Evrovizije, gledaće je u maju, to je gotovo izvesno.
Meni se ne cini tako. Prvo polufinale je jace po mom misljenju. Od 10 pesama koje su objavljene bar 7 pesama mi je bolje od njih za sad, a Svedska ce isto biti iznad njih kad izaberu Feliciu (mada su i alternative bolje ako ne izaberu nju). Ostaje jos 5 da objave svoje predstavnike i pesme.

Iskreno ne znam kako bi mogli oni da budu visoko kod zirija ove godine. Prethodne dve balade su bar mogle malo da flexuju glas, pevanje… ovo mi je nekako mlako.

Sviđa mi se jer dominira francuski jezik u pjesmi, a i nije baš ono očita patetika kao prethodne dvije godine, u svakom slučaju ostaje da se nadamo da ovo neće pobijedit i to je to 🙏

Objektivno žiri nema na šta da ga zakine toliko da bi bio van top 13 ali isto tako objektivno ovo nije za 200+ poena publike (a imaće 300+) tako da neka opet budu drugi i dosta im

Ali,čak i da budu opet drugi,da li ne samo da zemlje koje bojkotuju ovu godinu se neće vratiti iduće godine,već će im i se pridružiti neke koje su ove godine bile vrlo blizu toga da bojkotuju,ali ipak nisu(Portugalija,Belgija,Norveška).

Meni se ne cini tako. Prvo polufinale je jace po mom misljenju. Od 10 pesama koje su objavljene bar 7 pesama mi je bolje od njih za sad, a Svedska ce isto biti iznad njih kad izaberu Feliciu (mada su i alternative bolje ako ne izaberu nju). Ostaje jos 5 da objave svoje predstavnike i pesme.

Iskreno ne znam kako bi mogli oni da budu visoko kod zirija ove godine. Prethodne dve balade su bar mogle malo da flexuju glas, pevanje… ovo mi je nekako mlako.
Nešto je i do ukusa, nekom je možda i Marijina Molitva na poslednjem mestu...

Ova godina je dosta loša, i tek sada pred kraj sezone dobijamo kakve-takve konkurentnije pesme, a rekao bih da je ovo jedna od tih, možda ne za sam vrh u normalnim okolnostima, ali pamtljiva je prilično.

Nikakva vrsta terorizma se ne promoviše na forumu. Zašto Izrael učestvuje, pitanje je za EBU i njegove članice, a kada je već tu, na gledaocima i slušaocima je da odluče da li će primiti to k znanju i na koji način. Sve ostalo je neumesno u tom evrovizijskom i muzičkom kontekstu.

Možda da živimo u nekoj utopiji, Čarlijevoj fabrici čokolade. Al u trenutku kada bombarduju 4-5 država u okruženju i ucenjuju ostatak sveta mislim da je nemuesno ponašati kao da je u pitanju normalna država i grupacija ljudi.

Međunarodno pravo ne postoji isto kao što evrovizija neće postojati za koju godinu ako se ovaj trend nastavi s obzirom da je sve gore i gore.

Back