Nije to toliko izlaženje u susret, već jednostavno Pesma Evrovizije nije evropsko takmičenje, već takmičenje članica koje pripadaju Evropskoj radiodifuznoj oblasti koja se prostire i izvan granica Evrope, a druga stvar je što nema drugih redovnih učesnika sa severa Afrike i Bliskog istoka.Izrael nije evropska država i civilizacijska greška je što im je Evropa izlazila u susret sa evrovizijom i sportskim takmičenjima na prvom mestu
Opet greska.Nema tih podataka kod nas... Pokupaću da dobijem, ako bude moglo.
Nije to toliko izlaženje u susret, već jednostavno Pesma Evrovizije nije evropsko takmičenje, već takmičenje članica koje pripadaju Evropskoj radiodifuznoj oblasti koja se prostire i izvan granica Evrope, a druga stvar je što nema drugih redovnih učesnika sa severa Afrike i Bliskog istoka.
Nije to toliko izlaženje u susret, već jednostavno Pesma Evrovizije nije evropsko takmičenje, već takmičenje članica koje pripadaju Evropskoj radiodifuznoj oblasti koja se prostire i izvan granica Evrope, a druga stvar je što nema drugih redovnih učesnika sa severa Afrike i Bliskog istoka.

A da se ne zaboravi da su iOsim njega i države, tj emiteri koji promovišu ovo time što prete da će se povući sa takmičenja ako ih izbace poput![]()
![]()
i
![]()
I meni je pomalo muka od toga što se najviši nivo osvešćenosti, integriteta i empatije očekuje od muzike i zabave, tj. stalno se u tim sferama lome koplja i povlače neke crte.nikog nije briga sto su u sportu jos uvek prisutni pa i u drugim oblastima - nisu cancelovani ni u umetnosti, nauci… Izrael ucestvuje i na Olimpijadi, fudbalskim prvenstvima…
To je lazna vest, niko od njih nije pretio povlacenjem. Danska i Nemacka (mislim i Austrija i Svajcarska takodje) su podrzale ucesce na ESC ali niko nije konkretno zapretio povlacenjem kao sto je to uradilo ovih 5 zemalja koje su se na kraju i povukle.Osim njega i države, tj emiteri koji promovišu ovo time što prete da će se povući sa takmičenja ako ih izbace poput![]()
![]()
i
![]()
Onda još goreTo je lazna vest, niko od njih nije pretio povlacenjem. Danska i Nemacka (mislim i Austrija i Svajcarska takodje) su podrzale ucesce na ESC ali niko nije konkretno zapretio povlacenjem kao sto je to uradilo ovih 5 zemalja koje su se na kraju i povukle.