il Izrael 2026: Noam Bettan - Michelle

To je lazna vest, niko od njih nije pretio povlacenjem. Danska i Nemacka (mislim i Austrija i Svajcarska takodje) su podrzale ucesce na ESC ali niko nije konkretno zapretio povlacenjem kao sto je to uradilo ovih 5 zemalja koje su se na kraju i povukle.
Pa nije baš tako.
Austrijska vlada (opozicija) je vrlo jasno pozvala na raspravu o toj temi u skupštini i bila je već zakazana sednica. Čak su hteli i da diskutuju o predaji ESC za ovu godinu!
Istovremeno je direktor ÖRF-a (pogađajte odakle je) otišao isti dan na sastanak kod predsednika *zreala Her*oga i kad se vrnuo, sve se stišalo.

Da ne govorim o tome da za EBU dugih niz god radi privatna firma o kojoj se vrlo malo zna. Ona nosi kompletnu odgovornost o regulaciji i ishodima rezultata glasanja za Evroviziju. I sedište joj je blizu Kelna. Dakle, u Nemačkoj.

Nažalost, Germani uvek biraju pogrešnu stranu istorije.

A sve je do te mere upleteno i nepregledno + korumpirano da je verovatno najbolje da ESC jednostavno prestane sa postojanjem. Bar na neko vreme. Kada bi se neki pravi investigativni novinari pozabavili ovom temom, svašta bi tu moglo da se iskopa.

To je lazna vest, niko od njih nije pretio povlacenjem. Danska i Nemacka (mislim i Austrija i Svajcarska takodje) su podrzale ucesce na ESC ali niko nije konkretno zapretio povlacenjem kao sto je to uradilo ovih 5 zemalja koje su se na kraju i povukle.
Screenshot_20260306-144547_Chrome.webp

Nije se televizija oglasila saopstenjem kao sto je na primer Spanija, jos pre odluke. Ovo je kao kad predsednik Srbije objasnjava Piksiju zasto smo izgubili od Albanije - klasicno politicarenje.

Samo što je ovo u slučaju izbacivanja Izraela što smo svi znali da se neće ni desiti. Španska televizija svakako je u skladu i sa španskom politikom danas jer je njihov predsednik najglasniji protiv Izraela i Trampa.

• Like
Reactions: FFM
To da, znali smo da ce ostati. Ali nazalost, mislim da je reakcija kasna i da se trebala desiti jos 2024. I to ne nakon ESC vec bukvalno nakon one propagandne masinerije. Ovako, sta imamo od moralista poput Red Sebastijana i Klemena koji podrzavaju povlacenja ali su zato uredno prosle godine delili scenu sa tim istim Izraelom dok je rat bio u jeku.

Usput, za Italiju i povlacenje ako izbace Izrael je teska baljezgarija, cak naprotiv, evo kakva vest je medju glavnim kad sam guglao:

IMG_4064.webp

Nije loša pesma uopšte.

Čestitke, sramite se. Pitam vas kako ste, mislim se umrite.

Skoro svih država, pogledaj zadnje dve godine i više je nego jasno da se Izraelu namerno ne daju poeni od strane žirija. Obe pesme su im bile odlične, pogotovo ona 2024, a prošli su kao naše Uraganke.

Felicia je nakon pobede odgovarala na pitanje novinara negodujući o njihovom učešću, a KAN je odmah uputio protesnu notu Švedskoj!
Jj je doživeo *hitstorm u Austriji zbog iste priče.

Mundtot (kad zabranjuješ nekome da otvori usta) je savršena reč koja opisuje dugogodišnju situaciju sa siledžijama ovog tipa.

Veliku je štetu EBU naneo ovom takmičenju jer je dozvolio upad politike već dugi niz god

Podržavaje je druga tema.

Očajnički pokušaji zabranjivanja da iko otvori usta na to je tema na koju mislim.

Back