Jelena Karleuša

sve ću oprostiti Turcima, ali ove zurle i muzičko turčenje neću nikada.

samo uporediti kakve pesme trendinguju po Rumuniji, Mađarskoj, a kakve kod nas (pod nas mislim celo ovo ukleto poluostrvo)

Pa da, kad su zavladale trbusna plesacica, klon mafijasice koja na svu srecu nije mafijasica, onda jos jedna Barbika koja jos vise hvali samu sebe nego sto Karleusa radi...Na sve to i ala Bonez MC & Raf Camora pesme.

Nećeš želeti ovo da čuješ, ali turska kultura je i naša u određenom procentu.
pa svesan sam ja toga, samo je moje mišljenje da treba da težimo da osmislimo neki nama svojstven i karakterističan zvuk umesto što recikliramo zvuk bivšeg okupatora

Klon mafijašice koja nije mafijašica...

laughing-hysterically-laughing.gif

pa svesan sam ja toga, samo je moje mišljenje da treba da težimo da osmislimo neki nama svojstven i karakterističan zvuk umesto što recikliramo zvuk bivšeg okupatora
Nije to uopšte lako. Zamisli da počneš da živiš bez da kucaš u drvo, nosiš papuče u kući, bez turcizama u govoru...

@Marko Ima i četvrti talas izgleda... možda i nadalje...sve do omikrona (grčkog slova)... Kao Korona... :ROFLMAO:

Nije to uopšte lako. Zamisli da počneš da živiš bez da kucaš u drvo, nosiš papuče u kući, bez turcizama u govoru...
ma naravno, ok su zurle za svadbu, veselja, pijanke itd.

ali sad da dođem, sednem kući da slušam muziku i upalim neku trešeranu sa zurlama...

Jeste, ima ok pesama i sa zurlama, samo malo se preteralo, ali to je sad u trendu baš... preći će na nešto drugo.

@Marko Ima i četvrti talas izgleda... možda i nadalje...sve do omikrona (grčkog slova)... Kao Korona... :ROFLMAO:
Pa dobro, taman riješi pola grčkog alfabeta, par mjeseci će biti zvijezda, avangarda, trendseterica, kraljica diss trackova i skrivenih poruka i onda će nazad u očima svih ponovno postati luđakinja.
Kruha i igara. 🥰

Staviću La bombu u story večeras, ako padne zlato.... 🥇🤩 I ako me ne bude blam.. 😂

Nećeš želeti ovo da čuješ, ali turska kultura je i naša u određenom procentu.
To nije “kultura” niti folklor već folklorizam. Ne bavi se nikakvim očuvanjem kulture već komercijalizacijom folklora tj pozajmicama i pravljenje hibridne kulture.
Ako ti treba primer muzike naše kulturne baštine onda se treba osloniti na zvuk Bore Dugića kao nešto što je približno originalno srpskoj kulturi iako i to spada pod vrstu folklorizma. Al opet nije pozajmica za razliku od turbo folk zvuka.
Ima radova i na tu temu, evo jedan od:
IMG_3453.webp

Back