Jelena Karleuša

Ja nisam obožavalac Karleušinog lika i dela ali volim da slušam njene pesme i to ne krijem. Da je opsesivno podržavam i pratim ne, čak uvek iskritikujem ako smatram da treba. Ne može joj se osporiti uspeh ( kakav god bio) ali mene najviše kod nje nervira to što pljuje pa liže, i često uzdiže sebe iznad drugih, baš onako lavovski što me izluđuje. Da privlači pažnju na ovaj i onaj način da, smatram da nekada namerno karikira i uhvati se za nešto da bi ljudi reagovali. Što se tiče politike, što bi rekla Seka Aleksić politika je k*rva i generalno me umara da pričam o tome. Mogao bih i dan i noć..

Medijska scena kod nas je ultra polarizovana - ili vlast ili opozicija. Možda samo InsajderTV ima neki balans, mada i oni...
Mene nervira što deo te "liberalne" opozicije smatra da ima ekskluzivitet da su samo oni istinska opozicija, a svi drugi saradnici vlasti

Mene uvek nervira isključivost i striktno razdvajanje. Daleko više me zanimaju konkretni rezultati i potezi od ideologije kojoj se striktno stremi bez sagledavanja realne situacije na terenu. No, da ne idemo u offtopic.

Kod nas je liberalna opozicija desni centar. A ovi liberalci se obracaju ne znam kome posto imaju nula politicke artikulacije.

Ima određeni uticaj kao javna ličnost, ali ne nužno toliko jak da bi bila posmatrana kao politička figura kojoj se veruje i koja se slepo sledi. I kada su protesti opozicije, nije isto kada na binu izađu Svetlana Bojković i Dragan Bjelogrlić kao javne ličnosti poznate i bliske većini i neko drugo fizičko lice, nepoznato širim narodnim masama, koje je samo izašlo da podeli svoju muku. Uvek su se poznati koristili u te svrhe, i na strani vlasti i na strani opozicije.​
Karelusa prema istraživanjima javnog mnjenja barem dok sam ja gledao to je uvek stajala jako dobro kod mladih ljudi a tu je ono gde SNS stoji najgore.

Prosto i jednostavno racunica postoji na obe strane.

Pa neće valjda ti mlađi koji mrze SNS da glasaju za njih zbog Karleuše... Jes da nivo obrazovanja opada, ali kako to da se sa jedne strane ističe buntovnička volja kod mladih, a da se sa druge očekuje sledbeništvo estradne ličnosti po pitanju političke orijentacije. :LOL: Mene nijedna javna ličnost ne bi mogla da ubedi da promenim pogled na političke stranke.

Pa neće valjda ti mlađi koji mrze SNS da glasaju za njih zbog Karleuše... Jes da nivo obrazovanja opada, ali kako to da se sa jedne strane ističe buntovnička volja kod mladih, a da se sa druge očekuje sledbeništvo estradne ličnosti po pitanju političke orijentacije. :LOL: Mene nijedna javna ličnost ne bi mogla da ubedi da promenim pogled na političke stranke.
Ne moraju da glasaju za SNS. Dovoljno da odu u apstinenciju.

Uostalom zasto ti misliš da je SNS hteo da im JK bude bot?

Otkud ti to da ja mislim da je SNS unajmio kao bota? Ne mislim uopšte da im je bot niti me zanima, prosto nema uticaja na moje odluke. Što se tiče apstinencije, pa mladi ionako retko glasaju, pa ako bi nastavili tim putem, to onda ne bi bilo zbog Karleuše. Do apsistenije pre dolazi kad nema opcije za koju bi se glasalo nego zbog uticaja estradnih ličnosti.

Meni više deluje da je naprednjacima bio interes da je vrbuju kako ne bi pričala protiv njih. Jer bez obzira šta ko mislio o JK, ono što ona kaže ili napiše uvek bude ispraćeno. Koliki to ima uticaj na ljude i potencijalne glasače ne znam, ali sigurno da im odgovara kada se bar jedan kritičar vlasti utiša.

SNS centrala uopšte ne poznaje kako razmišljaju prosečni mladi, što proizilazi iz činjenice da im je 95% biračkog tela, a i dobar deo zvaničnika čine boomeri koji su svoju mladost živeli 70tih godina prošlog veka.

Stoga su očekivali da će JK biti dovoljan adut da, ako ništa, pacifizuje mlade.

A što se o Milici Pavlović priča da je režimska pevačica? Mrzelo me da to ispitujem, ali je nazivaju tako.

Pa jeste. Pre prošlih izbora je okačila Vučićev snimak iz Amig Showa na story i napisala nešto tipa "Nisam znala da je Aleksandar Vučić takav frajer" 💀

Meni više deluje da je naprednjacima bio interes da je vrbuju kako ne bi pričala protiv njih. Jer bez obzira šta ko mislio o JK, ono što ona kaže ili napiše uvek bude ispraćeno. Koliki to ima uticaj na ljude i potencijalne glasače ne znam, ali sigurno da im odgovara kada se bar jedan kritičar vlasti utiša.
Karleusa je kao i Biljana Srbljanovic koju su kupili tu da ljude gura u apstinenciju. Ona vreme provodi pljujuci N1, Novu S, opoziciju itd..

Nece ona naterati mnogo ljudi da glasa za SNS ali ce dovoljnom broju ljudi zgaditi opoziciju i politiku uopste.

SNS ima najbolja istraživanja javnog mnjenja i kad oni uloze ovolike pare u nekoga to im se itekako isplati. Sigurno nisu dali zbog soka od njene pi*ke.

SNS centrala uopšte ne poznaje kako razmišljaju prosečni mladi, što proizilazi iz činjenice da im je 95% biračkog tela, a i dobar deo zvaničnika čine boomeri koji su svoju mladost živeli 70tih godina prošlog veka.

Stoga su očekivali da će JK biti dovoljan adut da, ako ništa, pacifizuje mlade.
Pa ne znam baš, stalno imaju istraživanja javnog mnjenja. A u istraživanjima Ipsos-a učestvujem i ja, pa čim stigne nešto o Vučku znam da mu nešto drma kavez. :)

@omikron Pa zar treba iko da se oglasi da bi ti se zgadila opozicija ovakva kakva je trenutno? Bukvalno sami sebe uništavaju, ne treba im nikakav spoljni faktor.

@Bebi Ok, ako neko ima vreme da se bavi time, neka pravi studiju o JK. Taman joj fali još malo publiciteta. Zar ona ima ikakve sledbenike koji slepo prate njen rad? Znam da ima verne fanove, nebitan broj, a da li su to baš sledbenici i da li se to može staviti u paralelu sa sledbenicima političkih figura, nisam siguran, trenutno bih rekao apsolutno ne.
Po meni bi studija na temu JK bila izuzetno bitna za nas, bez ironije. Show business izuzetno utiče na formiranje mišljenja ljudi, a kako je Karleuša jedna oid najprimonentnijih i najspecifičnijih figura na srpskoj estradi ja bih stvarno voleo da pročitam ozbiljniju studiju na tu temu.
Koga zanimaju slične teme ima sjajna stranica insta - kardashian kolloquium - koja se na veoma zabavan, ali i strukturisan način bavi ravzojem Kardašijanki kao fenomena i njhiovog uticaja na kulturu.

Ja mislim da ti duboko potcenjuješ intel SNS centrale. Njih verovatno samo više zanimaju stariji jer ih: a) Ima mnogo više, b) Imaju mnogo veću stopa izlaznosti na izbore, ali ne bih se složio da na tragetiraju mlade, samo ne targetiraju toliko (uspešno) urbane i obrazovane mlade.

Back