Jelena Karleuša

Ali ne razumeš poentu, za početak mi nemamo ni slovo y u našem jeziku. Ako se nešto na određen način kaže na engleskom, ne znači da treba banalizovati i preneti na naš jezik u čudnom obliku i reći, pa eto toliko je slikovito da je potrebno da odeš na pretraživač kako bi razumeo šta je pisac hteo da kaže.
Ako se uvek budemo ograničavali onim što trenutno znamo nećemo daleko stići.
Naš rečnik ima veoma mnogo tuđica - neke su tu privremeno i u određenim krugovima, a neke se zadrže to je sasvim normalan proces.

Ok, možda u tvom krugu, i to je donekle ok, ali ne za šire mase, inače nam ode jezik u propast, ili latinično y da počnemo da tumačimo kao da je ćirilično, pa da bude nekakva "УАСИФИКАЦИЈА", ko prizivanje demona i prinošenje žrtve. :p

Sumnjam d aće šire mase prihvatiti ovaj izraz, ali ako se to i desi znači da postoji pinteresovanje i jezička potreba za tim.
A totalno mi se sviđa uasifikacija, zvuči kao neka američka kompanija u Bugarskoj.

карлибич
stop trying to make fetch happen regina george GIF

Znam da sam se sada uhvatio oko ovoga kao Karleuša osvetničkih instagram storija, ali - to je normalan proces preuzimanja tuđica.
Neka evolucija bi na primer mogla da izgledala ovako:
Yassified
Yassifikovan
Jasifikovan
Jesifikovan
Jesovan

1693241250081.webp

A kako sada izlazim sa posla, uključiću se opet u raspravu sutra, u plaćeno vreme.

уассификација
липсинкује
карлибич
огуччио сам је

nastavite niz
Ајм а бич, ајм а ловер, ајм а чајлд, ајм а мадер, ајм а синер, ајм а сејнт. Ај ду нат фил ашејмд! Ајм јор хел, ајм јор дрим ајм натинг ин битвин, ју ноу ју вуднт вант ит ени адер веј!

Da li je Vendi već izjavila kako je demon bluda iz Dare Bubamare ušao u Karleušu ili je preokupirana radom na novoj knjizi? :unsure:

Besplatan koncert Jelene Karleuše na kome će predstaviti sve pesme sa novih albuma održaće se 18. septembra u 20 časova u Beogradu na vodi, iza Metropolitan i Simfonija bloka zgrada, uz Stari savski most. Pošto prostor može da primi ograničen broj ljudi, koncertu će moći da prisustvuju oni koji stignu ranije.​

372332458_234740355794217_5082259220178368874_n.png

Back