lv Letonija 2025: Tautumeitas - Bur man laimi

Meni će Letonija postati jedna od najomiljenijih zemalja na ESCu kako je krenula zadnjih nekoliko godina.

Ligo mi je izdvojila kao jedna od najboljih pesama ove sezone, ne samo u Letoniji nego generalno medju svim pesmama koje su dosad izasle.

Stvarno mislim da bi Letonija s tom pesmom mogla visoko u Bazelu, naravno treba tu jos dosta stvari da se poklopi za tako nesto.

Ostale pesme sam uglavom cuo samo isecke, tako da ne mogu da kazem, ali deluje da ima dosta zanimljivih. Bravo za Letonce!

Eh, jedna dobra pjesma manje, al dobro samim time i konkurent manje za Ligo

Link za gledanje polufinala (20:10 - 22:45)
➡️ https://replay.lsm.lv/lv/skaties/tiesraide/ltv1/panorama

Redosled nastupa:
  1. Marta – "Lovable"
  2. Tepat – "Sadzejot"
  3. Justs – "Fit Right"
  4. KoBra – "Zelts"
  5. Adelina – "Electric Love"
  6. Citi Zēni – "Ramtai"
  7. Emilija – "Heartbeat"
  8. Bel Tempo x Legzdina – "The Water"
  9. Palú – "Delusional"
  10. The Ludvig – "Līgo"
  11. Luka – "Stronger"
  12. Chris Noah – "Romance Isn't Dead"
  13. Toms Kalderauskis – "Domāju, tu nāc"
  14. Julianna – "Something In The Water"
  15. Tautumeitas – "Bur man laimi"
  16. Rūta Dūduma – "Chemical"
  17. Katrīna Gupalo – "Scarlett Challenger"
  18. Sinerģija – "Bound By The Light"
  19. Markus Riva – "Bigger Than This"
U finale prolazi 10 pesama, kombinacijom glasova žirija i publike.

Slike scene sa probe

OieS7Q7.png

se72S0Y.png

Ligo ništa spec uživo, vidim da ga top 10, top 5išu, meni mlaka voda i on je kamen.

Za sad što sam video svi su podbacili osim Chris Noah, koji nije nešto omiljen među fanovima ali je odlično izveo pesmu.

Pa i nije tako loše, jest da ima mjesta za napredak plus je ovo tip pjesme koju je baš teško prenijeti na stejdž. Malo na momente njegova kuhanost i facijalne ekspresije jesu krindž, šta jes jes

Finalisti:

Tepat - Sadzejot
Citi Zēni - Ramtai
Emilija - Heartbeat
Bel Tempo un Legzdina - The Water
Palú - Delusional
The Ludvig - Līgo
Chris Noah - Romance Isn't Dead
Tautumeitas - Bur man laimi
Sinerģija - Bound by the light
Markus Riva - Bigger than this

Ispao Justs 🤐

Sr**e što je Justs ispao, dobra je pesma, ali kapiram da je zbog onog nenastupa. Šteta, svakako je bio bolji od pojedinih finalista.

Verovatno će se borba voditi između Ludviga i Tautumeitas, mada meni ni jedna ni druga nastupima nisu baš opravdala očekivanja. Ludvig mi je čak malo i krindž, šta znam, ali je najbolje i najoriginalnije što imaju u ponudi.

Meni nastup Ludviga izgleda vrlo neubedljivo i amaterski odrađen. Kao da se ugledao na Harmoniju Disonance.

Otkaz za osobu koja je osmislila nastup za Ligo. Izgleda kao da je pijani mladoženja pobegao sa sopstvenog venčanja i otišao sa deverušama.

Meni lično pesma nije nešto, ali ima tu dovoljno potencijala za novo finale za Letoniju - pevanje je sasvim solidno i pesma je dovoljno dinamična i drži pažnju. Ukoliko pobedi i ode u Bazel, treba da osmisle potpuno nov nastup od 0, jer je trenutni nastup potpuni nonsens. Vizuali, kostimi i koreografija izgledaju kao da su osmišljeni veče pre nastupa i ne postoji nikakva priča, izgeda prilično sklepano.

Last edited:
Back