lv Letonija 2026

Miloš

Starešina foruma
Staff member
Administrator
OGAE član
ESClogoLv.webp

Letonski javni servis LSM i narednog predstavnika na Pesmi Evrovizije bira putem festivala "Supernova". Na konkurs koji je trajao do 1. oktobra, stiglo je 124 pesme.

Žiri je odabrao sledeća 24 takmičara za polufinala, koja će se održati 31. januara i 7. februara:​
  • Agnesse - Oh My My
  • Aivo Oskis - Walking Out
  • Antra Stafecka - Divejāda
  • Atvara ar dziesmu - Ēnā
  • Blurie - Lovin' Always Gets Me Down
  • Daba - Panic Attack
  • De Mantra - Let Them
  • Edvards Strazdiņš - I Ain't Got The Guts
  • ELPO - Blakus
  • Emilija - All We Ever Had
  • Honey Blue - Blue Disco
  • Ivo Grīsniņš Grīslis - Home
  • Jānis Rugājs - Smoke
  • Kautkaili - Te un tagad
  • Krisy ar dziesmu - Take It
  • KRISTĪNE MEGIJA - Insanity
  • LEGZDINA - Ribbon
  • Miks Galvanovskis - Cruel Angel
  • NOLARK - Different Places
  • Papīra lidmašīnas - You're My Saviour
  • PAULA - Dejot vien
  • Robert Ox - Ravin' At The Taj Mahal
  • TIKASHA SAKAMA - #010126 CODA
  • Vēstnieks - Vai tas ir kāds brīnums?
Finale je zakazano za 14. februar.

Sve pesme biće dostupne za slušanje od 4. decembra na supernova.lsm.lv i Supernova YouTube nalogu.

Supernova2026.webp

Nzm kako izvesni Robert Ox (iz Citi Zenija) misli izvesti ovaj refren "Ravin At The Taj Mahal" sa toliko ad liba

Imate neke pesme za supernovu 2026 objavljene su na yt

Prva pjesma ove NF sezone koju sam lajkao na Spotifyju:

Usput, Ravin at the Taj Mahal je cijela baš meh, isječak je prevelika ocekivanja pobudio

Mnogo 24 pa izdvojismo 12 sa najviše lajkova:

SUPERNOVA
ELPO - Blakus
X Predobro. Favorit sezone za sada. 9.5
Krisy - Take It X Radi me. 9
Kautkaili - Te un tagad X Jako lepi zvuci. Sredina pesme svrš. 8.5
LEGZDINA - Ribbon X Jako opojan synth. Veoma britanski, netipično za Evropu što može biti zanimljivo. 8.5
TIKASHA SAKAMA - #010126 CODA X Billie Eilish, u pozitivnom smislu. Da bude vrhunski fali malo različitosti do kraja, ali vajb sasvim dovoljan za odličnu ocenu. 8.5
Atvara - Ēnā X Milozvučno. Ima smisla da je favorit, miriše na evroviziju na kilometar. 8
Robert Ox - Ravin' At The Taj Mahal X Vozika. Ipak, slabašno je ovo fali instrumentala. 8
Blurie - Lovin' Always Gets Me Down X Lepuškasto. Versovi su lepši od refrena, koji je pomalo siromašan. 7.5
Agnesse - Oh My My X Zvuči kao pesma koju bi Grčka poslala 2006. i na koju bi fanovi izdivljali lol. Nije očajno, ali fali svega pomalo. 7
Emilija - All We Ever Had X Pa nije kataklizma. Keči je "it's all we ever had ever had", ali do kraja repetativno do bola. 7
Antra Stafecka - DIVEJĀDA X Malo jadno, ne vodi nikuda. 6.5
Jānis Rugājs - Smoke X Loš engleski i bajato. 6
Miks Galvanovskis - Cruel Angel X Znojavo. Ne razumem forsiranje pećinskog engleskog. 6

Moj top 5: :lv:
1. Robert Ox - Ravin' At The Taj Mahal
2. Elpo - Blakus
3. Ēnā - Atvara
4. Krisy - Take It
5. Emilija - All We Ever Had

Jedina pesma koja mi se dopada je od Miks Galvanovskis - Cruel Angel. Ima tu jos potencijalnih koje bi mi se mozda dopale, ali to ostavljam kada cujem na samom izboru.
Nadam se da ce oni da budu uzivo dobri. Drzim im fige. 🙏

Back