Offtopic

Decko koji je postao poznat na instagramu po svom heklanju, sto je prava retkost za nekoga tako mladog da radi nesto korisno, je izvredjan od strane svestenika. Nadam se da ce doci dan kada ce ovakvi ljudi postati nebitni i u ovom drustvu, da ih gledamo posprdno kao Miroljuba Petrovica. Do tada, zalosno je sto ce takvi crkveni ‘velikodostojnici’ nazalost imati uticaj na druge pa ce se i drugi izrugavati svakome ko je drugaciji

A doticnog obozava velika caci ana bekuta koja mu salje srca

Lepo je rekla vendi, ana bekuta je jedan jevandjeljski primer kako bogatstvo moze samo da steti coveku

Ovde izgleda postalo popularno da se kače samo negativni primeri vezano za religiju, tradiciju itd. Niko da okači recimo primer gde je jedan sveštenik donirao bubreg za jedno dete iz drugog kraja države. Primer gde je jedan hodža jednoj pravoslavnoj porodici kupio sve da mogu da proslave Uskrs. Primere gde se ppziva na poštovanje drugih, na bratsku ljubav i slično.

Ali ćemo zato da citiramo raznorazne patologije i da izolovane slučajeve predstavljamo kao normativ cele jedne grupe.

Našem narodu više smeta kad si autentičan i radiš nešto svoje, šta su se okomili na jadno dete što hekla. Bolje da se pozabave silnim jutjuberima, prostitutkama i ostali degenerisanim profilima ličnosti da se sklone iz javne sfere zbog neprimerenog uticaja na mlade. Wow moš mislit, dete hekla kakav skandal, a da je zajebao sistem za neke pare onda bi ga poštovali ko što poštuju onu ženu sociopatu iz Pink Pantera.

Blam i bezobrazluk da se svešteno lice ovako obraća jednom detetu, neverovatno da ga nije sramota. A, ako već govori o nekakvim 'lažnim idolima i uzorima', neka krene od sopstvenih redova i toga sa kojim strahopoštovanjem i divljenjem Crkva gleda u Vučića i postaje još jedan instrument i megafon nakaradne vlasti. Neka prvo počiste svoje dvorište od pohlepnih, mafijaša i seksualnih zlostavljača i svih ostalih koji svojim ponašanjem ruše autoritet i krše hrišćanska načela, pa onda neka drugima daju moralne smernice.

Ovde izgleda postalo popularno da se kače samo negativni primeri vezano za religiju, tradiciju itd. Niko da okači recimo primer gde je jedan sveštenik donirao bubreg za jedno dete iz drugog kraja države. Primer gde je jedan hodža jednoj pravoslavnoj porodici kupio sve da mogu da proslave Uskrs. Primere gde se ppziva na poštovanje drugih, na bratsku ljubav i slično.

Ali ćemo zato da citiramo raznorazne patologije i da izolovane slučajeve predstavljamo kao normativ cele jedne grupe.

Ne znam sta je pisano na prethodnim stranicama jer sam relativno nov ovde, ali ako po tvojim recima ima mnogo primera koji se ovde pominju znaci da to nije retkost i da zapravo postoji odredjen problem. Zanimljivo je da si ti od cele price zapravo na kraju izvukao to kao zakljucak.

Ne mozemo mi da budemo PRovi SPC i njenih ljudi, ako oni sami sebi odmazu. Isto je i sa drugim verskim zajednicama. Da znam neko crkveno lice koje neguje toleranciju a ne moralise i ne prati dogmu verujem da bih ga pomenuo. Mada generalno zivimo u takvom drustvu, gde se radi svasta a propoveda drugo. Selektivno postovanje religioznih pravila je kod nas uobicajeno.

Back