OGAE Second Chance Contest 2025

Miloš

Starešina foruma
Staff member
Administrator
OGAE član
OSC2025_logo.webp

OGAE Second Chance Contest ili „druga šansa“ je godišnje takmičenje za zemlje koje su održale nacionalni izbor (sa bar dve takmičarske pesme) za Pesmu Evrovizije. Ovo je takmičenje gde članovi lokalnih OGAE klubova biraju pesme sa nacionalnog izbora koje će ih predstavljati. U izboru učestvuju sve pesme sa nacionalnog izbora, osim pesme koja je pobednik i koja je zemlju predstavljala na Pesmi Evrovizije. Glavna svrha ovog takmičenja je promocija muzike, izvođača, autora i tekstova sa nacionalnih izbora. Glasa se evrovizijskim stilom (12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 i 1 poen) i ne može se glasati za svoju zemlju. Domaćin ovogodišnjeg takmičenja je Firenca, zahvaljujući prošlogodišnjoj pobedi OGAE Italija sa pesmom "Sinceramente".

Predstavnica OGAE Srbija biće pesma "Aladin" u izvođenju Harem Girls koja je na internom glasanju članova udruženja pred finale PZE-a zauzela prvo mesto.

Ove godine na takmićenju učestvuje 25 zemalja. Glasanje će uskoro početi, a rezultati se očekuju u septembru.

SPISAK UČESNIKA:
  1. :row: REST OF THE WORLD (San Marino): BESA - TIKI​
  2. :gr: GRČKA: BARBZ - Sirens​
  3. :lt: LITVANIJA: Lion Ceccah - DROBĖ​
  4. :se: ŠVEDSKA: Klara Hammarström - On and On and On​
  5. :is: ISLAND: Stebbi JAK - Set Me Free
  6. :ee: ESTONIJA: An-Marlen - külm
  7. :rs: SRBIJA: Harem Girls - Aladin
  8. :ie: IRSKA: NIYL - Growth
  9. :be: BELGIJA: Mentissa - Désolée
  10. :hr: HRVATSKA: LELEK - The Soul of my Soul
  11. :lu: LUKSEMBURG: Luzac - Je danse
  12. :no: NORVEŠKA: Nataleen - The Game
  13. :dk: DANSKA: Adel the Second - The Unluckiest Boy Alive
  14. :de: NEMAČKA: Moss Kena - Nothing Can Stop Love
  15. :pl: POLJSKA: Sw@da x Niczos - Lusterka
  16. :mt: MALTA: Kristy Spiteri - Heaven Sent
  17. :pt: PORTUGALIJA: JOSH - Tristeza
  18. :lv: LETONIJA: EMILIJA - Heartbeat
  19. :si: SLOVENIJA: July Jones - New Religion
  20. :ua: UKRAJINA: MOLODI - my sea
  21. :al: ALBANIJA: Elvana Gjata - Karnaval
  22. :it: ITALIJA: Giorgia - LA CURA PER ME
  23. :am: JERMENIJA: Simon - AY PAPAREY BYE
  24. :fi: FINSKA: Goldielocks -Made Of
  25. :es: ŠPANIJA: Kbello - V.I.P.

Zauzela treće mesto na grčkom izboru za ovo takmičenje.

To mi je iskreno baš iznenađenje, veće nego Mons. Za njega se znalo da ga fanovi nešto preterano nesimpatišu ovaj put.

Baš mi slabo djeluje ponuda. Od svih ovih jedino što i dalje volim/slušam su :pt: Tristeza, :mt: Heaven sent, :dk: The unluckiest boy alive i :ee: Külm.

Ne slušam nijednu ali Španija, Italija i Grčka su mi top 3. *šok*

Možemo li ovde do top 10? Ne slušam redovno ni jednu, ali sam od Evrovizije sigurno čuo... pa jedno 14 pesama sa spiska.

Meni je Portugal ubedljivi favorit, ali normalno da će se borba za pobedu voditi između Italije i Švedske 💀

Nekako mi je slab odabir. Ubedljivo na prvom mestu mi je Hrvatska. Nadam se da mogu do TOP 5.
A od ostalih koji su mi bili u vrhu na nacionalnim izborima su iz: Svedska, Belgija, Norveska, Portugalija, Ukrajina i Italija.

A sto se tice nas i dalje sam misljenja da bi nas "Aladin" provukao u finale. Ne toliko zbog kvaliteta pesme, nego sto bi bili primeceni na pozitivniji nacin. A verujem da bi to na sceni izgledalo dosta dobro. A ovde, ja bih bio zadovoljan tu negde oko sredine da budemo.

Moji glasovi bi bili ovako, posto nemam prava glasa:

12p Hrvatska 5
10p Norveska 5
8p Ukrajina 5
7p Svedska 5-
6p Belgija 5-
5p Portugalija 5-
4p Italija 4+
3p Nemacka 4+
2p Malta 4
1p Spanija 4
---------------------