OGAE Song Contest 2026: Srpski izbor

Pobedila pesma kojoj sam i u superfinalu i u grupnoj fazi dao 1 poen. :confused:

Inače na ovom takmičenju nema pravila kad smo poslali Favorito od Hurricane ili Cafe od Lene Kovačević zauzimali smo pozicije pri dnu, prošle godine sa Milicom Pavlović smo bili na sredini tabele 14. od 29. takmičara, tako da nema pravila.
Zar nije i Cafe od Lene Kovačević bila na 14. mestu od 29 pesama (isto kao Milica prošle godine)? Što nije baš dno (a dođe i malo bolje od Prijovićkinog 15. mesta od ukupno 24 pesme 2024).

da su forumaši bili ravnopravni sa članovima OGAE Srbije bilo bi 29 glasača i onda bi Aleksandra Prijović sa pesmom "Kababa" takođe pobedila, sa još malo većom razlikom
Definitivno treba da razmislite o tome da bodovanje u superfinalu ne bude 1-5, nego da postoji izraženija diferencijacija, posebno za prvorangiranog, u svačijem setu glasova. Ne (samo) zbog Kababe, nego i generalno, kao što se ovde pominjalo i pre rezultata.

Btw kod mene lično Kababa nije bila ni za jedan bod ni u onoj konkurenciji od 15 pesama u finalu, tamo je dobila nulu, a u superfinalu jelte na silu 1 bod.
Inače mi je čak i među Prijovićkinim viđenijim pesmama jedna od njenih maloumnijih :LOL:

Zar nije i Cafe od Lene Kovačević bila na 14. mestu od 29 pesama (isto kao Milica prošle godine)? Što nije baš dno (a dođe i malo bolje od Prijovićkinog 15. mesta od ukupno 24 pesme 2024).

Definitivno treba da razmislite o tome da bodovanje u superfinalu ne bude 1-5, nego da postoji izraženija diferencijacija, posebno za prvorangiranog, u svačijem setu glasova. Ne (samo) zbog Kababe, nego i generalno, kao što se ovde pominjalo i pre rezultata.

Btw kod mene lično Kababa nije bila ni za jedan bod ni u onoj konkurenciji od 15 pesama u finalu, tamo je dobila nulu, a u superfinalu jelte na silu 1 bod.
Inače mi je čak i među Prijovićkinim viđenijim pesmama jedna od njenih maloumnijih :LOL:

Nije, pesma Cafe bila je 24. mesto sa 14 poena nažalost :(

Prebacivao sam sa razlikom u poenima, rezultat bi bio isti, bar u ovom slučaju.

Kako god, ostaje nam da vidimo kako će Evropa reagovati na Kababu

A sad gledam istoriju našu na takmičenju, 2008. smo poslali Aspirin od Seke Aleksić i osvojili visoko 9. mesto u konkurenciji od 27 pesama. Tako da i turbo-folk može dobro da prodje :D

Nije, pesma Cafe bila je 24. mesto sa 14 poena nažalost :(
Onda se na internetu konstantno nalaze pogrešni podaci o istoriji plasmana, posebno tom konkretnom.

Kako god, ostaje nam da vidimo kako će Evropa reagovati na Kababu
Istina, nikad se ne zna.
Pozitivno (kod mene jedino) što vidim je što pesma ima taj neki diskretan a poslednjih par godina komercijalno aktuelan afrobeats momenat, možda se to raznima svidi 🤷‍♂️

Onda se na internetu konstantno nalaze pogrešni podaci o istoriji plasmana, posebno tom konkretnom.

Istina, nikad se ne zna.
Pozitivno (kod mene jedino) što vidim je što pesma ima taj neki diskretan a poslednjih par godina komercijalno aktuelan afrobeats momenat, možda se to raznima svidi 🤷‍♂️

Mislim da pogrešno gledaš tabelu hehe :) Na našem sajtu su tačni rezultati, i evo proverio sam, ispravno piše

Mislim da pogrešno gledaš tabelu hehe :) Na našem sajtu su tačni rezultati, i evo proverio sam, ispravno piše
Drugi sajt je bio u pitanju, sa tekstualno navedenim plasmanima, nije mi gugl izbacio OGAE sajt pri pretrazi, ali dobro je znati (y)

2008. smo poslali Aspirin od Seke Aleksić i osvojili visoko 9. mesto u konkurenciji od 27 pesama. Tako da i turbo-folk može dobro da prodje
Ne čudi me, jer pesma je iz te ere kad nam je taj estradni folk bio mnogo manje orijentalan i mnogo više pop-folk, i konkretno ta pesma je možda čak i nešto više pop nego folk. I baš je dobar primer za poređenje, i Prijović i Tairović su sada u većini pesama MNOGO orijentalnije od toga.

Drugi sajt je bio u pitanju, sa tekstualno navedenim plasmanima, nije mi gugl izbacio OGAE sajt pri pretrazi, ali dobro je znati (y)

Ne čudi me, jer ta pesma je iz te ere kad nam je taj estradni folk bio mnogo manje orijentalan i mnogo više pop-folk, i konkretno ta pesma je možda čak i nešto više pop nego folk. I baš je dobar primer za poređenje, i Prijović i Tairović su sada u većini pesama MNOGO orijentalnije od toga.

Da, imamo problem sa pronalaženjem našeg sajta, ali nadamo se da će se od jeseni to promeniti :)

evo linka - http://www.evropesma.org/istorija/ogae-song-contest/

OGAE Song Contest 2026: Srpski izbor
Back