Pesma Evrovizije 2023 - SRBIJA: Konkurs

Status
Not open for further replies.
Da, za BiH jednog dana.

Realno koliko bi bilo gotivno da Edita Arady ide za nas da igramo na tu kartu kako afirmisemo otvoreno mesano poreklo, toliko bi bilo gotivno da ima podloge da posaljemo Dzejly Ra.

Mislim nasa prva predstavnica kao samostalna zemlja i pobednica je otvoreno deklarisana Romkinja.

Uf bre ma SVE SMO RADILI PRVI BRE

Pa bila je veca podrumara nego Tijana Bo 2017e koja je vec imal jedan mejnstrim veliki hit.

Zemlja Gruva je uvek bila alternativa kao Buc Kesidi npr.
Hm, I see your point.
Manje ljudi je znalo za Konstraktu nego za Tijanu Bo definitivno.
Ljudi koji su znali za Konstraktu su znali njen dugogodišnji rad i cenili je kao svež dah na srpskoj sceni, a i njen bend je imao veći mainstream hit od Tijaninog.

Trazim je bio hitcina ali mislim da dosta ljudi nije znalo ko to peva ali svejedno.

Konstrakta je za 90% Srbije bila anonimus.

Da se razumemo, Konstrakta jeste bila anonimus, ali je svojom kreativnošću, originalnošću i harizmom kupila publiku. Nažalost, 99% ostalih podrumara sa Beovizije i PZE nisu bili ni približno tome.

Pa i Tijana i Konstrakta su velikoj većini ljudi bili anonimusi. Tražim jeste bila popularna radijska pesma, ali malo ko je znao ko to peva.
Konstrakta je morala da se izbori za poziciju da predstavlja Srbiju tako što je ponudila nešto potpuno drugačije od svih ostalih učesnika.
Tijana je priliku da ide na ESC dobila nezasluženo i tu priliku nije opravdala.

Realno koliko bi bilo gotivno da Edita Arady ide za nas da igramo na tu kartu kako afirmisemo otvoreno mesano poreklo, toliko bi bilo gotivno da ima podloge da posaljemo Dzejly Ra.

Mislim nasa prva predstavnica kao samostalna zemlja i pobednica je otvoreno deklarisana Romkinja.

Uf bre ma SVE SMO RADILI PRVI BRE
Čak i bez igranja na neku posebnu kartu, neizmerno mi je drago da su Džejla, i Albino i mala Amna odlučili da grade karijeru iz Beograda.
Krajem 90-ih bi verovatno išli put Zagreba ili Ljubljane (i to jeste nekakav dokaz normalizacije odnosa)...

To mi je neki dokaz i da imamo najjaču muzičku scenu u regionu...
Još kad bi se to pretočilo u kvalitet pesama na Beoviziji...

A ne moze se pretociti kad moraju da naguraju 158 pesama u dve veceri da bi ispostovali tetke, strine, babe, dede, kafe kuvarice, glumice i razne zaboravljene metuzale koji samim tim kvare kompletan utisak.

Slazem se da ne osudjujemo podrumare na propast odmah, ali da je Konstrakta bila jedna u 1 000 000 jeste

Slazem se da ne osudjujemo podrumare na propast odmah, ali da je Konstrakta bila jedna u 1 000 000 jeste
Mislim da treba da uvedemo klasifikacije podrumara.
Iskusan umetnik bez mnogo mainstream coveraga, ali sa dosta scenskih i klupskih nastupa
Nova YouTube/Reality takmičenje zvezdica sa autotunom
Lokalni bend sa Dana grožđa
Prateći vokal sa sjajnim glasom, ali bez harizme, tako da ne zna dovoljno ljudi za njih
Pevač iz hobija
Profesionalni Festivalac koji je i dalje apsolutna podrumara za sve koji nisu zaluđeni fetsivalima lakih nota

Podrumara je najlepsa rec koju je ovaj forum napravio.

A sto se ovoga sto je Milica rekla tice, Beovizija je i na estradi imala reputaciju groblja pesama i nebitnog festivala. Oko ESC je vladala apatija generalno i to se polako menja sa dolaskom Hurricane koje su vratila ESC u fokus.

Ove godine ja vec bilo i nekoliko hitova sa Beovizije a nadam se da ce na Beoviziji 23 biti jos vise toga.

I Stefan Zdravković (Princ od Vranje) objavio da se prijavio. Možda uz Dušana Bačića i Dejana Nikolića bude dobitna kombinacija 😃

• Haha
Reactions: FFM
Status
Not open for further replies.
Back