Pesma Evrovizije 2023 - SRBIJA: Konkurs

Status
Not open for further replies.
Dzordzi odlican uzivo

Mislila sam da je tu bio realtime autotune...
Barem je to neko pisao u komentarima, da nije playback iako liči u jednom momentu...

Mislim, on je tako unikatan da me neka grešcica tu manje brine, njegova harizma i nastup mogu to da izvuku...

Više me nervira što mi fizički baš liči na Damiana iz Maneskina, a on tu ništa nije kriv, čovek gura taj fazon godinama, nije kopija... Sreća pa barem muzički ne liči na njega...

Strani fanovi su lepo reagovali na Dzordzijevu pesmu Los sam ti ja. Poslao sam ga na dva takmicenja, na oba ucestvuje po 30 i vise drzava. Na jednom je bio 5, a na drugom 6. mesto.

jelena-karleusa.gif

Bas kao sto jedan komentar sugerira gore - vrijeme je da posaljete muskog izvođača. Znamo da Srpkinje kotiraju kao jedne od lepsih žena svijeta, al mozd i jest vrijeme za nekog mužjaka

Nebitan je pol….bitan je kvalitet i pesma….kakve veze ima dal je musko ili zensko….al ove karikature sa IDJ ne NiKako….

Ti pevaci sa IDJ, ekvivalencija kvalitetu RED tva….niti razumes njihove tekstove, niti mogu da ubodu 2 tona uzivo, punoo autotuna, to nisu pesme….kao sto Buba i Jala za mene nisu pevaci…to sto su”popularni” ne znaci da znaju da pevaju i da treba da nas predstavljaju na Evroviziji. Ja ipak glasam za prave pevace, a ne za rijaliti igrace koji zele po svaku cenu da pevaju.

Konstakta je van bilo kakve kategorije i konkurencije…ona je zena umetnik…

Ti pevaci sa IDJ, ekvivalencija kvalitetu RED tva….niti razumes njihove tekstove, niti mogu da ubodu 2 tona uzivo, punoo autotuna, to nisu pesme….kao sto Buba i Jala za mene nisu pevaci…to sto su”popularni” ne znaci da znaju da pevaju i da treba da nas predstavljaju na Evroviziji.
Verujem da su Jala i Buba (kao i Coby) svesni svojih vokalnih sposobnosti, ali za njih kao autore sa nekim drugim izvođačem sigurno da ima mesta (kao što je Coby bio autor za Saru Jo)...

To što jesu popularni je velika stvar, jer nema uspeha na Evroviziji bez početnog hajpa na lokalnom nivou...

A na IDJ Show takmičenje (kao i u Grand) su se prijavili raznorazni, pa i ljudi skroz suprotni od stereotipa za IDJ, ne bi li dobili malo vidljivosti...
Recimo Stefan je dobar deo tekmičenja vodio, iako sve vreme gleda u pod... On peva razumljivo bez autotuna:

Bukvalno, čemu stereotipi. Svako može da se prijavi i svako može da glasa kako hoće, a siguran sam da neko sa lošim vokalnim sposobnostima, ako na to neki ciljaju, ne bi pobedio. Od kako se beovizija vratila svake godine do sad svaki pobednik je bio najbolji izbor. Džordži sigurno nije neko ko je vokalno nesposoban niti neko ko ne poseduje kvalitet i originalnost za ESC.

Izvođač uopšte i ne mora da bude ne znam kakav vokal, samo treba da nađe pesmu koju može da izvede. Druga je stvar što prosečni vokali uglavnom precenjuju sebe i ne razmišljaju o tome da pesma mora bar pristojno da zvuči uživo.
Nisam ni ja neki fan IDJ izvođača, ali smatram da što više aktuelnih izvođača na PZE, to bolje za takmičenje. A na kraju pobednik je samo jedan.

Status
Not open for further replies.
Back