Pesma Evrovizije 2023 - SRBIJA: Konkurs

Status
Not open for further replies.
Tijana i Zoe Kida su snimale pesmu i nesto su nagovestile da bi se mozda i prijavile. A Bejbe je i dalje moj nadrazi hit sa prosle PZE.

Zoe sprema album ili je gotov već, volio bih da se prijavila, Bejbi mi je uz ICS najslušanija pjesma za PZE

Fino za Zoe, nego ima li nešto za Zoi?

Priča se tu i tamo ponekad o njenom potencijalnom nastupu na Beoviziji, a nikad ništa konkretno.

Šta mi sad možemo birati posle Konstrakte, evo stvarno nisam ni blizu da odgonetnem.
Ali očekujem da će se i na ovom izboru pojaviti nove " Konstrakte", valjda misleći da mogu postići ne isto al bar slično.
Više je pitanje kako žiri može reagovati ponovo na tako nešto. Ja nisam uveren da možemo napraviti neki potencijalni rezultat da dve godine za redom šaljemo neku alternetivu zaodenutou artom ili " porukom ". Većinom ljudi koji slušaju i gledaju finale esca najpre žele da čuju i osete neku emociju.

Šta još imamo a da ne upadnemo u "zamku " kao sa Uragankama. Nažalost njihov potencijal je bio daleko daleko veći ali loco loco nije bio baš nivo pesme koji izuva. Na kraju dobar ali skroman rezultat. I teški bojkot žirija. Bolje bi prošle HVB.

Između tog tipa pesmi i umetince Konstrakte, šta nam preostaje s obzirom da svi znamo šta imamo i kakva nam je scena?

Filip Baloš - Sami

vrlo moguće da je ovo pesma sa kojom je konkurisao na izbor, nije je još objavio, a takođe ne krši pravilo od 1. septembra pošto ju je izveo samo jednom i to početkom oktobra.

Meni ovo zvuči jako dobro.

Pa nikad se ne zna, eto SloMo je ove godine izdominirala a prije par godina teško da bi bila 3. u konkurenciji sa tipa Eleni, ili 2021. sa 5 bržih ženskih i onom konkurencijom u top 5.

Tako da možda baš nešto što ljudi misle da je izlizano, sledeće godine prođe, zavisno od ostatka takmičarskih pjesama.

Vidjećemo, možda se desi da konačno rok pjesmu pošaljemo 😄

Između tog tipa pesmi i umetince Konstrakte, šta nam preostaje s obzirom da svi znamo šta imamo i kakva nam je scena?
Mislim da ovde nisi upravu, uvek iz naftalina mogu da iskoče nove zvezde.

Ova beovizija bi samo po imenima trebalo da zvuči dobro.

Buč Kesidi podijelio onu objavu gdje Joker Out govore da bi voljeli da oni idu za Srbiju, ja im napisao - e to bi bilo odlično, oni poslali srce. Možda ih vidimo na Beo 😄

Prošle godine smo znali da će biti Anđa, Sara od tih udarnijih imena, sad su možda takvi prećutali prijavu pa ćemo se iznenaditi kad izađe spisak

Atmosferično, pitko, kvalitetno, nešto sasvim drugačije od nas.
Lično, priželjkujem Neverne bebe godinama iako mi ne deluju zainteresovano za Beo i ESC. Ali možda ih PGP RTS pogurao pošto vidim da za njih izdali ovaj novi CD. Ova pesma mi se najviše dopada a pre 3 dana objavljena. Pesma se zove ,, Ćuti".

Mislim da ovde nisi upravu, uvek iz naftalina mogu da iskoče nove zvezde.

Ova beovizija bi samo po imenima trebalo da zvuči dobro.
Da to je baš tako. Ništa ja ne predpostavljam, uvek može neko da iznenadi i verujem da će tako i biti. Očekujem bar 2 do 3 ozbiljne pesme.
Samo pokušavam donekle da zamišljam šta bi neko mogao poslati s obzirom na ono što je do sada radio i ko bi mogao biti zainteresovan.
Iako sam svestan da mnogi (ne baš svi) odstupe od svog muzičkog ukusa i manira bar donekle kad šalju nešto za Beoviziju imajući u vidu potencijal pesme za esc. Neki se naravno samo promovišu. Uvek bilo i ostaće.

@ Majsta94
Mislim da bi zbilja loše prošli sa " rok " pesmom :) i da to većina ipak ne očekuje od nas. Konstrakta je ipak nešto posebno. I ne može se to sad porediti sa bilo čim pozivajući se na to da stranci ni tako nešto nisu očekivali od nas.,pa je eto uspelo. Ali to se desi valjda jednom u 20 godina i više.
Ne znam, mi i rok. Pa to ljudi ne ide u ustu rečenicu :) Ne kažem da neko ne može da iznenadi, samo ko i na koji način ? :) Mislim da nije ni tajmnig na escu za neku alternativnu rok pesmu,nakon skore pobede Italijana.

Evo čak ne znam ni koja su se imena prijavila, ono što je procurelo nekim čudom do sada.
Navodno sam čuo da se prijavio Vojaž .. pa iskreno nisam nikad bio oduševljen njim. Nešto nu malo bolje gluma ide :) On bi mogao da se pojavi na sceni i odrecituje par stihova a da peva ipak neko drugi, pošto dečko nema veze (niti on to krije ) sa pevanjem. A melodijski pa ni to nije baš neki nivo za esc. Da skatim, dakle da njemu neko uradi stvar u koautorstvu al onako ozbiljno i da ide u nekom duetu , on više kao pojava, nešto onako kosmički da bude :) alternativno a zarazno. I to bi bila kombinacija. Eto.

Atmosferično, pitko, kvalitetno, nešto sasvim drugačije od nas.
Lično, priželjkujem Neverne bebe godinama iako mi ne deluju zainteresovano za Beo i ESC. Ali možda ih PGP RTS pogurao pošto vidim da za njih izdali ovaj novi CD. Ova pesma mi se najviše dopada a pre 3 dana objavljena. Pesma se zove ,, Ćuti".
Prelepo ali ovaj aranzman i produkcija su kriminal

Pa nikad se ne zna, eto SloMo je ove godine izdominirala a prije par godina teško da bi bila 3. u konkurenciji sa tipa Eleni, ili 2021. sa 5 bržih ženskih i onom konkurencijom u top 5.

Tako da možda baš nešto što ljudi misle da je izlizano, sledeće godine prođe, zavisno od ostatka takmičarskih pjesama.

Vidjećemo, možda se desi da konačno rok pjesmu pošaljemo 😄
Ma Chanel je obesmislila sve izvodjace tog tipa koji su se pojavili pre nje. Ona je zena fenomen ne pesma, taj nivo performansa jos nismo imali. Mozda ne bi prosle godine bila top 3 sa slomo ali sa malo jacom pesmom sto da ne. Ostale ‘cajke’ bi bile smesne pored nje.

Filip Baloš - Sami

vrlo moguće da je ovo pesma sa kojom je konkurisao na izbor, nije je još objavio, a takođe ne krši pravilo od 1. septembra pošto ju je izveo samo jednom i to početkom oktobra.

Meni ovo zvuči jako dobro.
Pa ako je mogla Neda sa Bombom 2020, što ne bi i on.

A Dapčevićka i Zoe su mi nespojiv spoj. Na šta li to može da liči.

Sad kad je prošao i JESC i Mundijal, očekujem da RTS u toku sedmice objavi koliko je stiglo prijava zvanično i da počnu da preslušavaju šta je pristiglo.

Ne ocekujem nista zvanicno ove godine ali ocekujem da procuri spisak tj deo u tipa Kuriru, mi kao ne verujemo da je tacan a onda sve bude tacno kao i svake godine hah

Sad kad je prošao i JESC i Mundijal, očekujem da RTS u toku sedmice objavi koliko je stiglo prijava zvanično i da počnu da preslušavaju šta je pristiglo.
Šta se priča, koji je broj prijava? S obzirom da je prošle godine bilo 150, da je na Dori ove godine 196 i da je Konstrakta verovatno privukla dosta alt muzičara koji možda ranije nisu hteli da se prijavljuju rekao bih da bi ispod 250 bilo razočaravajuće.

Status
Not open for further replies.
Back