Pesma Evrovizije 2024 - SRBIJA: Konkurs

Status
Not open for further replies.
Pa kada nam je takva losa situacija sa muzickom scenom i pevacima, onda ne mozemo nista specijalno i ocekivati na PZEu.

Pop izvodjaci su u senci folkera i trepera kao nikada pre, ali nije to nista novo i neocekivano. Realno ta pop scena koju imamo nije neki kvalitet koji moze ikada da postane konkurentan kao u drugim zemljama.
Sada su tu i reperi i autotjuneri koji su uzeli od svega po malo i prave dobru produkciju i brzo dodju do publike. Bukvalno radio stanice vrte njihove pesme sto je do pre par godina bilo nezamislivo. Pop ovde nazalost nije uspeo da postavi standarde.

Mislim da je pop ovde bio godinama jak, ali da nije uspeo da se prilagodi novim vremenima.
I taj trep je čini mi se sada počeo da propada jer prave baš masovnu produkciju identičnih pesama i gubi se ta interesantnost i edge koju su imali.

Imalo je kvaliteta poput Dušana Svilara, Stefana Petrušića iz ZG ali nisu uspeli da ostvare jaču karijeru... u startu su pogrešili i sa Grandom jer su oni uvek gurali taj komercijalni turbo folk...bilo je kapaciteta u takmičarskim programima ZG, Pinkove zvezde, Prvi Glas Srbije, X faktor ali nije imao ko da ih pogura jer samo pojavljivanje u talent show programu nije dovoljno... Pevača sa dobrim vokalima ima (ili ih je bilo), to što ih vi ne vidite je vaš problem!

s obzirom da nam je pop / rnb scena sranje jedina prava stvar je da šaljemo alternativce sve dok ne ubodemo suvo zlato. Njih bar imaš koliko oćeš.

Beogradsko - novosadski podrum vapi za ESC.

Buč Kesidi
Džordži
Filip Baloš
irieFM
Iva Lorens
Koikoi
Lena
Luka Rajić
Repetitor
tam
mislim da je ovo potencijal za ESC, a realno pola ovogodišnjih finalista ne možeš da kažeš da su sad nešto neviđeno.

sa pevaljkama nemamo sposobnosti, niti izdavačku kuću poput Panika koja može da odradi Fuego-like nastup, stoga je to uzaludno i pokušavati.

samo treba videti kakve pesme izdaju IDJ, Generacija Zed, Bassivity, a kakve Panik.

Panik ne rade nastupe lol svake godine unajme ili SJB ili Marvina Dietmanna

Ma ovdje je svakako nacionalno finale. I iskreno mislim da ne bi diskografske kuće od sebe davale, bili bi u fazonu "Neka RTS finansira i sve to sređuje"

PZE je definitivno najbolji mogući način za izabrati predstavnika. Podržavao bih interni odabir kada bi RTS slao onda popularne pjevače, a ne anonimuse.
ponovno uvođenje Beovizije / PZEa + pevanje na maternjem je drastično povećalo zainteresovanost u ESC kod nas.

2015. / 2016. / 2017. tamni vilajet u koji ne bih da se vraćamo

Status
Not open for further replies.
Back