Pesma Evrovizije 2026 - SRBIJA: Konkurs

Eno krenuli sno da objavljujemo želje na OGAE Srbija instagram story-jima, pa pratite i učestvujte u anketama.

Već smo tamo pitali pratioce za predloge, pa između ostalog, izdvajamo one koji su želja većeg broja ljudi. Prvu koju smo izdvojili je Jelena Tomašević, a za nju je trenutno otvorena anketa sa tri ponuđene opcije (da li mislite da je njen vokal neophodan na PZE26 ili možda ali samo sa modernom pesmom ili ste ipak za neka druga iznenađenja).​

https://www.instagram.com/ogaeserbia?igsh=OGRnbmYxeGRibWx3

Eno krenuli sno da objavljujemo želje na OGAE Srbija instagram story-jima, pa pratite i učestvujte u anketama.

Već smo tamo pitali pratioce za predloge, pa između ostalog, izdvajamo one koji su želja većeg broja ljudi. Prvu koju smo izdvojili je Jelena Tomašević, a za nju je trenutno otvorena anketa sa tri ponuđene opcije (da li mislite da je njen vokal neophodan na PZE26 ili možda ali samo sa modernom pesmom ili ste ipak za neka druga iznenađenja).​

https://www.instagram.com/ogaeserbia?igsh=OGRnbmYxeGRibWx3
Molim Vas nemojte mi zameriti, ali ja ne razumem ove zelje i pozdrave iz razloga zato sto ti na koje mi trosimo vreme se nikada nece prijaviti. To mi je kao pominjanje Prijovicke, Tairovicke i Pavlovicke u krug iznova i iznova na ovom forumu sada vec godinama unazad :)

Protiv toga sam da Konstrakta ide sledeće godine iz samo jednog razloga. Njeno učešće i potencijalno odličan plasman na esc-u bio bi poklon za RTS. Umesto da vidimo neke reforme (prvenstveno u pogledu pze-a) zbog loših rezultata koje smo ostvarili prethodnih godina dobili bi smo novo hvalisanje rezultatom koji je isključivo njena zasluga.

A svakako bi bilo jako lepo videti umetnicu u budućnosti ponovo na esc sceni. Mislim da sada nije pravi trenutak i da treba malo sačekati. I zbog situacije kod nas i generalno situacije oko Izraela. Neka se bura malo stiša a onda u nekoj mirnijoj godini da puca i na pobedu koja joj je ukradena 2022.
Ja mislim da Konstrakta nije u stanju da napravi bolji i drugaciji koncept od onoga sa pranjem ruku ili mesenjem hleba. Bas bih voleo da me razuveri.

Molim Vas nemojte mi zameriti, ali ja ne razumem ove zelje i pozdrave iz razloga zato sto ti na koje mi trosimo vreme se nikada nece prijaviti. To mi je kao pominjanje Prijovicke, Tairovicke i Pavlovicke u krug iznova i iznova na ovom forumu sada vec godinama unazad :)
Pa to su neke želje evrovizijskih fanova, bez obzira na verovatnoću prijavljivanja na PZE. Nije realno očekivati da puno njih poželi nekog određenog anonimusa, i da bude više takvih želja nego za ovim poznatijima.

A što se tiče Konstrakte, mislim da je ona veoma kreativna, s tim da u toj trećoj epizodi, možda ne bi bilo nešto drastično drugačije, ne zato što ne ume da smisli, već zato što hoće da zaokruži tu celinu.

Ja mislim da Konstrakta nije u stanju da napravi bolji i drugaciji koncept od onoga sa pranjem ruku ili mesenjem hleba. Bas bih voleo da me razuveri.

Pa sad može sendvič da pravi 😂

Pa to su neke želje evrovizijskih fanova, bez obzira na verovatnoću prijavljivanja na PZE. Nije realno očekivati da puno njih poželi nekog određenog anonimusa, i da bude više takvih želja nego za ovim poznatijima.

A što se tiče Konstrakte, mislim da je ona veoma kreativna, s tim da u toj trećoj epizodi, možda ne bi bilo nešto drastično drugačije, ne zato što ne ume da smisli, već zato što hoće da zaokruži tu celinu.
Pa jedino da se prosledi tim pevačima neki info da znaju da fanovi žele da ih vide na Evroviziji. Dođe mi da napravim Instagram i pišem Sari Jo. Stvarno je ovo dobra šansa za nju. Ima li neko konkretan info za Konstraktu? Da li je ona negde izjavila da želi da se prijavi? Ja se sećam da je Sanja Vučić više puta pomenula 2026-u da i ona zaokruži svoju priču, ali mislim da ne bi pobedila da se pojavi. Nekako imam utisak da joj je popularnost baš opala i da je ovaj pravac koji je izabrala baš treš i teška komercijala

Pa eto pričalo se o Tei Tairovic, nije još javno demantovala da će se prijaviti, mada vjerovatno bismo saznali da se prijavila preko one Zorice.

Pa prosledimo mi njima želje. Čak smo i dobili odgovor od Jelene Tomašević, neću ga još podeliti ovde. Svakako, budu oni svesni da ih fanovi priželjkuju.

A za Konstraktu, pa naravno, pisali smo juče i u ovoj i njenoj temi u potforumu Evrovizijski izvođači, da želi da se prijavi. To je rekla i pre par godina, a i sad ponovila, tako da ta želja postoji.

To je svakako teško nadmašiti, ali ona kaže da ima već spreman neki koncept. Ja moram da joj verujem na reč, kupila me za sva vremena. 😃

Fanovi imaju pravo da maštaju, ali u većini slučajeva sve bi tu trebalo i da se završi. Ovo prizivanje JTo mogu da razumem, ali realno žena sigurno nije zainteresovana + morali bi da joj spreme ozbiljan upgrade Balkan balade, a nešto nisam siguran da naši autori za to imaju kapaciteta, a da ne deluje reciklirano zvukom i bajato.

Kojekakva imena su se motala skoro na nekom spisku ovde, tipa Jovana Pajić lol Samo fali da im fanovi još uguraju u glavu pomisao kako su born ready za ovakve priče, a kad pročešljaš uzduž i popreko estradu i malo underground nemamo krštene perfomere ili ljude koji toliko zrače jedinstvenošću da mogu da prodaju sve.

Uglavnom je tako, ali mora se izdvojiti neko iz ponude, koliko god taj možda ne deluje kapacitet za top plasman na Evroviziji. I mnoge druge zemlje su u krizi. Meni se retko šta baš dopadne poslednjih godina, da kažem da je za ocenu 10 na skali od 1 do 10, pa u tom slučaju i neka 8-ica deluje super. Bolje iko nego niko, dok se ne pojavi neko ili nešto jedinstveno.

Pa lepo je birati iz ponude, ali kada je ponuda katastrofalna onda prosto nema za šta da se uhvati i forsira optimizam. I sam format festivala je prevaziđen sa ovako masovnim pf, a posebno kada je selekcija preloša.

Ova godina je najbolji primer kako pesmu bez ikakvog ESC potencijala ni budženjem ne možeš da dovedeš u neko stanje da je publika izglasa u finale. Bilo je boljih izbora, svakako nijedan pobednički, ali ceo izdanje je bilo lošije.

Zamislite sada naredni festival, ukoliko ostane status kvo i stvari se ne promene, a pritisak pojača. Da li će se pri samoj selekcij izvođača gledati i ko bi potencijalno bio problematičan za RTS u smislu podrške protestima i odmah uručivati odbijenice? Bukvalno imaćemo sezonu koja ima potencijal da postane katastrofa odmah iza 2006 + dolazi nakon ovogodišnjeg debakla.

Iskreno se nadam da u celoj toj priči ima normalnih ljudi koje kojekakve više instance RTS-a odane režimu neće maltretirati u pogledu ko je poželjan da nas predstavlja.

Ne verujem da će već prilikom selekcije pesama neko gledati tu podobnost, ne bira jedna osoba pa da spisak učesnika zavisi samo od njenog pogleda na okolnosti. A i ne verujem da biste nešto bili tužni ako ne bude npr. Sedlara u konkurenciji. Ove godine je praktično on bio taj čije je pojavljivanje odlučilo pobednika. Da ga nije bilo, Haremke bi dobile 8 od žirija i na kraju pobedile zbog većeg broja poena publike od Princa.

Valjda ove godine? Mislim imali smo najgori plasman u istoriji. PrethodNIH smo imali sasvim “klasičan za Srbiju” finale i tamo ispod 15-16-17 mesta.
Provlačenje u finale za svega nekoliko poena, a potom i rezultat ispod 15. mesta u tom finalu smatram neuspehom, samo smo imali sreće da se nađemo u finalu i to je sve.

zelim da vidim Bojanu Vunturisevic kao Izvodjaca i/ili autora. Nazalost mislim da to nije moguce u ovom trenutku :((
Može samo kao autor, kao izvođača je ne vidim.

Back