Pesma Evrovizije 2026 - SRBIJA: Konkurs

Skroz je okej da festival ima nekog "posebnog" i specifičnog učesnika oko koga se nešto dešava i koji kao nešto doprinosi galami i viralu, verujem da RTS često i računa na to, posebno ako sama selekcija pesama ne oduševljava previše. Ali tu je namera jako bitna, i galama The Gnezdo orlovo i galama Maje Nikolić kao takve (pritom ne prvi nego koji već put) su stvarno za sve ostale uključene i zainteresovane na kraju bili dala baba dinar da u kolo uđe a dva da izađe i stvarno ne znam koji đavo nam tako nešto treba ponovo.
Ne poredim ta dva slučaja međusobno, nego ih uzimam jer su oba na kraju pretežno presela velikoj većini one stvarne i bitne PzE publike.

Nadam se da se RTS opametio i da kapira da je bolje da imamo i "tiši" festival, posebno u skorijim okolnostima, nego da se ide na "za svakoga ponešto" i na sve strane, i onda i na tu rijaliti stranu gde su drama i galama.
Svakako nije kao da imaju sponzore kojima moraju da se opravdaju klikovima i brojkama gledanosti.

+ RTS bi mogao da izbaci ''kvotu'' za svoje PGP ''ekskluzivce'' i zaboravljene asove, ili, ukoliko već moraju da imaju prijave iz te kuhinje, onda bolje da pronađu nešto malo konkurentnije od uobičajene ponude, pa da nas kao prevare da su se potrudili.

+ RTS bi mogao da izbaci ''kvotu'' za svoje PGP ''ekskluzivce'' i zaboravljene asove, ili, ukoliko već moraju da imaju prijave iz te kuhinje, onda bolje da pronađu nešto malo konkurentnije od uobičajene ponude, pa da nas kao prevare da su se potrudili.
Misliš ovako nešto konkurentnije?

Ovo mi je kao muzika za pab. Mislio sam više da je aktuelan zvuk. Ne mora biti najveći hit izdanja, ali definitivno neka modernija produkcija.

Ja ne znam šta se desilo sa Zejnom. Ona je dok je pevala u "Luni" baš bila seksipilna i znala je da đuska. Sada je sva ukočena, nedostaje joj nešto...

Last edited:
Meni deluje kao da se ona ne snalazi sa tim bržim pesmama. Pevački je to odlično, ali ne uspeva scenski da isprati. Fali joj energije i pokreta, izgleda ukočeno i nesigurno.

Rumba mi je ostavila najbolji utisak od sva tri pokušaja, ali opet zamislite samo koliko bi Tea Tairović (čiji ja fan nisam) pucala od energije uz tu pesmu. Zejna to jednostavno ne može da iznese.

Ja bih voleo ali znam da je to nemoguće da Evropa čuje Zorjin vokal. Zašto je nemoguće? Zato što RTS ne sme da pusti "blokaderku" i zato što narod koji se razume u muziku u principu ne glasa.

Naźalost nema jak tim iza sebe sa joj napravi vrhunsku pesmu. Sa "Likom u ogledalu" bila bi između desetog i petnaestog mesta.

Ja se Bgm sjećam melodije 😂 Mislim svakako stoji to da ako ne postoji nešto pamtljivo da će publika vrlo vjerovatno to izignorisati, kao npr. Raiven, čija pjesma mi je isto predobra. Ali mislim da bi svakako bila više impactful nego uspavana Teodora.

Mislim da bi RTS Zorju upropastio kao Sanju Vucic. Takve sinematicne pesme moraju imati jak vizelni dojam. Ako ce kao Sobral da mjaucu sve vreme iza mikrofona i da glume elitizam uz minimalizam onda 19. mesto

Kako li je Sobral ubedljivo pobedio sa takvim pristupom... Mora da je do harizme.

Ni on ne zna kako je pobedio, jedan od najgorih pobednika imo... Zorja mora da ima pesmetinu, da se cuje i van pze kod nas...
Ista situacija i sa njenim albumom, niti jedna pesma nije otisla viral, a toliko razlicitih, sto pop sto eksperimentalnih

Back