Pesma Evrovizije 2026 - SRBIJA: Konkurs

Ja sam za to da pošaljemo Maju ako ponovo budemo imali loše pesme na pze-u kao ove godine. Bar bi imali prezanimljivu sezonu, konačno bi joj se ispunio životni san pa se valjda više ne bi prijavljivala.

Neka se preorijentiše na Interviziju.

Bez zezanja, koliko bi sve bilo i smislenije i svima lakše da je Putin restartovao Interviziju još pre par godina, pa da su Breskvica, Princ, Maja Nikolić i još neka imena sa PzE, u tim manirima u kojima su na istu došli, bili direktno odabrani ili učestvovali u nekoj selekciji za Interviziju.
Možemo da je sporimo ili kritikujemo, ali kad već (ponovo) postoji paralelno sa ESC, ne bi bilo zgoreg da neki izvođači stvarno sednu i promisle kom takmičenju od ta dva više pripadaju. Zato uopšte nisam protiv postojanja iste, i ako već Srbija učestvuje na njoj, ona vrlo ima smisla za određene tipove izvođača i stilove pesama.

Možda je nepopularno mišljenje, ali Haremke ne bi bile hejtovane da su otišle na ESC kao što većina misli.
Moj otac koji je vrlo konzervativan kada je video i čuo Haremke rekao je OVO DA ŠALJEMO. I on skoro svake godine nepogrešivo pogodi pobednika publike. Tako da, imale bi one dosta podrške sigurno.

Otkud dolaze teorije o 15. mestu Breskvice na Evroviziji? 😂 I poredjenju sa Biancom. Bianca je imala bopic, densic, bila meme koji je na kraju postao simpatican, dok je Peach imala kitch pesmu iz 1999. godine sa onim dedom iz vremeplova i uz to lose pevala i gresila tonalitet. Da ne pricam o nedostaku harizme i mega banalnosti simbolike. Plus sto bi izbio skandal, ziri bi joj dao ukupno 5 poena. Ne bi te godine usli u finale.

Last edited:
Naravno da bi ušla u finale, mnogo laganije nego Teya koja se jedva provukla. Breskvica je pored patriotskog hajpa imala imala i veliku medijsku podršku iza sebe.

Da li zaista mislis da bi ta masinerija imala IKAKAV uticaj na Evropu? Ali zaista, Informer, Kurir, Pink itd bi progurali Breskvicu u Evropi? Mozda bi Joksimovicev nov aranzman pomogao? 😀

Pa naravno da nema uticaj na Evropu ali šta misliš da drugo naši ljudi u dijaspori gledaju? Oni su bili ciljna grupa, a atmosfera i pre pze-a je bila takva da će ona “pobedom na Evroviziji da vrati Kosovo.” Mislim, bukvalno je u finalu oborila Konstraktin rekord od 50.000 SMS glasova, naravno da bi se naši ljudi koji su u prilici maksimalno iscimali da glasaju za nju. Isti oni su Teyu bojkotovali iz protesta jer Breskvica nije pobedila.

Ova tvoja ideja da se dijaspora vecinom sastoji od osoba koje imaju osnovnu skolu i zanat, nacionalisti su, jedu cevape, kojima se lako manipulise, odkuda dolazi?

Otkud dolaze teorije o 15. mestu Breskvice na Evroviziji? 😂 I poredjenju sa Biancom. Bianca je imala bopic, densic, bila meme koji je na kraju postao simpatican, dok je Peach imala kitch pesmu iz 1999. godine sa onim dedom iz vremeplova i uz to lose pevala i gresila tonalitet. Da ne pricam o nedostaku harizme i mega banalnosti simbolike. Plus sto bi izbio skandal, ziri bi joj dao ukupno 5 poena. Ne bi te godine usli u finale.

Hajte ljudi malo realnosti, baš u tvt polufinalu ne bi ušla u finale, ušetala bi se u isto

Princ na 0 hajpa dobio 10 od austrijske publike a da ne bi Breskva nakupila bar 60p u pf na osnovu podrške u dijaspori

Pa prošla bi ona u finale, to stoji, ali ni pod tačkom razno nije zaslužila na ESC. Ako ćemo već da pričamo o 2024. jedina koja bi možda nešto ozbiljnije uradila je Konstrakta, te Breskvica opet nije ta koja bi napravila najbolji rezultat, ni to 15. potencijalno mesto koje joj se pripisuje ne bi bio neki specijalni rezultat, moš misliti bila bi 2 mesta ispred Teye.

Odakle ste izvukli Breskvicu sada 🤣 .. došla, kao neka zvezda u usponu je bila veliki flop tada i to je to.
Ne treba potcenjivati dijasporu kada su ovakve pesme, ali isto tako ne treba žaliti za Breskvicom. Da, evrovizija bi imala hajp tih dana kod nas, ali svakako da bi nakon tog 15. mesta opet bi krenula ista priča kako je namešteno, nas niko ne voli i tome slično, tako da džabe i hajp koji ne bi bio zaslužan zbog celog paketa nego isključivo teksta pesme. Ja imam još jaču delulu misao da bi možda mogla da bude i 10. nekim čudom u finalu da su sve naše komšije učestvovale (🇲🇪🇧🇦🇲🇰🇷🇴🇧🇬), tu bi bili dobri poeni isto, ako ne baš 10. onda leva strane tabele, ali to je već sad previše šbbkbb.
Za Konstraktu mi još tada nije bilo žao na kraju, meni je "Novo, bolje" bolja i pesma i nastup i ceo paket nego ICS, ali bila je već 5. a u 2024. ne bi nikako mogla da se uvuče u top5 zbog znamo već čega, tako da Konstrakta kada bude išla opet voleo bih da opet barem ponovi top 5.

Hajte ljudi malo realnosti, baš u tvt polufinalu ne bi ušla u finale, ušetala bi se u isto

Princ na 0 hajpa dobio 10 od austrijske publike a da ne bi Breskva nakupila bar 60p u pf na osnovu podrške u dijaspori
Jedan od losijih forumskih tejkova je da bi Breskva bila NQ. Sa sve losim nastupom, klimavim vokalom, losim stavom i ko zna koliko jos faktora protiv, usla bi rutinski. Jednostavno u dijaspori i dalje postoji grupa ljudi koja se lozi na to.

Mada uz svu frku oko Izraela, Josta, prijetnje o povlačenju, ne bi više GO ni bilo glavna tema u toj sedmici, ali do tad bi moralo da se objašnjava pametnije o čemu (ni)je pjesma

Da ne ispadne da žalim što nije otišla, ne, nego samo imam taj utisak da je mogla nešto bolje da prođe, ali opet kažem, nedovoljno bolje da bi vrijedilo te drame

Back