Pesma za Evroviziju 2024: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Ozvučenje je ključ. Naravno da je važno i sve ostalo, ali ako to ne valja, onda jbg, imali smo priliku da vidimo kako to izgleda na Dori. 💀

Eno kod Devera na storiju snimak sa Kristinom u green roomu, a u pozadini se čuje Keni nije mrtav, znači sad se tek završava poslednja generalna proba pred pf

Moj kratki osvrt sa komentarima na svaku pjesmu pred prvo polufinale večeras:

1. Marko Mandić ''Dno'' - očekivao sam nešto poput ''Ramdagadam'' koja je bila klupski hit prije nekih 10 godina ali ni ovo nije loše, nešto nebično i drugačije mada dosta toga će da zavisi i od samog nastupa kako ga je osmislio.

2. M.ira ''Percepcija'' - simpatična, motivaciona pjesma i ništa više od toga, vrlo vjerovatno će završiti kao posljednja u ukupnom zbiru.

3. Bojana i David ''No no no'' - nemam ništa protiv ove pjesmice ali za 2024. godinu mi je pomalo outdated i zvuči kao neki ''Ekspresno'' reject od Indy i Bojana Bijelića lol, moguće je da će biti primijećeni i nagrađeni od strane klinaca/klinki jer su slatki u duetu.

4. Lena Kovačević ''Zovi me Lena'' - ''Cafe'' part 2 lol, koliko mi je krivo što je došla sa nečim antikompetitivnim, u drugu ruku mi je drago što je ostala vjerodostojna sebi i pojavila se sa nečim što odgovara njenom senzibilitetu te nije po svaku cijenu išla protiv sebe da bi napravila nešto ''evrovizijsko''.

5. Saša Baša i Virtual Ritual ''Elektroljubav'' - ovako nešto je davno prežvakala i ispljunula Lollobrigida u pjesmi ''Kompjuter'', ne znam šta je s mozgovima ljudi koji prijave ovo čudo za evrovizijski izbor, blam.

6. Martina Vrbos ''Da me voliš'' - ni ovo ne zvuči kao da je skorijeg datuma ali mi opet ima nekog šmeka, u suštini filer pjesma koja nigdje ne vodi, nebitno i zastarjelo.

7. Filarri ''Ko je ta žena'' - jeziv mi je jednom rječju, prošlogodišnji pokušaj mu je bio dosta bolji, očekujem neku apokalipsu na stejdžu ali eto pohvala za autentičnost, ako ništa drugo.

8. Breskvica ''Gnezdo orlovo'' - dobra stvar za Evroviziju 2005 ali današnju nikako, na konto popularnosti će biti u vrhu a da je izvodi neko ko je manje poznat ne bi je bilo niđe, iz nekog razloga očekujem kič od nastupa.

9. Hristina ''Bedem'' - opuštajuća pjesma, nekima je ovo smor a nekima umjetnost, meni je negdje na sredini.

10. Ivana Vladović ''Jaka'' - iz pjesme vrišti Sevdahbaby iz svoje najproduktivnije ere ali ona mi nekako nema harizmu da je iznese na pravi način, flopnuće pretpostavljam.

11. Chai ''Sama'' - prijatna pjesmičica i ona mi je nekako sva umiljata, volio bih da ovo bude prepoznato od strane publike mada čisto sumnjam.

12. Zorja ''Lik u ogledalu'' - jedan od najboljih vokala naše današnjice (ako ne i najbolji), kvalitetna i besprijekorno isproducirana filmska pjesma do najsitnijih detalja, mnogo mi se dopada ovaj ''bondovski'' stil, ozbiljan kandidat za pobjedu ukoliko pokida glasovno i sa stage presence-om.

13. Kavala ''Vavilon'' - relaksirajuća stvar koja me tjera zbog koje mi odlutaju misli u neke daleke predjele, sviđa mi se ovaj vajb ali da će se proslaviti - neće.

14. Keni nije mrtav ''Dijamanti'' - precijenjena od strane fanova, inače ne mogu da svarim domaće rok bendove a i pjesma mi zvuči iskreno pomalo bajato.

Status
Not open for further replies.
Back