Pesma za Evroviziju 2025: Polufinale i finale

Ispadamo u polufinalu koga god da posaljemo verovatno, tako da prestanite da se opterecujete i glasajmo za najbolji paket, ko god to bio

Bez obzira na nastup i pesmu, koji svakako nije bio los, ali mogao je da bude mnogo bolji jer je imao potencijal, Teya mi ostaje jedna od nasih omiljenih predstavnica na ESC-u.
Ove godine treba poslati onaga ko ponidi najbolji paket, e sad sto su nasa misljenja razlicita sta je dobar i ko je dobar paket to je druga stvar.
Voleo bih da to bude Vukayla, ali ostaje da vidimo sta nam se veceras nudi.

Sa Vukaylom se nećemo obrukati, ali ćemo biti apsolutno nebitni lol

Niko ne osporava da je pesma dobra, dobra je za radio, meni je na drugom mestu, niti iko osporava da je Vukayla talentovana i harizmatična, ali jednostavno je neubedljiva i nezanimljiva prosečnom gledaocu, na Evroviziji će tek biti nebitna.

Svakako mislim da joj se smeši PZE pobeda, očigledno je favorit RTS-a, a vraćanje na stari sistem glasanja to potvrđuje.

Ja bih opet pre pustio Mimi na ESC, pustio bih publiku da odabere pobednika, neka bar ide pesma koja je iole ostvarila neki uspeh u Srbiji, posle bi je dijaspora pogurala i imali bi neke šanse za finale. Jednostavno je to realnost, ali već vidim da će Mimi doživeti Breskvica scenario.

Meni je najviše krivo što je Tam kuvana nogetina, jer mi je Durum Durum ubedljivo iznad i Turbo žurke i Maske.

Ne znam što bi se trebalo desiti da Mimi u slučaju odlaska na ESC ispadne u pf, dok Tam i Vukayla od početka imaju 12./13. mjesto u polufinalu vajb, iako su bolje pjesme

Meni je In Too Deep iz 2017. simfonija za Mask. I stvarno pokušavam ostati objektivna. Pesma je grower (kao i Ramonda) što nije dobar znak za ESC. Nadam se da će me ostaviti bez teksta nastupom, ovo je samo na osnovu audia.

I više mi je krivo što takvog talenta kao što je Vukayla šaljemo ove godine po 18/19. mesto kada ona devojka ima talenta i harizme za mnogo više.

Evo izgleda da već treću godinu neće otići pobednik televotinga i to mi je malo bezveze jer se plašim ko će se sve u budućnosti prijavljivati na festival za koji je karakteristično da ne pobeđuje favorit naroda. Prošle godine je žiri svakako spasao stvar da se ne obrukamo, ali ove godine TŽ nije bruka. Trebalo bi jednom pustiti narod da odluči. Svakako je dosta skandala...

Pa gde je ova cela prica o tome da publika odluci bila prosle godine kad je protivnik publike bila pesma za koju ste navijali?

Jos moram da dodam sto se tice pevanja, bio sam na preparaty-ju u Amsterdamu i Teya je bila jedna od najboljih voklano, zvucala je bukvalno kao audio snimak, dok su neki iznenadili koliko su lose zvucali.

Pa prošle godine nismo hteli da publika odluči, a ove hoćemo. Kad već sikćeš, bar čitaj lepo šta pišu ljudi.
Citam ja sasvim dobro, poenta je da je argument "red je da publika odluci" besmislen, kada se prosle godine ovde plakalo da RTS uradi sve u svojoj moci samo da publika ne odluci

Ramonda je bila vrhunska. Pesma, nastup ali ne i pevanje. Zao mi je, ali Teodora je bila nerazumljiva.
To sto se fazon Senide prodaje kod nas, ne znaci da prolazi i u Evropi.
Ne kazem nista ni za Vukaylu dok ne vidim, ali isto je bilo i sa Lukom i sa Teodorom, s tim sto je poruka Ramonde bila jednostavnija.
Fazon Senide.
Jokeru, nisi u pravu.
Takva vrsta pevanja podseća na Billie Eilish koja ga je i popularizovala.
Teya je u finale prošla, a Vukayla, hoće li? 🤔

Citam ja sasvim dobro, poenta je da je argument "red je da publika odluci" besmislen, kada se prosle godine ovde plakalo da RTS uradi sve u svojoj moci samo da publika ne odluci
Ima i u ovome istine 😉

Nije mi jasno kako vam je Ramonda bila harizmaticna i zanimljiva publici, a Mask nije.
Ramonda je skroz neiskorišćen potencijal, bila je favorit što domaćih što stranih fanova (zajedno sa Zorjom), a uspela je da pokupi i simpatije i običnih gledaoca na PZE, samo što je bila u drugom planu zbog Breskvice.

Mask je za sad skroz neprimetna, što kod domaće publike što kod stranih fanova, jedino je ishajpovana od strane naših evrofanova, blago je generična, rekao bih basic. Nije mi za poređenje sa Ramondom uopšte.

Pre bih Durum Durum uporedio sa Ramondom nego Mask, ali od Tam su svi digli ruke jer se od nje kao od izvođača ne očekuje ništa dok se od Teye ipak očekivalo.

Ja sam se navikao da mi ne pobeđuju favoriti, tako će verovatno biti i ove godine jer Iskaz nije ispunio očekivanja.
Od Tam ne očekujem ništa jer mi ne deluje kao performer, ali saznaćemo uskoro. Vukajla je meni ok, ali šta znam, nekako mi je jedna od onih pesama koje kada čujem prijatne su, a kada se završe nisam upamtio niti melodiju, niti tekst.
U principu mi je svejedno ko ode, očekujem da ćemo proći u finale, ali ujedno biti nebitni i neprimetni. Rezultat verovatno kao i prošle dve godine, malo poena od dijaspore i to je to.

Back