Pesma za Evroviziju 2025: Polufinale i finale

Pisala je 27.januara, kada je Vlada Grajić dao otkaz i izjavio da povlači svoju pesmu sa takmičenja. Malo sam promašila, a nešto i pogodila

Pitam se da li će žiri uspeti da je gura Sedlara koji em je profesor na fakultetu, em je eksluzivac PGP, em nema muzičara kome nije svirao gitaru.
Pitam se i za Jelenu Pajić koja skoro svakodnevno uživo peva u Jedan dobar dan.
Haremke imaju kompozitora Nemanju Antonića, čiji je tata Mikica bio dugogodišnji urednik u PGP.
Srećom, direktor PGP, Vlada Grajić je dao otkaz, pa je Storia završena u polufinalu.

Biber je bio eksluzivac PGP, više nisam sigurna, ali mislim da im ove godine ne treba protekcija za finale.

Za Maršale nisam ni prva, ni jedina koja je pisala da mogu iznenaditi jer školski drugovi i malo mesto u kome se svi poznaju obezbedjuju dovoljan broj glasova.
Ne mislim da je iko prošao zbog znakova podrške studentima. Više ih je pogurao žiri od publike, koji na RTS tradicionalno gura rokere.

Mislim da je žiri bio sastavljen od muzičara i muzičkih urednika javnog servisa, nekog iz OGAE i eventualno nekog od pevača koji su apelovali da se zaustavi osuda takmičara: Baloš, Zorja, Konstrakta. Baloš danas sigurno nije žirirao jer je pozvao da se glasa za TAM.

I ja mislim da pobedjuje Princ 😟 mada neka ide, ako moram da nas gledam kako ispadamo ove godine, bolje da je sa njim

Statistika pregleda na isečcima nastupa sa zvanicnog RTS insta profila:

Mimi 73k
Marija Nikolic 36,1k
Tam 36k
Vukayla 30,1k
Princ 29,2k
Ivana Strbac 21,5k
Jett Vega 7,6k
Lensy 15,8k
Oxajo 12,5k
Marsali 11,6k
Dusan Kurtic 10,6k
Tanja Banjanin 8,6k
AltCtrl 8,6k
Gifts & Roses 7,9k
Sedlar 7k

Kakav Ohajo kakvi bakraci. Mimi , Haremke ili Vukayla u najogrem slucaju Princ u alternativnom Biber.

Ko god pobedi moraju se uraditi velike promene, neke čak i iz korena... možda kod Tam ima najmanje stvari za korekciju, animacije i nastup može da nosi u bazel, samo da ona malo više propleše i da se doda neki prop... npr onaj moj točak iz generisanih nastupa ili ta spomenuta pšenica... i možda malo da se produži pesma, eventualno moćnije i bolje kostime... nekako mi ostaje sa najvećim potencijalom... Vuki identično, s tim što bi možda malo jači nastup, početak vozi, haljina mi se baš i ne sviđa... Mimi skroz omašila nastup po mom mišljenju...

Jedini razlog zbog kojeg bih voleo da Princ ode jeste da vidim njegovu nadobudanu facu kad bude ispadao iz pf-a.

Razmisliću još za koga ću glasati, trenutno ne mogu pravilno da rezonujem. Toliko mi je sve non-event i sa ozbiljnim falinkama da mi je svest pomućena.

Maja nije u finaletu? Ok, sreca pa sam popio terapiju na vrijeme. Nista, ocito se namjesta da pobjede Haremke. Nemam nista protiv, dobar potez, ali ne zaboravite da uvijek mozete glasati za Slo, Hr i CG. Pusa

Back