Pesma za Evroviziju 2025: Polufinale i finale

Šta očekivati od komisije koja u selekciju ubacuje Vampire i Maršale i produkcije koja je u svakom mogućem smislu ostala zaglavljena u 1985-oj? 💀 Interni izbor sledeće godina i šta nam Bog da, svakako ćemo se manje živcirati. Jeste da sam bio u fazonu da mi je svejedno koga šaljemo, ali mi je zaista žao jer smo imali dosta bolje opcije.

RTS se žestoko zaje*ao.
Ako su videli kako je Vukayla prošla u pf, trebali su da pune Haremke.
RTS da je želeo drugačiji ishod ne bi sastavio ovakav žiri. Očigledno da im je ove godine bilo potpuno svejedno ko će pobediti zbog svih napada o navodnom "nameštanju" koje su trpeli prošle godine.

Samo ne znam kako je ovo Bojani i Davidu satisfakcija kad znaju u svojoj svesti da su pokrali izbore ko Vučić.
Pa da su pobedili to bi im bila satisfakcija. Očekivali su proporcionalni sistem i da na taj način obezbede sebi laganu pobedu. RTS je mudro ćutao sve vreme o tome i na kraju ostavio isti način glasanja, tako da su džabe bacali pare.
Takve stvari bi nas čekale svake godine ako bi se uveo proporcionalni sistem.

Iskreno nadam se da će biti revamp pjesme jer mislim da bi ovo moglo mnogo bolje zvučati sa modernom produkcijom.
Mislim da ima dosta prostora za unapređenje pesme i nastupa i da bi se trebalo fokusirati na to, a ne na kukanje i hejt. Trebalo bi uraditi moderniju produkciju, zatim potpuno promeniti scenu i kadriranje. Onaj mesec i ruža su mi neopisivo cringe. I njegov outfit mi je kič. Nervira me to forsiranje mačizma. Obukao se kao gladijator, a peva staromodnu baladu.

Pa da su pobedili to bi im bila satisfakcija. Očekivali su proporcionalni sistem i da na taj način obezbede sebi laganu pobedu. RTS je mudro ćutao sve vreme o tome i na kraju ostavio isti način glasanja, tako da su džabe bacali pare.
Takve stvari bi nas čekale svake godine ako bi se uveo proporcionalni sistem.
Pa nešto definitivno mora da se menja.
5 osoba da bira predstavnika je više nego suludo.

kako je cela pze sezona protekla nije ni cudno da se na isti nacin zavrsila, prvo sto se niko (bitan) nije oglasavao da ce poslati pesmu, zatim spisak koji je mnoge razocarao, pa izbacivanje pesama gde smo odmah videli da nijedna pesma nije idealna i da svakoj fali odredjeni revamp, zatim slabi nastupi i scenografije vecine izvodjaca i kao epilog, dobismo najgoru srpsku pesmu u esc istoriji..tuzan kraj naseg 2018-2024 niza

Očekivali su proporcionalni sistem i da na taj način obezbede sebi laganu pobedu. RTS je mudro ćutao sve vreme o tome i na kraju ostavio isti način glasanja, tako da su džabe bacali pare.
Ali pisali su na sajtu da je 12 + 12 za PF, što je bilo i logično da će biti i za samo finale, svakako se pisalo o tome. Zaista ne znam o čemu su mislili, ali svavako su pare donirali u humanitarne svrhe, tako da eto nešto lepo.

Pa nešto definitivno mora da se menja.
5 osoba da bira predstavnika je više nego suludo.
Nije problem proporcionalni sistem, ali onda ne sme da ostane 20 glasova po broju telefona. To mora da se ograniči na maksimum 5.
Žiri treba da se proširi na bar 10 i da njihove profesije takođe budu šarenolike, da se dovede do neke raznolikosti mišljenja. Ne vidim zašto u žiriju ne bi bio neki novinar ili koreograf koji prati ESC, ne moraju to neminovno da budu muzičari i pevači.

Obrni okreni, nije postojao drugačiji izlaz iz ovog ukletog PZE. Sve moguće slabosti RTS-a isplivale su u jednoj godini. Ne žele da menjaju ništa počev od kritika da je previše pesama na festivalu, da fali publike itd. Sa takvim zadrtim stavom neće nigde da stignu.

Sistem glasanja je kad tad morao da ode u korist nekog trećeg i desilo se. Iskreno hvala žiriju sa prošlih izdanja jer su nas spasili od mnogo ranijeg blama na ESC 2023. i 2024.

Back