Da, u Musk-u.Nego, sta ocekujete nadalje od Harema? Ima li tu prostora za neki letnji hit?
Po svemu sudeci Sedlar je neko ko je prosao odlicno kod oba zirija. Tako da je verovatno i kod selekcione komisije bio u vrhu... Mislite o tome, kojih bi se recimo 10 ili 15 pesama naslo u najuzem izboru od ovih 30. Mozda Vampiro, Ajkula, Ana i sl. A, to nije nesto sto je na ESC-u danas aktuelno.Obrni okreni, nije postojao drugačiji izlaz iz ovog ukletog PZE. Sve moguće slabosti RTS-a isplivale su u jednoj godini. Ne žele da menjaju ništa počev od kritika da je previše pesama na festivalu, da fali publike itd. Sa takvim zadrtim stavom neće nigde da stignu.
Sistem glasanja je kad tad morao da ode u korist nekog trećeg i desilo se. Iskreno hvala žiriju sa prošlih izdanja jer su nas spasili od mnogo ranijeg blama na ESC 2023. i 2024.
Mislim da ima dosta prostora za unapređenje pesme i nastupa i da bi se trebalo fokusirati na to, a ne na kukanje i hejt. Trebalo bi uraditi moderniju produkciju, zatim potpuno promeniti scenu i kadriranje. Onaj mesec i ruža su mi neopisivo cringe. I njegov outfit mi je kič. Nervira me to forsiranje mačizma. Obukao se kao gladijator, a peva staromodnu baladu.
Pored mnogo toga što RTS treba da izmeni, takođe treba da promeni i datum pze-a i neka bude početkom februara, pa da imaju dovoljno vremena pre slanja finalne verzije nastupaDoslovno nema vremena ni za šta od toga
To pre svega.Pored mnogo toga što RTS treba da izmeni, takođe treba da promeni i datum pze-a i neka bude početkom februara, pa da imaju dovoljno vremena pre slanja finalne verzije nastupa![]()
Ali Mile sa dva zuba nema kreditnu karticu.Možda bi najbolje bilo uvesti online glasanje kreditnom karticom bez SMS-a, pa bi se za početak malverzacije, koje su kod nas česte malo i sprečile.
Džabe žiri i sve, kada SMS glasovi mogu da se nameste, makar u istom bilo i 20 članova.
Stvarno nije jasno šta se na kraju desilo i ko je prelomio da ostane stari sistem glasanja. Jer očigledno je da su takmičari imali info da će ove godine biti proporcionalni. Mimi je sama to najavljivala. Zato su Bojana i David osigurali ovoliki broj glasova, mada opet su mi njih dvoje nejasni jer je posle polufinala bilo očigledno da ostaje stari sistem.Pa da su pobedili to bi im bila satisfakcija. Očekivali su proporcionalni sistem i da na taj način obezbede sebi laganu pobedu. RTS je mudro ćutao sve vreme o tome i na kraju ostavio isti način glasanja, tako da su džabe bacali pare.
Takve stvari bi nas čekale svake godine ako bi se uveo proporcionalni sistem.
Nisam znala koji je rok za predaju pesme i u kom segmentu su i u kojoj meri dozvoljene promene, a ne znamo ni da li postoji raspoloženje i mogućnost kod izvođača za promene. Mi ovde svakako nemamo mogućnost da utičemo na bilo šta čak i da smo strašno zagrejani da investiramo ideje i vreme.Sve tačno, ali zar ne beše da za nekoliko dana treba da predaju spakovan nastup? Doslovno nema vremena ni za šta od toga (osim za stajling naravno)...
A s druge strane rekoše ovde da svakako ne sme da visi s meseca u Bazelu, a i on sam rekao da će kao još videti s RTS-om oko nastupa i njihovih ideja...
Ništa mi nije jasno sad, al s druge strane masovno ovde više nismo investirani pa se niko ni ne udubljuje šta može :/