Upravo se vratih iz RTS-a sa promocije prvih šest takmičarskih kompozicija.
Evo mojih utisaka:
Opšti:
- Trebalo je da pevaju uživo, a ne na plejbek. Prvo da stvore što realniji osećaj i drugo, da možemo da formiramo neki utisak.
- Nije trebalo, o zaboga, da pevaju dok drže mikrofon sa kablom i sunđerom kao da se uključuju u Dnevnik. Kad je već plejbek mikrofon im je nepotreban.
- Plejbek je bio tih do nastupa poslednja dva učesnika, a to su Tam i Mimi. Kao da je neko pojačao ton kad su na kraju one nastupile.
- Dve favoritkinje ostavljene za kraj.
O takmičarima:
- Joca ajkula održao čas energije, performansa, kontakta s publikom. Čovek sto odsto prisutan. Na stranu pesma i ostalo.
- Lensy preslatka.
- Tam solidna u nastupu, bila je sama na sceni, pubika neočekivano tiha kada je ona u pitanju. To je moj utisak. Nisam primetio da je bilo mnogo onih koji su pevali durum
- Mimi izazvala najjače reakcije. Naravno, u prostoru su bili njeni fanovi koji su pravili atmosferu, ali je najviše telefona za snimanje nastupa povadjeno kad je ona nastupala i veliki deo publike je pevao tj. repovao sa njom.
Ona na sceni sigurnija i opuštenija nego u Jednom dobrom danu. Iako bih ja želeo da ode u totalno ludilo, kada je pokretljivost u pitanju.
Dugo se suzdržavam da napišem i smatram da nije presudno, ali ne mogu da se otmem utisku kao i kod Breskvice prošle godine, da uticaj na sve što vidimo i čujemo ima delimično ili potpuno usvojeni kulturni model muške figure iz najbližeg okruženja ove takmičarke.
Ipak, za sada mi deluje da Mimi odnosi ovo.
Po onome što sam video do sada, Haremke su čini mi se ekipa koja će da udari na Mimi mnogo jače nego Tam.
Moj favorit je i dalje Vukayla, iako nisam toliko deluzivan da ne vidim šta znači podrška publike, ali pošto neću moći da idem to veče kad je ona, eto želim da neko što detaljnije prenese kakva će biti.