Pesma za Evroviziju 2025: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Dan nakon izlaska pesama, odzvanjaju mi neizmenično ,,dah po dah" od Vukayle i ,,durum, durum". Povremeno se proderem i "Harem girls breaking chains" :)

Vukajlinoj pesmi fali nešto malo, ne mogu da provalim tačno šta. U dinamici, instrumentalu... Možda nešto lokalno. Ali ako pokušam da je zamislim na sceni dok je slušam ima nerealno mnogo mogućnosti za predstavljanje.

Kod Tam mi i dalje fali neko raspevavanje na kraju, bukvalno me zanima kako će to izgledati na sceni. Ne znam što nisu iskoristili tri minuta do kraja da drže pažnju.

Mimi mi je opala na listi, ne sećam se nekako pesme, kad je pustim ponese, ali i dalje ne mogu da prežalim što nije uključila nekog ko zaista peva u bar na kraju.
Ja mislim da će onaj vokal sto se čuje u pozadini na kraju pesme biti glasniji u uživo izvidjenju inda će promeniti utisak malo ✌🏼 mislim na Tam

Smesno jeste, ali kada sam cula Nema prosle godine imala sam trip da cujem najsavrseniju pobednicku pesmu i sada imam opet isti trip. 😂

Mozda ludo zvuci ali..Danas se nasalih zamislite Karleusa udje u onom delu gde se kod Mimi cuju stikle , u breaku..pa odmah posle toga kad kaze : Ovde je ljubav tvrda , ovde je luda zurka, koliko guza mrda, taj tisi deo. Kunem vam se nek neko uspori , pojaca ili nemam pojma kako provali- to je Karleusin glas.. tu me secite

Evo kad se sve sleglo da napišem moje mišljenje o pesmama koje se izdvajaju:

Bojana i David: Jedna od dve pesme koje su mi se u potpunosti dopale na prvu. Super je ovako pesma za slušanje na striminzima ili eventualno da se čuje u izlasku. Verujem da će biti dobar nastup. Problem je što pesma ni malo ne rizikuje, što smatram da je bitno, i kvalitetna je pesma za komercijalnu upotrebu ali 2019. godine. Čak i domaće komercijalne pesme danas zvuče mnogo urbanije i bolje, njihova mi je skroz kao da slušam Hurricane pre par godina. Možda bismo bili neko od poslednjih mesta u finalu ESC.

Vukayla: Veliko razočaranje. Njene druge dve pesme mi kidaju i slušam ih svakodnevno, ali ova mi prosto nikako nije legla, ništa posebno ni zanimljivo se ne dešava.

Filarri: Sasvim okej pesma, i definitivno njegov najbolji tekst u poslednje tri godine. Mislim da nema potencijal za pobedu na PZE, ali možda bude i njegov najbolji nastup do sada.

Harem Girls: Mnogo bolje nego što sam očekivo, sviđa mi se spoj različitih žanrova i sa dobrom pričom u nastupu bi moglo biti super. Ipak, kroz sve intervjue do sada su mi bile cringe i daju mi tu neku milenijal energiju. Mnogo zavisi od nastupa.

Tam: Nju i njene pesme generalno mnogo volim i milion puta sam joj bio na lajv nastupima. Refren mi je odličan i na prvu mi je ušao u glavu, jako je catchy, i ugl pesma je fina, ali mi je ostatak strofa malčice slabija verzija Ramonde. Generalno nisam fan melanholičnog ili dreamy popa, a pogotovo na Evroviziji. Sa druge strane, plesačka ekipa joj je fantastična i pretalentovani su, ali mislim da će najviše ići na estetiku i eventualno catchz refren sa plesom.

Mimi: Ultimativna pobednica, ne znam zašto toliko hejtujete, realno je najbrža i najmoćnija pesma, savršen spoj paTRiotizma i paRTiotizma. Pesma nije napravljena za slušanje na striminzima več se čuje da je namenski za nastup, i taj poslednji deo pesme će sigurno grmeti jer je napravljen za dance break. Mimi, vidimo se u Bazelu, kiss! 💋

EDIT: mwah*

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back