Pesma za Evroviziju 2025: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Ipak trenutno slusam najvise Tanju Banjanin, i ako bude odlican nastup, kandidat za pobedu, a u Bazelu top 5. Samo ziri da nas ne zakine, inace 246 ravno poena od publike. I moram da se izvinim ipak je ovo najbolji PZE svih vremena ako gledamo i jugovizije, evropesme i beovizije. Tako da Tanja Banjanin do pobede!

Volim sto se jos uvek veruje u mit o dijaspori. To je tako mali procenat u zbiru svake zemlje, plus ne gledaju svi ESC, da ne vredi racunati. U italiji zivi izmedju 45 000 do 60 000 Srba, a te godine je Esc gledalo 5,3 miliona Italijana. Nemam podatak koliko je glasalo ukupno ali za Konstry su masovno glasali Italijani, ne dijaspora: dobila 7 poena na televotu.

Dakle, glas dijaspore je minimalan u odnosu na total.

Last edited:
Ma ne vjerujem da Mimi ovo odnosi. Da sad ona govori da će nastup biti ludilo ovo ono, ali realno to je govorila i za pjesmu, a vidimo i sada sami koliko je to "ludilo". Tim više što je ispodprosječna reperica kojoj stvarno treba dobar beat da proda priču jer kad ga nema stvarno je raspad sistema. A nema ga ovaj put. Baš je delulu.

Pšenica će biti za pobjedu mislim.

🌾🌾🌊🌊 🌾🌾🌊🌊 🌾🌾🌊🌊

Da ste u žiriju, kojoj pesmi bi ste dali više bodova:

onoj koja vas naježi
9i8z3r.gif

ili pesmi koja vas rasplače
9icohd.gif

Pesma Maršala nije ni za top 100, bez obzira kako su loše pesme u ponudi, a kamoli 31. mesto 😭
Ja sam šokirana da su toliko mladi! Pjesma zvuči toliko beživotno i boomerski da bih ovo očekivala od benda kojem je prosjek godina 80. Najveća uvreda je tu za Lensy koju su stavili odmah poslije njih u rankingu. Baš se vidi da komisija nema pojma.

Tko zna, možda sad izroni i neki Lazanja/Stela Rade jer nema šanse da nisu nekog zakinuli nakon što je top5 pjesma bila 2. rezerva...

Stvarno ne vidim što u tu selekcionu komisiju ne uvrste i neke fanove. Pogotovu što su oni koji prate nac izbore navikli da slušaju milijardu pesama odjednom.

Nije da se nudim al može :sneaky:
Glavu dajem da bismo mi fanovi napravili bolju selekciju pesama. Teško da bi nama Lensy bila zamena.
Ne znam da li je zaista teško da nađu 5-6, pa i 10 fanova, ako je potrebno da im daju da potpišu ugovor kojim se obavežu da neće deliti informacije. Ali verovatno ne žele da urade tako nešto jer znaju da u tom slučaju Joca ajkula i slične pojave ne bi ni prismrdele festivalu.

Slali smo sve moguće žanrove poslednjih 10 godina na esc od popa srpskog, engleskog, etna, balada, Konstraktu, neke mracnije pesme, bukvalno sve moguce i žiri nas je uvek izignorisao.

Još samo rep nismo probali poslati!

Status
Not open for further replies.
Back