Pesma za Evroviziju 2025: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Plus je Teya za konkurenciju imala Lazanju iz ex Yu, sigurno je dosta naših poslalo glas i za njega ili je hrvatska dijaspora nadglasala, a na to sve su lokalci iz tih zemalja takođe glasali za njega, čovjek je osvojio tvt, znači u startu je izgubila mnogo poena odatle

Takva je godina bila

Ovakva konkurencija na festivalu i zasluzuje da ostane u polufinalu. Ako smo sa prošlogodišnjom pesmom bili 10. u polufinalu koja je klasa za ove, sa ovakvim pesmama možemo samo da se nadamo čudu da doguramo do tog 10. mesta u polufinalu.
A ko će da prođe? Imamo najveći niz kvalifikacija u zadnjih 10 izdanja Evrovizije, od svih drugih iz tog polufinala...

Uzmimo npr. da ima 5 članova žirija i da favorit žirija dobije 55 poena (max. je 60), a da pobednik publike ako se baš izdvoji može i do 50 % od publike što je 145 poena (max. je 290), pobednik žirija bude drugi sa 20 % npr. i to je 58 poena... U ukupnom zbiru pobednik žirija će imati u ovom slučaju 113 poena, pa tako da i sa 0 od žirija pobednik publike ostaje sveukupni pobednik PZE- a.... ovaj sistem je daleko od idealnog, kada bi se glasovi publike podelili na nekih 5 kategorija i svaka po maks. 12 za određenu pesmu, ili da se ograniči da neka pesma ne može da dobije više od 60 poena (koliko je maks. i od žirija)...
Pa meni je to ok.

Prošle godine smo mi fanovi izgurali predstavnika naspram očiglednog favorita publike i nismo se nesto proslavili na ESC.

Tako da je meni ok da ako neko moze da uzme 50% na televotingu ode na ESC i to je to.

Plus je Teya za konkurenciju imala Lazanju iz ex Yu, sigurno je dosta naših poslalo glas i za njega ili je hrvatska dijaspora nadglasala, a na to sve su lokalci iz tih zemalja takođe glasali za njega, čovjek je osvojio tvt, znači u startu je izgubila mnogo poena odatle

Takva je godina bila
A i, ruku na srce, Ramonda nije bila televoting magnet. A srpska dijaspora je nije mirisala jer im je pobedila favorita tj. Go**o orlovo.

Ovakva konkurencija na festivalu i zasluzuje da ostane u polufinalu. Ako smo sa prošlogodišnjom pesmom bili 10. u polufinalu koja je klasa za ove, sa ovakvim pesmama možemo samo da se nadamo čudu da doguramo do tog 10. mesta u polufinalu.
Nemanja ti na sve odgovaraš samo negativno. 😅 Zašto ne sačekaš nastupe pa onda presudi. Ja ne vidim kako mi ispadamo u ovakvom polufinalu gde glasa isključivo samo publika. Pored Crne Gore, Gruzije, Malte, Luksemburga... U polufinalu u kom imamo dijasporu iz Crne Gore, Nemacke, Austrije, Danske... Prosto nemoguće.

Hard to swallow pill:

Vrlo je moguce da bi Princ i Breskvica bolje prosli nego Luka i Teya Dora na ESC.

Ne bih sada da perem ruke od njih dvoje jer sam I sam navijao da pobede ali zadnje dve godine mislim da su nas naucile da mi fanovi mozda i nismo tako pametni kao sto mislimo.

Mimi bukvalno izjavila da ne zna da peva i igra, a vi se kladite na sigurno finale

summer-child-my-sweet-summer-child.gif

Meni se ovaj sistem ne sviđa jer bukvalno npr Mimi može da ima i nulu od žirija, a da na kraju pobjedi.

I da dodam, drago mi je sto su pobedili Luka i Teya, jer da nisu, mi bismo bili delulu da bi oni nesto postigli na ESC ali eto krezubi Mile im nije dao.

Ovako dve godine mi fanovi smo izgurali svoje i dobili meh rezultat, sad neka bira srpski narod i da se mi ne mešamo više

To je neko moje mišljenje

Mimi je opet "isprozivala" Mariju Šerifović u intervjuu – kaže da se katastrofalno ponašala, bila neumjesna i krindž. Sad će ta otrovna škorpijetina uraditi sve što može da ova ne ode.

Prošli bi bolje možda za 2-3 pozicije, ali to mi ne bi predstavljalo nikakvo zadovoljstvo kad bi me pojeo blam što mi državu predstavljaju zastarela krindž pesma (Cvet) i nacionalistička splačina (GO).
Ovako smo, uprkos slabom plasmanu, sa Lukom pokazali odvažnost da pošaljemo nešto nesvakidašnje i, usudio bih se reći, ispred svog vremena.

Мени је Мими скроз небитна, песма је недоречена и не вози чак ни на локалу. Ако би се којим лудом и пласирала у финале, тамо би свакако била међу три најлошије. Са вероватно нула бодова од жирија.

Hard to swallow pill:

Vrlo je moguce da bi Princ i Breskvica bolje prosli nego Luka i Teya Dora na ESC.

Ne bih sada da perem ruke od njih dvoje jer sam I sam navijao da pobede ali zadnje dve godine mislim da su nas naucile da mi fanovi mozda i nismo tako pametni kao sto mislimo.
Slažem se, svakako.

Oboje bi prošli bolje, ali bar se ovako nisam nervirao zbog pljuvačine u pravcu srpske pjesme od strane Evrope prošle godine da je ovakva i onakva, tako da bi mi izašlo na nos to potencijalno 14. mjesto 😂

Ali ove godine neka ide onaj koga generalna publika najviše bude voljela

Hard to swallow pill:

Možda ove godine bude treća sreća? Ako izuzmemo Konstraktu koja je bila specifična, pre nje pobednici kod publike koji su na kraju i otišli na ESC su bili Hurricane i Balkanika... obe grupe se nisu baš proslavile sa 15. i 19. mestom... inače svaki put kad smo ispali neko drugi snosi krivicu...
2009. zbog malverzacija žirija gde je oštećen pobednik publike
2013. pobednik izglasan isključivo od publike
2017. interni izbor samog RTS-a

Tako da nije ostalo da iko više pogreši...!

Prošli bi bolje možda za 2-3 pozicije, ali to mi ne bi predstavljalo nikakvo zadovoljstvo kad bi me pojeo blam što mi državu predstavljaju zastarela krindž pesma (Cvet) i nacionalistička splačina (GO).
Ovako smo, uprkos slabom plasmanu, sa Lukom pokazali odvažnost da pošaljemo nešto nesvakidašnje i, usudio bih se reći, ispred svog vremena.
Potpisujem ovo, zauvek ce mi draze biti Lukino 24. mesto nego Princevo ili Breskvicino 16.

Ali slazem da bi zarad mira u kuci ove godine bilo u redu da ode pobednik publike 😇

Мени је Мими скроз небитна, песма је недоречена и не вози чак ни на локалу. Ако би се којим лудом и пласирала у финале, тамо би свакако била међу три најлошије. Са вероватно нула бодова од жирија.
Teze je odgovoriti , a ko je ove godine u stvari bitan? Lako je nabrojati nebitne.

Pa meni je to ok.

Prošle godine smo mi fanovi izgurali predstavnika naspram očiglednog favorita publike i nismo se nesto proslavili na ESC.

Tako da je meni ok da ako neko moze da uzme 50% na televotingu ode na ESC i to je to.
I da dodam, drago mi je sto su pobedili Luka i Teya, jer da nisu, mi bismo bili delulu da bi oni nesto postigli na ESC ali eto krezubi Mile im nije dao.

Ovako dve godine mi fanovi smo izgurali svoje i dobili meh rezultat, sad neka bira srpski narod i da se mi ne mešamo više

To je neko moje mišljenje
Ovako nešto si napisao i u maju/junu, kada je prošlo sve oko evrovizije.
Drago mi je što ga vidim opet xD

Status
Not open for further replies.
Back