Pesma za Evroviziju 2025: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Iskaz ima pravi srpski ritam i to mi se svidja. Mogu i oni na Evroviziju, ako ne Princ, Bojana i David ili Maja ne odu. Moderno i tradicinalno sa etno prizvuko.

Iskazu, osim energije, potrebna je i fenomenalna režija, kao i efekti (što pirotehnika, što grafika na ekranima), ne bi li utisak bio potpun. Ako sve te stavke ispune, svaka im čast. Ono što bih ja dodatno voleo da urade je revamp. U nekim momentima mi pesma zvuči malo užeglo, pa bi valjalo da je osveže, ali ne znam koji producent sa ovih prostora bi mogao da im pomogne u tome. Šteta da se ne usavrši kad ima potencijala.

Evo i Tigrica da iznese svoje mišljenje. 😉

Nikako mi neće biti jasno da bismo pre odabrali one koji će zauzeti donji deo tabele umesto da pucamo na vrh. Dijasporu nikada nemamo u obzir, a dijaspora je ključni faktor za naš plasman. A dijaspora neće biti motivisana da glasa za anonimuse i pesme koje nemaju etno melos. Maja je najveća zvezda tu, hteli da priznate ili ne, i najviše glasova dijaspore bi osvojila. I takođe, su bitni ex-Yu glasovi koje će pre dobiti Maja nego neko njima nepoznat. Za Maju su svi čuli u regionu i ima publiku širom ex-Yu prostora.

Ma šta god vi mislili o Maji, Maja bi bila zanimljiva stranim medijima, privukla pažnju takva kakva je, autentična je. I ona na top listama stranaca svuda u vrhu. I valjda treba da odaberemo onog ko ima istinsku želju da pobedi, a ne nekog ko je došo eto reda radi da ispromoviše sebe, novu pesmu.

Treba izabrati pesmu čije stihove i melodiju na prvu upamtimo. A ako ćemo biti iskreni, na prvo slušanje svima je ostalo u glavi "žali srce moje, žaliće i tvoje".

Imamo paket za dobar plasman, super pesmu, super vokal, popularnu ličnost, zanimljiv personaliti. Pa posle nemojmo kukati kad budemo plasirani oko 20. mesta kad pogrešno biramo.

Mene uopste ne brine Vukaylino pevanje. Vise me brine što će imati tremu. Bojim se da će biti previse staticna ako se to desi. U JDD je bila tiha i povučena. Ljudi je poslednjih dana baš hajpuju a to može da joj stvori pritisak.

Bogami sam i ja sve više u Iskaz taboru. Ove godine mislim da treba da šaljemo neku đuskalicu, tako da sam za njih, Mimi ili u krajnjem slučaju B&D ako oni flopnu.
Nadam se da će dorasti zadatku i da su ozbiljno shvatili, ako budu delovali kao random svirka u garaži, ništa ipak.

Kontam da probe kreću od sutra, ako već nisu. Mislim na one zvanične u studiu.

Iskreno, dojadilo. Nek pobedi i Maja Nikolić ako publika izglasa, ni sa jednom od ovih pesama ne verujem u nagrade ni žirija ni publike. Vukayla koliki god da je sama kao devojka porencijal, nema remek delo ni hit i ne ložim se da smo posebni i autentični, al drugi to ne vide i režija je kriva za sve 😭 Organski ko se dopadne publici običnoj našoj neka ide, nikakve kalkulacije i halucinacije. A tamo kako zasluže, tako će i proći.

Iskreno, dojadilo. Nek pobedi i Maja Nikolić ako publika izglasa, ni sa jednom od ovih pesama ne verujem u nagrade ni žirija ni publike. Vukayla koliki god da je sama kao devojka porencijal, nema remek delo ni hit i ne ložim se da smo posebni i autentični, al drugi to ne vide i režija je kriva za sve 😭 Organski ko se dopadne publici običnoj našoj neka ide, nikakve kalkulacije i halucinacije. A tamo kako zasluže, tako će i proći.
Pa baš to.
Neka ide ko se svidi publici i kraj. Ni sama ne slušam ništa od te muzike, ali prethodne dve godine smo slali baš onako po mom, i nas fanova ukusu, pa ništa. Deluluizmi o visokom plasmanu, glasanju žirija itd. smo valjda prošle godine apsolvirali.

Meni je ovo sa kupovinom pregleda bas jadno. Evo ovde primer gde je Igor Simic naveo Ivanu Strbac kao jednu od favorita (verovatno na osnovu pregleda, jer ne znam u kom univerzumu je Ivana Strbac favorit) i ona koja se kao pravi luda i smeska,a znas da su kupljeni pregledi. Njena pesma mi je jos i okej ali kad vidim ovakve momente bas nemam nikakvu zelju da je podrzim.

Na 10:18 mozete videti taj momenat

Izgleda da su ove godine sve karte otvorene. Sa Ramondom je prosle godine bile sigurnije jer smo znali da ce ona da pokupi simpatije i publike i zirija.
To ove godine nije slucaj.

Iskreno, ne znam dal ne razmišljaju il su lenčuge, al marketing mogu sebi napraviti da ne plate ni dinar. Recimo, pevanje na ulici, smešni kontent na društvenim mrežama, lajv koncerti, meni da je Bog dao talenat nebo bi mi bilo granica doslovno bih se samo snimala i eksponirala na x različitih (dobrih) načina, a ovi samo idu po Blicevima, Kuririma, Republikama i plate neki kusur za šakicu pregleda jer su očigledno toliko nesigurni u sebe pa i iskompleksirani jer eto ne podnese da imaju malo pregleda. Imaš malo pregleda idi napravi sebi zaradi zasluži da dobiješ organski više. Žali Bože talenta.

Nismo znali ništa za Ramondu, ali kao i 2023. trrbali smo se opredeliti za jednoga protiv očiglednog favorita publike koji nama nije bio po volji iz objektivnih razloga. Moj lični doživljaj Ramonde je bio vrlo slab, sve do nastupa u polufinalu PZEa, u kome je ona definitivno imala najbolji nastup i po meni zasluženo na kraju otišla. Ove godine nemamo pritisak da moramo biti jedinstveni za ili protiv nekog. Bukv uzeti kokice i smejati se kiksevima i jedne se godine bar neopterećivati.

I meni ove godine kako imam 3-4 osobe koje želim da odu nekako manje-više sve jedno koja je i ko će ići. Sad da li je do toga što pesme nisu u konkurenciji za neki top plasman (mada ništa gore od ovih što su već izabrane) ili je do stanja u društvu ne znam.
Ali svakako lepo je opušteno pratiti PZE i ESC, bez ikakvih očekivanja i nerviranja. :)

Ja sam bila sigurna u pobedu Ramonde prosle godine, cak i ako nisam navijala za nju.

Status
Not open for further replies.
Back