Pesma za Evroviziju 2026: Polufinale i finale

Kritike za Zejnu su na mestu, složili smo se jednoglasno maltene da nije bilo dobro i da njeno ponašanje nakon toga definitivno nije kul. Ali ne moramo zaista da na svakoj drugoj stranici seciramo šta i zašto ne valja. Pritom, neka naskakanja na Zejnu i naslađivanja povodom svega iskaču iz domena konstruktivne kritike.

Nzm što bi šarali kritike, Zejna je favorit pre nastupa i naravno da će se najviše pažnje usmeravati ka njenom nastupu. Da je bio dobar bilo bi isto toliko pozitivnih koliko je sad negativnih kad nije dobar.

Copium je zapravo suprotno, biti u fazonu ne super je Zejna, nego nema sreće 😂

Bila sam apsolutno sigurna da ce Lavina imati odlucan nastup i vokalno dominirati, jer sam prethodno pogledala njihove live nastupe. Ono sto, medjutim, nisam ocekivala jeste nivo scenske inteligencije — talenat za glumu, teatralnost i kontrolu paznje publike.

U slucaju pobede (manifestujem 🙏🏻), upravo ce ta kombinacija umeca i harizme biti njihov najveci kapital.

Zanimljivo je da cak ni kostimografija nije uspela da im ukrade fokus — sto je cest problem na nasoj sceni. Rad Diamane za Lelek na Dora ove godine (pa, ne- gif Dare Bubamare) kao i Zorjin mantil-kimono kad je pevala bondovsku pesmu gde je trebalo da izgleda kao DIVA, pokazuje isti simptom: dizajn koji zeli da bude koncept pre nego sto razume izvodjaca. Rezultat je cesto kostim koji nosi pevaca, umesto obrnuto.

Neko je ovde rekao da styling podseca na rad studenta dizajnerske skole. Kod nas se, cim jedan dizajner postane trazen, zalepe se za njega ko pijani za plot.

Paradoksalno, pevac je u svojoj orgsnizaviji bio znatno bolje stilizovan nego sada.

Ako vec idu u ovom pravcu, treba ici do kraja:
edgy, avangardno, fashion trendy i sexy — ali sa stavom, ne sa kostimom koji glumi ideju.

Fali nakit!
I gde su im nestale slike sa Instagram profila?

Attachments

• IMG_4747.webp
    IMG_4747.webp
    59 KB · Views: 15
Last edited:
Zejna je i meni bila favorit pre nastupa i dobila je i na forumskom glasanju 12, ali morate shvatiti da se stvari posle nastupa menjaju. Sad mi je Lavina NO 1, a na forumskom od mene 8 su imali. Može da se desi da ona včrs i razvali ili neko od ostalih favorita lošije izvede pesmu, sve je otvoreno.

Ima bolju auru i pokrete od Filarrija, mada "Meet and Greet" je bio super. Ona i "Veruj" su mi nekako slični, s tim što Lu-Ka prvi put pa ostavlja bolji utisak (nisu ljudi u fazonu smaraš)

Mislim da svi mi imamo pravo na kritike, jer smo mi ti, fanovi, koji odredjenu pesmu salje na eurosong. Ok, 50% je nasa zasluga...ali bez obzira, da nema nas ne bi bilo ni PZE-a, tako da smatram da ako hocemo da kritikujemo a da je sa smislom, imamo pravo na to i podrzavam. A sad, sto ima bolesnika na raznim drustvenim mrezama koji pisu svakakve gadosti tipa ''Ciganst*ra'' za Zejnu i svakakve gadosti to je stvar pojedinca i nikako ne podrzavam to. Mada na tom Twitteru je najveca dijagnoza ljudi tako da me tamo nista ne cudi. Toksicnost Twittera prelaze granice bilo koje drustvene mreze

Back