Pesma za Evroviziju 2026: Polufinale i finale

Mislim da ne bi trebalo večeras biti nekih iznenađenja i da nije godina nije toliko otvorena u smislu da je sad fazon pet izvođača u igri za pobjedu (osim ako ne bude nekih malverzacija po pitanju namještanja glasova od strane korumpiranog žirija ili organizovanog sms glasanja u šta ne želim vjerovati), koplja će definitivno lomiti Lavina i Zejna, zaista ne mogu da vidim još nekog ko bi se tu mogao ugurati, Brat Pelin i/ili Haremke bi možda ali možda mogli pomrsiti konce da imaju jaču pjesmu no ovako teško...

Pretpostavljam da će top 2 po publici biti Lavina i Pelin (Zejna mislim da tu nema šanse da im prismrdi) a top 2 po žiriju Zejna i Lavina (Pelin bi trebao biti znatno niže da ne može dokučiti pobjedi mada je i sama Zejna diskutabilna po tom pitanju jer sve zavisi ko sjedi među članovima žirija - ako budu neki jugonostalgični metuzalemi logično je da će je staviti u vrh a ukoliko bude preovladavala mlađa ekipa kojima pojam Jugoslavija ne znači ništa onda će je izignorisati, sve je moguće pa tako i u slučaju televotinga) tako da u konačnom zbiru Lavina bi trebala biti neki kompromis i idealno rješenje, manifestujem za njih.🤞

Što se tiče revijalnog dijela - sviđa mi se što su u četvrtak pozvali slatkicu Ninu kao gošću (mogli su odraditi i neki kratak intervjujčić sa njom umjesto što su se deset puta uključivali u green room i postavljali jedna te ista pitanja izvođačima), Ivana Bumara u utorak veče razvalila sa rejvarom od Kaleen i zapravo me podsjetila koliko Evrovizija plače za njom kao ponovnim performerom ali ovaj put da ide solo, posjeduje stas, scenična je a glas se ionako danas može ispeglati nasnimljenim vokalima toliko da bude dovoljno samo da otvara usta skoro, treba joj samo kompletan strani tim koji bi joj radio pjesmu i nastup pošto se za nju vidi da je iznad ovog lokalnog miljea ali to se vjerovatno neće desiti nikad lol.

Jao sad sam uključila tube na čekanje i iskoči čet. U njemu neki trol sa likom nepomenika i troluje za, pazi sad, Mirnu😂😂😂
Svima ide tamo na ganglije... @Piceza ti li si?

Always Sunny Eye Roll GIF

Možda bih mogao početi da se lagano nalivam da lakše podnesem Stefana iz zelene sobe.

Moja neka posljednja zapažanja pred večerašnje finale i ujedno moj ovogodišnji top 3:

1. Haremke k'o nebo i zemlja u odnosu na prethodnu godinu u pozitivnom smislu koliko su napredovale i svaka im čast na trudu, sigurnije su na sceni koreografski i vokalno su se stabilizovale, pjesma je dobra ali klasična Antonićeva brzalica/nabrajalica sa gomilom nabacanog teksta i bez instrumentala (više za lokalnu upotrebu, bukvalno Hurricane vol. 3 lol) no snašle su se jako dobro, možda im je prošlogodišnji akt imao više šarma bez obzira što mi ''Aladin'' nikada nije sjeo i bile su otkriće godine, iako nisam bio da šaljemo njih sad mi je žao što nisu otišle u Bazel jer bi to bila njihova godina, vjerovatno od pobjede ove godine nema ništa ali nadam se da njihova želja za pojavom na evrovizijskoj sceni je jača od svega te ih priželjkujem u nekoj od narednih godina opet.

2. Po meni, Zejna u ovoj godini ima najbolji paket za Evropu - moderna produkcija i tipičan radio-friendly skandi pop na koji se žiri lijepi k'o smrt na babu, jak vokal i artistički scenski nastup koji je ujedno zahtjevan za izvođenje, sve bi to bilo savršeno da kontroverzni naziv pjesme nije takav kakav jeste i da ne povlači za sobom mali milion pitanja i špekulacija a sve je moglo proći i bez toga da nema njegog tima koji ju je nasavjetovao da igra na kartu jugonostalgije a da pri tom nemaju osjećaj za svijet oko sebe s obzirom da očigledno nisu svjesni da Jugoslavija ima uglavnom negativnu konotaciju u ostalim ex-yu zemljama (osim u Srbiji) a za ostatak Evrope nešto poput nekadašnjeg SSSR-a. Morate biti svjesni da ukoliko Zejna pobijedi (u šta ne želim vjerovati) odmah će biti na udaru hrvatskih i albanskih medija a ne bi me začudilo da bi dotične države se žalile ovima iz EBU-a da se ime pjesme promijeni, zaista nam ne trebaju takve bespotrebne drame u ovoj sezoni koja pretenduje da bude najmanje toksična i najopuštenija do sad.

3. I za kraj moji ultimativni favoriti - naravno Lavina, ja iskreno nisam ljubitelj metal žanra ali izgaram od želje da se konačno pošalje malo tvrđi zvuk i neki koncept koji do sad nikada nismo. E sad, stvar je kvalitetna i samom pojavom su pojeli onu malu scenu tako da je sad došla na red bečka, jedino mi smeta to što u završnici nema više svirke a manje dranja, dobro neka oni pobijede pa će se nedostaci kasnije moći ispeglati.

'Ajmo Lavinatori, srećno i do pobjede! ;)

Pa nema Omaja fanclub samo jednu clanicu

Sve dublja te ljubav slama, a ja sam MIRNA💃🏻‼️✨
U kakvo si se ti društvo uvalila😅
Aj pa ako ispadne nešto od tvoje Mirne ima svi da da ti čestitamo, ako treba i uplatimo te najzad zavlada mir, for God sake 🎉

Back