Mislim da cak ni Zejna nema velike sanse za pobedu, ako Lavina ne oduva i publiku i ziri, mozemo da se nadamo proslogodisnjem scenariju.Ako Lavina ne bude odlična, nego samo ok, ide neko random 100%, mada i sa odličnim nastupom po svemu sudeći je pitanje
Ja ne mislim da je nužno RTS namerno nekoga protežirao, koliko je njihovo zadrto nametanje praistorijskih pravila i ranije dovelo do neugodnih situacija, kako u prošlosti tako i sad.Sve su to paušalne procene, bez ikakve potvrde. Ranije su i neki članovi OGAE-a bili u polufinalnom žiriju, i niko im nije sugerisao kako da glasaju. Izbor članova žirija generalno može da utiče na ishod, ali prozivanje bez ikakvih dokaza, da je neko prošao ili ispao zbog nekih faktora mimo PZE scene, a naročito političkih, ne pije baš vodu. Videh na društvenim mrežama da su neki popunjavali listiće koje sam spremio i dali su dosta dobre ocene nekim pesmama koja su prošle u finale, a koje su za neke od vas, iznenađenje. Nastup uživo je važan i upravo zbog toga i dolazi do nešto drugačijeg ishoda u odnosu na ono što zaključimo nakon slušanja studijskih audio verzija. Na neke se ne obrati pažnja, jer nisu mnogo poznati itd.
Baš zato nisam uopšte ni pominjao proporcionalan sistem, sa njim bi bilo još gore, beše neko računao da bi pretprošle godine sa proporcionalnim otišli upravo Bojana i David.@leeethium
Upravo zbog relativno lake zloupotrebe, nije lako ovde ni primeniti proporcionalni sistem. A opet i ako je neko popularniji kao Breskvica, olako bi uzeo 12 poena. Sve je to tas na vagi, jednom odgovara jedan sistem, drugi put neki drugi, da bi pojedincima ishod bio po volji. RTS je angažovao operatera koji je zadužen za brojanje glasova i to je to. Ne mogu da kažu ovaj glas nam je prihvatljiv, a onaj nije. Kada je reč o moralu prilikom glasanja, teško je tu primeniti neka striktna pravila. Ako bi žiri glasao kao i publika, onda ne bi ni bilo potrebe da postoji. Nije Ivin nastup toliko loš da ne dobije poene žirija sa pravim, muzičkim, razlogom, Drugo je što fanovi neretko misle da je samo njihovo mišljenje relevantno i da je nemoguće da bude drugačiji ishod.
Prvo polufinale je možda i ujednačenije, kao što kaže Niko, nema tu nekog baš lošeg.