Pesma za Evroviziju 2026: Polufinale i finale

Eegor nije bio top tri kod publike SAMO ako su se kupovale i placale kartice.Meni se njegov nastup svideo,pesma mi je na repeat,neke stvari bih digla na visi nivo,ali meni je kod njegovog,kao i kod svakov nastupa falilo bolje kadriranje koje je nekad i jedino dovoljno da docara.Morao je u finale makar kao jedan od 3 favorita,a pregledi svakako govore da se ljudima pesma svidela.RTS ziri godinama pricamo Mora da se podmladi,i ,,produhovi" da kazem da ne budem iskljucena sa teme😁

Pa ne mozemo naravno iskljuciti Zejnu iz trke kad ni jedan nastup nije valjao. I ovi sto smo mislili da valjaju su poispadali. Kriterijumi su nam ocigledno za sada nepoznati, zivimo u mehuru hahaha

Recimo, ispred njega bi sa 9p bile Saška sa 2 + 7 i Ana sa 1 + 8
Da, recimo da je tako nešto bilo moguće i zvuči skroz razumno. Neki pišu kako mora da se broj lajkova reflektuje na glasanje, što ne zvči logično. Mnogi su spremni da klikću lajk i gledaju, a nisu spremni i da glasaju. Setite se npr. Sare Jo, koja ima preko 400 hiljada pratilaca samo na Instagramu, a statistički kao da joj svaki dvadeseti dao po jedan glas, a izvesnije ni toliko, već i dobar deo publike koji ne koristi društvene mreže. Šta onda da očekuju oni koji imaju svega nekoliko hiljada pratilaca, mada ova godina je takva da jje većina skromne popularnosti na društvenim mrežama. Dakle, popularnost utiče svakako, ali reklo bi se ne u meri da se kaže da mora biti tako. Videćemo kada izađu rezultati polufinala, kako su se poeni rasporedili, ali žiri nikako ne bi trebalo da ignoriše sjajno vokalno izvođenje Ane Mašulović, pa zatim tu i YANX itd. Neki kao da sede na ušima i zacrtali sebi u glavi da nešto nije dobro i skladno, bez i da pogledaju bolje. Za Eegora mi nije jasno, jer sa druge strane, treba gledati ceo paket, neke potencijalne nule se verovatno teško mogu opravdati. Mogao je npr. da uskoči umesto Kosmos Tripa, mada i taj fazon vole naši ljudi, što bi neko rekao, kežualci. Hitovi su nam potrebni u finalu, a "Klaber" to već i jeste u ovoj konkurenciji. Svakako će ostati upamćen, ali šteta što ne dobija priliku da se u subotu predstavi još široj populaciji, mada i ovako, sigurno je stekao neku novu publiku, što je super za dalju karijeru.

Evo npr. ocene nekih random ljudi, koje možda neko od vas ne može da shvati, ali tako je kako je. Nemaju svi jednake utiske. Stoji da možda ne treba ocenjivati svaku od četiri kategorije od 1 do 10, pa da možda neko pokupi super ocene zbog kostima, i da je na kraju malo bitniji neki opšti utisak, ali to je tu negde.​

SLIKA.webp

RTS treba da prestane sa ovim majmunisanjem sa razlicitim zirijem u polufinalu. Tu se ocigledno debelo kalkulise i pojedini se saplicu a drugi guraju. Nek lepo samo publika bira finaliste.

Eegor nije bio top 3 publike jer bi onda verovatno prosao, ali evidentno je da mu je ziri dao nulu.

Kosmos Trip ocekivano skroz, ljudi imaju prejako uporiste u Mladenovcu, znaju ih svi po gradu i nisu morali da prave nikakvu kampanju tamo, pricamo o grupi ljudi koja je doslovno imala predsednickog kandidata i mandate u mladenovackoj opstini.

Mislim da ste Zejnu prebrzo otpisali.
Sve ovo sto je covek napisao je cista istina, jer ja sam iz Mladenovca i bilo je mnogo botocanja za Kosmos Trip. A i ovde Mladenovcani svr**vaju na Belog i glasali su za njega bez obzira sto je pesma tesko djubre. Po raznim Mladenovackim stranicama na drustvenim mrezama se bas botovalo da se glasa, tako da.....dobili su dovoljno od publike i ziri im je dao sigurno nesto da prodju. A sto se tice Eegora i dalje me dusa boli sto nije prosao. Kakav god da je bio nastup, a evo ja koji sam botovao za njega od pocetka kazem da je mozda mogao bili malo i kreativniji, je zasluzio finale. Ako nista barem zbog razlicitosti. 5 balada je proslo u finale. Mislim da je za PZE dobro da uvek u finalu ima neki joke act zbog raznovrsnosti takmicenja. Bilo bi lepo da i Lavina prodje, pa da smo imali raznovrsno finale. Malo balada, tvrdjeg zvuka, popa, alternative....za svakog bi bilo po nesto pa kome se sta svidi. A ne da se guraju samo neke pesme istog zanra. Ali dobro, verovatno ce ''Fraulein'' biti taj joke act u finalu. Neko spomenuo kao da se uvede wild card da se jedno mesto vrati u finale ko nije prosao. Pa to i nije losa ideja. To niko nema i bili bi inovativni barem po necemu!

Svakako se i ovde vidi sajletina, a sve sto je trebalo je isplanirati animaciju ili kadar tako da najintezivniji izvor svetlosti ne bude direkt iza sajletine. Ja prosto odbijam da verujem da to neko ne vidi/ne kapira, mozda je neki drugi faktor u pitanju?
Al onda Zejna izjavi "pa kako da se ne vidi sajla!?", e jbg
Ni meni ovo nije jasno. Ne moras da budes profesionalac da bi video da nikako ne ide svetla pozadina da bi se videle sajle. Ili se bar ne snimi taj gornji deo ili se koristi neki CGI. U spotovima se to brise u postprodukciji, mislim da to ovde nije moguce ali izbor animacija je los. Kao da je neko pokusao da progura tu ideju jer im meduze i sta god ono bilo sve na ekranima ima neko znacenje ali ljude ne zanima vec neko dublje znacenje i neki hintovi jer to nije u prvom planu vec show, da to izgleda lepo i skladno. Amimacije su profi uradjene ali ne doprinose pesmi i nisu uklopljene uz dizajn scene. Scena je mala pogotovo oni mali krs podni ekrani. Zato i onaj deo kad se vrtela nije mogao da se lepo vidi i vrtlog. Ima puno kadrova koji su spori, pogotovo kad kamera ide levo desno ali to je kriva oprema Sky musica i njihovi krs kranovi. Ja opet apelujem da se promeni ekipa koja radi festival, da se dovede neko strucan. Ne znam cija je ideja da se dovede onaj Milos ili kako se vec zove novi glavni reziser? Meni se on nije dobro pokazao ranijih godina, ni filarijev proslogosnji nastup nije nista bio wow. To je sve ispod standarda ESC-a. Zejna definitivno da menja nastup i ekipu ako pobedi, RTS da bookira Sashu Jan Baptiste.

Meni se za sada samo pojačavaju flešbekovi od prošle godine.

Imamo Zejninu dobru pesmu - loš nastup, sutra Haremke verovatno dobar nastup - lošu pesmu, Lavinu ne znam gde još da svrstam.

Ako se sutra ne grupišemo za neku opciju, biće ovo nedelja stradanja i patnje.

Na kraju se desilo da su insajderske informacije od čistačica i spremačica sa RTS bile koliko toliko tačne 😔
Ili je samo po sebi predvidivo da vecina ambicioznijih ili favorizovanih nastupa izneveri, iz ovog ili onog razloga

Pa i nije Ana Mašulović zaslužila da prođe sa onom pjesmom, a i kostimi sa onim bojama su meni bili loši.

Last edited:
Evo npr. ocene nekih random ljudi, koje možda neko od vas ne može da shvati, ali tako je kako je. Nemaju svi jednake utiske. Stoji da možda ne treba ocenjivati svaku od četiri kategorije od 1 do 10, pa da možda neko pokupi super ocene zbog kostima, i da je na kraju malo bitniji neki opšti utisak, ali to je tu negde.​
Pa evo ove ocene dokazuju da je teško sve staviti u jednu ravan i ocenjivati sve izvođače na osnovu univerzalnog kriterijuma. Nepravedno je prema Eeegoru dati mu najmanju ocenu za vokal, a da se ne uzme u obzir kakva je pesma u pitanju. Nije pevao Đurđicinu pesmu.

Trebalo bi svaki nastup posmatrati kao paket za sebe i koliko je evrovizičan. Po tom osnovu Eegor je zaslužio/trebalo da prođe pre nego Iva Grujin, koja se na ovim listama kotira (pre)visoko.

Inace, da je pao kran saznali smo od fakticki od Eegora kada se pojavio onaj screenshot gde on govori nekome u grupi da sta se dogodilo i da se nastup za ziri premesta u 18 casova. I posle toga je slika preplavila drustvene mreze. Ne bi me cudilo da je RTS to video i bio u fazonu ''dalje neces moci''. Glupe teorije zavere koje mozda i nisu toliko glupe kad se setis gde i u kakvom drustvenom stanju zivimo trenutno :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Back