Pesma za Evroviziju 2026: Polufinale i finale

Razmisljao sam da li da napisem sledece a da ne ispadnem smesan, kao onomad jedan decko koji je bio ili je jos u organizaciji PZE-a, ali bas me briga recicu.

Mi imamo pesmu koja moze da pobedi na celom takmicenju.

Ja još ti čuvam mesto kraj sebe
A ova jednostrana ljubav ubija me

Po meni žiri na pze u pf ima smisla jedino ako uzmu ljude koji su sami bili na esc / pze pa imaju osećaja. Mogu sigurno naći 5 bivših takmičara koji su postigli uspeh i nemaju veze ni sa jednim od finalista

Zorja koja je vokalni maestro nijednom nije dobila žiri, ali sad će Zejna koja je pevala kao da joj je prvi put. Ma važi😂

Zejna i Lavina mogu kod žirija da dobiju 12 poena kao paket, kao što je Vukajla prošle godine dobila a nije se proslavila pevanjem. Za pevanje koje su pokazali u PF nemaju šansi za 12 poena ni jedno ni drugo od žirija.

Razmisljao sam da li da napisem sledece a da ne ispadnem smesan, kao onomad jedan decko koji je bio ili je jos u organizaciji PZE-a, ali bas me briga recicu.

Mi imamo pesmu koja moze da pobedi na celom takmicenju.

Ja još ti čuvam mesto kraj sebe
A ova jednostrana ljubav ubija me
Gledam u kontekstu ostalih izvođača, nema puno konkurentnijih, zaista. Možda Danska samo zasad. Ali momcima je nebo granica. Ja sam miran nekako i siguran u 12+12, a za dalje videćemo.

Valjda smo ustanovili odavno da žiri ocenjuje celokupan utisak ili taj famozni paket i ESC potencijal, a ne samo pevanje. A ja bih samo voleo da stručnjaci koji imaju primedbi na "dranje" frontmena Lavine pokušaju da na onakvom nivou otpevaju onaj growl, a da se ne uguše za pola sekunde.

Zejna i Lavina mogu kod žirija da dobiju 12 poena kao paket, kao što je Vukajla prošle godine dobila a nije se proslavila pevanjem. Za pevanje koje su pokazali u PF nemaju šansi za 12 poena ni jedno ni drugo od žirija.
Veće šanse ima Lavina za 12 jer iako vokalno nesavršeni, ipak je Kraj Mene vokalno najzahtevnija pesma na celom takmičenju, a plus im je nastup u poređenju sa Zejnom kao Ferrari i zaprežna kola. I to je tako😍

Lavina će odneti žiri svakako, bilo da sede stariji likovi tipa Marković ili progresivci tipa Bojana Vunturišević. Pokrivaju obe kategorije, samo će ih jedni gledati kao "mladi i perspektivni bend" a drugi kao priliku da iskidamo na ESC.

Luka iz Lavine je demonstrirao 3-4 stila pjevanja u 3 minuta... Glumačku sposobnost u prvih 40-50 sekundi što izgleda kao scena iz nekog filma. Dikcija, izražavanje, prezentacija. Mislim da bi i to žiri trebao uzeti u obzir. Ni u jednom trenutku mi nije bilo dosadno gledajući njihov nastup. Momak je sposoban da te uvuče u njegov svijet. Imerzivnost na maksimumu. Valjda će neko iz žirija primijetiti i nagraditi sve te kvalitete koje je prezentovao.

Ok, stvar je ličnog ukusa, mada Loop sam naveo samo kao reprezentativni primer bopa, prva mi je pala napamet.
Jasno mi je šta je bio cilj, ali sam morao spomenuti.
Nećemo je poslati, ali čak i da se nešto izdešava nećemo se obrukati i to je manje-više to.

Čudi me da ste svi tako lako otpisali Zejnu . Mene jako plaši njena pobeda , ne znam , jako se plašim da će da je izguraju kao Princa .
Kakvo poređenje pa Zejna je favorit od samog pocetka
To sto je nastup nekima letdown je drugo, ali koliko vidim i dalje je favorit
Ovako sam ja trazila zamjerke Teya Dori jer mi je fav bila Konstrakta 😂

Sad se sjetih da sam ja osvojio cd Beoviizije 2008 kada sam 2013. pogodio da će San Marino da pobjedi na našem glasanju.

Eto, sad možete i iz 2006. povodom 20 godina od tog ludog izdanja :D

Najcrnji scenario bi mi bio da Lavina dobije 12 od zirija a Zejna tipa 10, i ona sms Lavina 10, Zejna 12 i imaju oboje po 22 poena i Zejna ode zbog veceg televota jer bi imala prednost. Jezim se od toga. Ovo je najcrnji moguci scenario za mene xD

Sa Eagorom je meni jasno šta se desilo.
Desio se Efekat posmatrača odn.procena neko drugi će pomoći. Svi smo smatrali da je toliko siguran finalista i da će i bez nas imati dovoljno glasova, a mi ćemo pare da čuvamo za glasanje u finalu.
Prva sam tako razmišljala, a na svim izborima sam Eagora rangirala na 2.mesto. Nisam pročitala ovde da je oko od forumaša pa glasao u polufinalu za Eagora. Ako jeste, izvinjavam se, a najviše se izvinjavam Eagoru. Zaista sam mislila da će ubedljivo osvojiti TVT.

Back