Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Sto se potencijalne pobede LAVINE tice, sve zavisi ko ce biti u ziriju. Ako budu opet otprdci od 60+ godina ALA Zika Zana i neki davno zaboravljeni asovi koje su izvukli iz naftalina, od pobede LAVINE nema nista. Unistice ih ziri. Zar zaista mislite da ce oni razumeti tu vrstu muzike? Sa obzirom da mnogi mladi umetnici bojkotuju PZE verovatno cemo opet takve i videti krajem Februara na zalost. Pa ti bumeri su i odveli Princa na ESC prosle godine. Nemaju oni pojma ni sta trazi Evropska publika, niti ih zanima. I zbog toga mislim da Zejna ide. Nahranice je poenima, jer njena pesma pase generalno svim podnevljima, dok LAVINA ne.

Meni djeluje da će Zejna biti treća kod publike i da će tako da izvisi opet za pobjedu

Isto tako mi Zona izgleda kao da će imati Origami rezultat - svima okej pjesma ali nedovoljno jaka za pobjedu, top 5 i žiriju i publici ali ne pobjednička

Nakon što sam video večerašnji nastup bata Pelina u RTS klubu, prošlo mi je kroz glavu da je on došao na festival po svoju 12icu od publike 😏
Pa da, ide u sami vrh publici, vrlo vjerovatno 12

Je li to neko rekao da Wiwike nisu uradile recenziju favorita sa PZE 26? Oni izabrali još pre 2 godine i sad ne moraju ništa da rade.

8dvgea.gif

Sinan kao u zemlju da je propao, dok Alisia prikazuje snimke sa svog WeddingDay.
Ali, moliće te vi intervju, sa sve plišanim medvedićima.

Sanja Aleksic - lepa balada ali njeno pevanje u refrenu, no, zvuči stegnuto

Zašto bi Konstrakta dobila mnogo od žirija kada u pesmi ima jedva pevanja? Ne kažem da je žiri besprekoran i nekorumpiran, ali nema razloga da dobije više poena od onoga što jeste realistično. Niti se očekivalo da oće
Nema to veze, samo ih jednostavno nije kupila melodija kao uostalom ni nas na prvo slusanje

Pelin i Eegor će ošuriti tvt, ako Zejna ili Lavina dobiju to će biti 8+12 žiri ili 8+10 žiri.
Већ након првог пф ћемо знати да ли ће Игор или Зејна бити више пласирани у финалу код публике

Очекујем да НМСЈ погура Клабера, Накита Југославију

Mislim da bi Zejna potencijalno mogla da prođe dobro kod žirija na Eurosongu, možda konačno Srbija ostvari neki dobar rezultat kod žirija aka 100 bodova ili više.
Iskreno, mislim da žiri ne bi hteo da glasa za pesmu koja se zove Jugoslavija i da bi je izignorisali.

Али прошири се та контроверза лагано и до Европе и жирија. А стварно без потребе, у сваком смислу

Nekako ni ja ne vidim Zejnu kao pobednicu. Ne znam kako, ne znam zašto. Da se takmiči u Švedskoj ne bi bilo govora, ali mislim da je ovde malo drugačija priča. Mislim da će pobediti neko ko se nađe 'na pola puta' i žiriju i publici. Jedino da bude 3. ili 4. publici a ostali značajno da budu niže žiriju, ali teško.

Back