Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Nakon 5 dana intenzivnog slušanja kod mene nepromenjeno stanje i ostajem pri tome do polufinala.
1. Eeegor
2. Lavina
3. Zejna
.
.
Jedva sastavih listu od 8 kandidata
.
Lores
Brat Pelin
Manavi
Jack Lupino
Đurđica

Verujem da bi za budući PZE bilo bolje da se skoncentrišu na 14 kandidata, mane se filera i ostave za finale 7. Njih sedam ispeglati na max (produkciju, stejdž, kostime, spotove)
Znam, pusti snovi jer RTS😋 ali tako bi se mrdnuli da uvek budemo zadovoljni što smo se kvalifikovali na Esc-u ili 14. -17. mestom

Ja iskreno mislim da LAVINA nema sanse da pobedi zbog stila pesme. Ne verujem da imaju dovoljno jaku podrsku publike da bi dobili veliki broj glasova. A pitanje je kako ce ih i ziri prihvatiti. Oni su vise neka prica ovog foruma, nego sto zaista imaju bilo kakvu sansu za pobedu. Ovo sto sada pravimo od njih smo prosle godine napravili sa OXAJOM. U nekom trenutku su toliko bili ishajpovani na forumu da je pocelo da se veruje da zaista oni mogu dobiti, posebno zbog onoga sto im je produkcija uradila. Na kraju, mislim da nisu bili ni blizu bilo kakve pobede. Ja mislim da ce LAVINA isto tako da zavrsi! xD
Ko je prošle godine mislio da će Oxajo da dobije? Mislili smo da će Vukayla, i pogodi šta, žiri dao 12 Vukayli. Tako da, nije baš da je ovaj forum nebitan.

Jeste. To sam samo stavila zbog delulu ideje da je Zona turbofolk😂
A da je tako nešto poslala za PZE bilo bi mnogo bolje. Ali nema veze, naredni put da se uozbilji.
Za pohvalu je što radi sama sve kao i to što su sa Idj-a došli neki predstavnici.

Ko je prošle godine mislio da će Oxajo da dobije? Mislili smo da će Vukayla, i pogodi šta, žiri dao 12 Vukayli. Tako da, nije baš da je ovaj forum nebitan.
Ja jedino ako sam bio pijan pa sam sve sanjao xD. Bukvalno je ovde pocelo lozenje kako OXAJO ima velike sanse da nas predstavlja posle prve polufinalne veceri zbpg nastupa koji je bio jako zanimljiv a i zbog one cenzure od strane RTS-a. Tu se pojavio hajp da ce narod masovno glasati za njih i da ce otici. Tavno je i za Vukajlu sto si napisao/la, ali je taj hajp bio realan donekle. Secam se da su bili i oni koju su se sprdali kako ce na kraju Princ otici jer ce Vukajla i Mimi flopnuti ne znajuci da su predvideli sve hahahahaha

ima li ovde jos neko da voli pesmu od Loresice? :)
Мојој сестри је Лорес број 1 ја мислим, и онда сам и ја због ње послушао пажљивије и свиђа ми се. Не знам да ли постоји сценарио у којем је конкурентна за финале ЕСК, али лијепа је

Upravo sam zaključio da ukrajinski studio nije ništa veći od Rts-ovog, ali je pametno iskorišten. Scena je manja, ali tu je publika. Šta nama fali da imamo publiku u studiju nauštrb "velike" scene?

Jeste. To sam samo stavila zbog delulu ideje da je Zona turbofolk😂
A da je tako nešto poslala za PZE bilo bi mnogo bolje. Ali nema veze, naredni put da se uozbilji.
Za pohvalu je što radi sama sve kao i to što su sa Idj-a došli neki predstavnici.
Nikad nisam ni čuo za Zonu do prije neki dan niti znam kakva je njena diskografija. Pogledao sam i poslušao konkrento ovo što je poslala. Produkcija je mid, ne sviđa mi se žanrovski i fali joj 30 sekundi. To je sasvim dovoljno da je ne smatram konkurentnom.

Ja iskreno mislim da LAVINA nema sanse da pobedi zbog stila pesme. Ne verujem da imaju dovoljno jaku podrsku publike da bi dobili veliki broj glasova. A pitanje je kako ce ih i ziri prihvatiti. Oni su vise neka prica ovog foruma, nego sto zaista imaju bilo kakvu sansu za pobedu. Ovo sto sada pravimo od njih smo prosle godine napravili sa OXAJOM. U nekom trenutku su toliko bili ishajpovani na forumu da je pocelo da se veruje da zaista oni mogu dobiti, posebno zbog onoga sto im je produkcija uradila. Na kraju, mislim da nisu bili ni blizu bilo kakve pobede. Ja mislim da ce LAVINA isto tako da zavrsi! xD
Ja kad sam napisao ovo svi su me popljuvali

Ja jedino ako sam bio pijan pa sam sve sanjao xD. Bukvalno je ovde pocelo lozenje kako OXAJO ima velike sanse da nas predstavlja posle prve polufinalne veceri zbpg nastupa koji je bio jako zanimljiv a i zbog one cenzure od strane RTS-a. Tu se pojavio hajp da ce narod masovno glasati za njih i da ce otici. Tavno je i za Vukajlu sto si napisao/la, ali je taj hajp bio realan donekle. Secam se da su bili i oni koju su se sprdali kako ce na kraju Princ otici jer ce Vukajla i Mimi flopnuti ne znajuci da su predvideli sve hahahahaha
A da sačekamo možda nastupe pa da onda komentarišemo šta je realno a šta ne? Svaka godina nema isti scenario, to su različiti ljudi i različite okolnosti.

Oxajo nije imao podršku koju ima Lavina ovoliko vremena PRE takmičenja, ljudi pričaju o njima i svima su u top 3 eventualno top 5 favorita. Nije ista situacija uopšte.

Možda bi bilo realnije porediti ih sa Vukaylom s tim što o njoj apsolutno nismo ništa znali i ona nije imala scenskog iskustva. Ono što jeste realno, to je da imamo tri do četiri moguća scenarija za mogućeg predstavnika ove godine.

Pa mislim na forumu fanova je nekako logično da će ljudi da preispitaju svaki mogući scenario lol svaka pesma i izvođač imaju nešto što mi kao fanovi prepoznamo, da li je potencijal ili šta, ali ne iskoristi se momentum svaki put da to pređe u nešto više.

Zaboravlja se da je prošle godine bio, ne mali, bojkot PZE i da su najviše bojkotovali oni kojima je blizak zvuk grupe Oxajo, Vukajle i Tam.
Bojkotovali su i članovi žirija, znamo za Bojanu Vunturišević. Slušajući šta Bojana peva i šta pevaju deca iz njenog hora, sumnjam da bi Oxajo stavila na 7. mesto, koje su zauzeli kod žirija. A Vunturiševićka nije jedina koja se povukla iz žirija.
PZE 25 je održan u vanrednim okolnostima, pa su i rezultati bili, blago rečeno, ne reprezentativni.

Back