Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Pa primeti se trud I želja ali komisija je čula nešto što im se nije svidelo, možda pevanje, izgovor i tužnjikava atmosfera

Ta pesma je jednostavno loša, iskreno ne znam šta mi je gore, da li zastarela produkcija, ili ovaj prosečno amaterski vokal u kombinaciji sa tarzanskim engleskim... sasvim je razumljivo što nije prošla.

Sasvim solidna pesma, ali jbg za nju nema mesta na festivalu, jer zaboga moraju se pustiti Zejna i Saška Yanx po milioniti put.

Ne znam baš po čemu je recimo kolariću paniću (sa poluukradenim tekstom pesme) kvalitetnija od ovoga, eventualno imala nešto malo bolji aranžman.

Mene stvarno smara da iznova i iznova gledam jedne te iste ljude koji se vrte godinama. Kao što sam govorio i prošle godine za Filarija kada je izašao spisak. Više bih voleo da se pruži prilika nekom novom i nepoznatom široj javnosti, makar imao I nešto slabiju pesmu. Ovi što žive od pze-a do pze-a su mi negledljivi.

A iskreno mislim da se Saška malo previše omaložava u evrovizijskim krugovima. Meni su one njene pjesme sa Beovizije bile ako ništa dostojne Evrovizije i finala, ona sa PZE-a imala je drugačiji koncept ako ništa, ali svakako sasvim ok pokušaji.

Ne slažem se. Mi jesmo narod koji se generalno zasiti vrlo brzo i stalno želi novo, ali na jednom Melodifestivalenu se izvođači takmiče iznova i iznova nekada i godinama uzastopno pa ih niko ne osuđuje zbog toga. Tu nema ničeg lošeg, pogotovo ako se ti učesnici konstantno trude i standardno su dobri. Ništa posebno pesma da bi se drugi bespotrebno spuštali.

Yanx je malko kritična, ali meni je Zejna fenomenalna (Nova Rasa short film je predobar) i što se mene tiče može da se takmiči koliko god hoće kao i Zorja.

Istina je da i kod PZE povratnika ima manjkavosti, ali pesma tog "Turizmobloga" (?!) je toliko ispod svakog standarda da jednostavno ne zaslužuje da prođe konkurs. Čuje se da je nešto pokušano, ali realizacija ne da je nula, nego je u minusu u svakom segmentu. E sad, što su nam konkurencija i zainteresovanost za pesme dostojne PZE-a i ESC-a iz godine u godine sve lošiji, to je priča za sebe, ali da li na konto toga treba pustiti svakog ko umisli da je nekakav muzičar da prođe konkurs samo zato što je "novo ime"? Pa ne. #darabubamaragif

Suska se inace da se Rybak vraca na norveski izbor

S tim recimo imam problem haha jer je on covek vec pobedio jednom a onda dosao posle toga opet sa apsolutnim krsom od pesme, i onda sad opet dolazi

Kod Zejne je skroz druga prica jer je njen svaki pokusaj bio bolji od prethodnog po meni, pritom se vidi da stvarno zeli da ide tako da sto se mene tice dobrodosla svake godine

Meni ne smetaju povratnici sve dok imaju šta da pokažu. Eto spomenuti Filarri je prošle godine imao najbolji nastup na festivalu. Yanxica možda jeste malo skrenula, ali poslednji njen pokušaj je bio skroz korektan. Zejnu da ne pominjem, svaki put je došla sa totalno drugačijim žanrom pesme i svaki put bil sve bolja. Svi su oni bolji od ovog Turizmoamatera.
Smeta mi npr. Joca Ajkula koji je apsolutno svakog puta došao sa neslušljivim pesmama i jezivim nastupima.

Ja samo razmišljam iz ugla mladih i neafirmisanih ljudi koji šalju prijave. Vrlo je demotivišuće kada vidiš da se svake godine na festival puštaju ista imena, tipa - Yanx, Zejna, Maja, Filari, Joca... Svako ima pravo da pomisli da neki ljudi imaju protekcije samo na osnovu imena, veza ili ranijih učešća.

A recimo meni je Zejnino prvo pojavljivanje sa "Nema te" ujedno i ubedljivo najbolji njen pokušaj. "Rumba" mi je bila takav treš, neslušljivo. "Najbolja" je bila nešto bolja, ali se ona na sceni jednostavno ne snalazi sa tim bržim pesmama. Pevački je top, ali energetski ne može da isprati.

Filarri i Zejna se toliko trude svaki put, da ja ne mogu da osudim te ljude kod kojih se vidi da im je stalo i odrade sve do koske. Ako oni nisu za PZE, ko je? Videli smo prošle godine koliko je amatera "novih imena" došlo i sa čim su se predstavili. Tako da, što se mene tiče takvi povratnici su uvek dobro došli, uključujući i Zorju, Saru Jo pa i Yanx.

P. S. Svi koji nemaju dobar izgovor engleskog molim da ne prave pesmu koja sadrži isti samo zato što idu na ESC pa eto radi reda 🖐️🙏🙏
Zvuči blamantno i ne dodaje nikakav efekat, pogotovo ne nešto što će nekog naterati da glasa.

Vi odmah poredite sa Saškom, Zejnom i sl... Ko vam je to rekao? Kako ne uporediste sa Maršalima, Vampirima, Liftovima, Tanjama Banjanin, Sedlarima i sl... Pesma od ovog Turizmobloga jeste loša i nedovršena ali bi pre slušao to nego barem 40 % prošlogodišnjih učesnika.

Ta pesma je jednostavno loša, iskreno ne znam šta mi je gore, da li zastarela produkcija, ili ovaj prosečno amaterski vokal u kombinaciji sa tarzanskim engleskim... sasvim je razumljivo što nije prošla.
Slažem se

Back