A prošle godine su ranije bile objavljene pjesme (tipa sredinom januara) ili sam nešto istripovao, nekako mi je baš dugačak ovaj razmak između objave spiska učesnika i puštanja pjesama u etar?
Grama hajpa nemam niti neke pretjerane zainteresovanosti za ovogodišnje takmičenje, što zbog izuzetno lošeg prošlogodišnjeg plasmana i očajne ponude pjesama na domaćem izboru što zbog zasićenja s obzirom da sam dugogodišnji fan pa su mi taj žar i radost iščekivanja vremenom krenuli iščezavati (najosjetniji pad lani), dok sam bio mlađi imao sam znatno više slobodnog vremena da ispratim sve nego sad.
E sad, da su neka napucana imena koja obećavaju i da se šuška kako su pjesme bomba vjerovatno bih se uspio naložiti ali ovo medijsko mrtvilo po pitanju najave PZE-a i apatija gora nego prošle godine kad je društveno-politička situacija bila daleko napetija nego sad dodatno ubijaju u pojam, jedina koja mi je bila privukla pažnju bila je Mimi dok na ovom spisku bukvalno ne postoji niko za kog bih mogao da se uhvatim ovako na slijepo lol.
Mislim, spisak je sam po sebi najjeziviji ikad ali ne znači da će i kvalitet pjesama biti takav, nada posljednja umire a ionako je bitna samo ta jedna da bude valjana i dostojna evrovizijske scene, druge nisu ni bitne.
Pjesme neću preslušavati sve ni redom ni nasumično nego samo one koje se po mrežama izdvoje kao favoriti, iz nekog razloga mi taj Brat Pelin i grupa Lavina djeluju zanimljivi iako nisam upoznat sa njihovim muzičkim opusom, hajde neka me i ostali razuvjere sutra!