Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Nije ni meno jasno zašto toliko loših komentara za prethodni PZE. Bilo je tu baš nekoliko pesmica koje su mogle lepo da se skockaju za ESC. A sad, to što smo poslali ubedljivo najbezvezniju i najlošiju pesmu je već druga priča

6 solidnih pesama i samo 2 solidna nastupa (Filari i Harem Girls) je, makar meni, dovoljno da kažem da je prošlogodišnji PZE bio najgori od osnivanja.
Druga pesma bi se pevala da su izabrali 10ak pesama za takmičenje.

Da je bilo lošije izdanje svakako, ali se često odlazi u krajnosti na ovom forumu pa se dobije utisak da je prošle godine bio potop epskih razmera kad čitaš utiske ovde, a ne da je bila samo slabija ponuda i realizacija. Ne govorim ovde o potencijalu plasmana na ESC-u već generalnom utisku pesama kao takvih. Verujem da ste i vi mnogi kao i ja daleko manje slušali PZE pesme ove godine, dakle nisu ostavile ne znam kakav utisak ali je utiska i dalje bilo.

Dokolica u noćnoj smeni pa i moj „kratak“ 🤭 osvrt na PZE 25, u iščekivanju PZE 26.
Kako su moja dva favorita po objavi pesama (Mimi i B&D) nastupima ozbiljno podbacili, razočaranje je krenulo već posle polufinala. Nijedan od prelajv favorita nije „uboo“ nastup i to mi je poprilično ubilo užitak. 😑

Nakon kompletnog PZE 25, tada ali još više sada sa distance, Iskaz mi je bio najjači ESC paket (pesma, harizma, za PZE pojmove vrlo dobar nastup). Grmeli bi u Bazelu, bez dileme.
Ohajo mi se tek uživo izdvojio kvalitetom i originalnošću, dok mi je Filarri bio najveće iznenađenje – vizuelno je pojeo konkurenciju, a zvučao je odlično za njegove standarde. Definitivno njegov najbolji pokušaj, i to kažem iako mi je animozitet prema njemu godinama bio ozbiljan.

Haremke mi nisu bile favoriti, „Aladin“ mi se ne sviđa ni danas, ali su nastupom podigle celu priču i na tome im čestitam najiskrenije.
Možda je i bolje što nisu otišle s tom pesmom, jer verujem da njihovo vreme tek dolazi i da ove godine sa Ivanom mogu mnogo jače, posebno pesmom. Vizuelno moraju da pokidaju ako žele Beč, a konkurencija će, po nagoveštajima biti jača nego lani. 😊 U Antonića ne verujem, ali u njihovu energiju – da. ❤️

Princ – pesma tandema Bačić/Nikolić užegla i pre objave, poslušana jednom do pola (loš znak). Uživo mi je tek bio solidan paket ali u odsustvu pravog kvaliteta i konkurencije 🫣, vokalno odličan kao i uvek, nastup solidno upakovan iako kičast. Naslutio sam po odgledanom finalu da pobedjuje...@aleksa49 pomagaj. 😩

Potencijal i kič bez realizacije i pesme = Princ. Na moju žalost, to je realnost.

Željkov rewamp mi je popravio utisak dosta, ali nastup u Bazelu – kršina do bola, i svaka nada za finale (meni) tu je nestala.

Tam – jako dobra pesma, bolji nastup u finalu, ali potpuni manjak harizme, sindrom kuvane noge.

Vukejla – od starta big NO, pesma ravna, dosadna i mračna (lični utisak), vokal mi ne leži, iako se vidi trud. Cura je slatka.

Ostali potpuno nebitni, osim RTS pulena Sedlara (trauma 😵‍💫). PZE 25 pamtim kao najlošije izdanje do sada – nikad slabije pesme i lošiji nastupi. Godina za zaborav. Pobednik u skladu sa izdanjem i RTS-om.

Ipak, nadam se i verujem u pomak. Ako je CG uspela da se digne iz ponora i izabere top pesmu (moj ubedljivi broj 1 kod njih), može vala i Srbija.
Sorry 🙏 na dužini, retko pišem ali kad krenem… 🤪
Dobro jutro ranoraniocima i ❤️te 🇷🇸

Last edited:
Mrtva trka izmedju Beosonga 2013. i Beovizije 2018. Al BV 2018. vise cenim jer je vracen NF u punom formatu, moralo se poceti od neceg, ali neke pesme stvarno nismo morali da cujemo (Osmi vazduh npr).

Beosong 2013. je imao zapravo dosta aktuelnih imena iz tog perioda (puno njih iz PGS koji je tad bio bas popularan), plus par ovih starijih poput Maje Nikolic (bila aktuelna zbog rijalitija), bili su i Nesa Galija i Maja Odzaklijevska… I nekako su svi uspeli da dodju sa ocajnim pesmama 😂

Proud Of You Yes GIF

Mrtva trka izmedju Beosonga 2013. i Beovizije 2018. Al BV 2018. vise cenim jer je vracen NF u punom formatu, moralo se poceti od neceg, ali neke pesme stvarno nismo morali da cujemo (Osmi vazduh npr).

Beosong 2013. je imao zapravo dosta aktuelnih imena iz tog perioda (puno njih iz PGS koji je tad bio bas popularan), plus par ovih starijih poput Maje Nikolic (bila aktuelna zbog rijalitija), bili su i Nesa Galija i Maja Odzaklijevska… I nekako su svi uspeli da dodju sa ocajnim pesmama 😂
Bila je i Marija Mihajlović, vokalistkinja Funky G-a i članica žirija 1. sezone TLZP-a. A bile su i Angelina i Ksenija ex-Hurricane sa još nekom devojkom u sklopu grupe SKYs

Samo su Tam i Haremke mogle da dosegnu finale i to je tako. Ostalo zaista nije vredno pomena u ESC kontekstu, a u kontekstu neobaveznog slušanja i pesama koje su samo ok u tom smislu, onda se može reći da je PZE 2025 bio prosečan. Kako ko interpretira, tako mu je.

Mogla je i Mimi do finala sa pametnije osmišljenim nastupom. Pa i pesme kao što je Iskazova uvek prijatno iznenade na Evroviziji. I Mimi i Iskaz su najviše bili hendikepirani što na PzE-u nema publike, a pesme, kao što su njihove, najbolje zažive uz energiju publike i interakciju sa istom.

Upravo to, ali i Mimi i Iskaz su poprilično zakazali sa nastupima, a bilo je potencijala.

Ako je neko imao potencijala za bangerčinu, to je ona. Ali iskreno, ona je omanula i u samoj pesmi koja je bila puna šupljina, o nastupu koji je to trebalo da popuni i da ne govorim.

Ako je neko imao potencijala za bangerčinu, to je ona. Ali iskreno, ona je omanula i u samoj pesmi koja je bila puna šupljina, o nastupu koji je to trebalo da popuni i da ne govorim.
Mislim da mi je Mimi najvece razocarenje u odnosu na ocekivanja jos od Ane Nikolic 2009.

Back