Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Kao sto vidimo hajp nam je na nivou... 😂

Da se prisetimo kako je prosle godine bilo:

4. januara na mrezama pustena novogodisnja cestitka u kojoj su bili svi ucesnici
13. januara klipovi gde takmicari opisuju svoju pesmu u par reci
15. januara kako pevuse melodije (cuveni smeh Mimi Mercedes)
Ma neka ih samo puste sve odjednom i to je to

Meni on na prvu deluje da nema preteranu percepciju koji su zahtevi na ESC, cini mi se da ce pre biti neprijatno iznenadjenje
I meni on takodje daje vajb Mimi Mercedez

Plus nemojmo zaboraviti kako je Mimi inace pricala da je fan Evrovizije i da se od pocetka konstultovala i saradjivala sa ljudima koji su isto fanovi i dobro upuceni u ESC 😂 toliko o tome

Sad sam nasao na YouTubu Brata Pelina.
Zivote.

Yanks i Brat Pelin kao predstavnici onoga sto vole mladi.
Awkward Season 9 GIF by The Office

Svašta. Aj samo da živimo u Delululandu, da je Tea Tairović idealni predstavnik. LIK JE BUKVALNO najveće ime na ovogodišnjem PZEu, izneverovao sam kad sam ga video na spisku, pre će prosečan gledalac da zna za njega nego bilo kog učesnika IDJ Show-a koji se veličaju. Komičar je, a o percepciji Evrovizijskih fanova o tome šta valja nećemo, imali smo dve pobedničke pesme 2024-e u selekciji (khm khm naravno da se mislilo na TD), pa onda priča o CrnoLukcu i kako je ona stvorena za nastup bla bla blaaa.

Sačekajte pesme pa komentarišite u tom smislu, ako vam već nije poznat od ranije.

(inače ovog klipa nema na zvaničnoj tiktok stranici ili ga nisam našao, tamo klipovi broje po stotine hiljada pregleda)

I jedva čekam interviju sa Kristinom Radenković u grin rumu :D da objasni žena šta znači Osiona!

Papić inače ima svoj bend i svira, tako da ne vidim zašto ga ne bismo smatrali muzičarem.

Ni meni ne deluje kao da će da ponudi nešto za čime bi većina odlepila ali ne otpisujmo nikoga lol i ovako je siromašna ponuda 🤣

Pelin je meni odličan kao komičar, makar samo stajao na bini i 3 minuta odgovarao na pitanja iz Potere. 😂

Očekujem neku fora pesmu koja može da pokida, a može da bude i katastrofa. A opet može i da nam se ne svidi pa posle oduševi nastupom kao Konstrakta.

Evo priznajem možda živim ispod kamena, ali evo ja za Pelina čula preko spiska. Tako da, najveće ime, kako kome.

Što se humora tiče, sad pogledah i prilično mi je bejzik. Da bi to bilo to što mnogi predviđaju, nadam se da ima harizme na izvoz na sceni.

Svašta. Aj samo da živimo u Delululandu, da je Tea Tairović idealni predstavnik. LIK JE BUKVALNO najveće ime na ovogodišnjem PZEu, izneverovao sam kad sam ga video na spisku, pre će prosečan gledalac da zna za njega nego bilo kog učesnika IDJ Show-a koji se veličaju. Komičar je, a o percepciji Evrovizijskih fanova o tome šta valja nećemo, imali smo dve pobedničke pesme 2024-e u selekciji (khm khm naravno da se mislilo na TD), pa onda priča o CrnoLukcu i kako je ona stvorena za nastup bla bla blaaa. Sačekajte pesme pa komentarišite u tom smislu, ako vam već nije poznat od ranije.

A zbog čega se onda Tea Tairović otpisuje unapred i pomisao na nju na PzE/ESC svrstava pod deluluizam, ako se već ovom, nazovi, komičaru ostavlja prostor da iznenadi? Na osnovu čega bi mu se davao kredit? Mislim hajde ako poredimo da to onda radimo na realnim osnovama, jer biti performer i muzičar nije isto što i tik-tok šaljivdžija, ma koliko god nekome bilo odbojna njena pojava, muzika i stil.

Mislim skroz je ok da ovaj lik nekoga radi, ali je savršeno u redu i da ima nas kojima je lik pojavom težak krindž i blam, ma kakvu god pesmu ili nastup imao.

Last edited:
Pa nije Pelin kriv što RTS godinama unazad prima sve i svakoga na festival. Normalno onda da će se i tiktokeri/komičari porediti sa ozbiljnijim pevačima.

Naravno da to nije normalno, ne poredimo ni ostale sa ozbiljnim pevačima, a tek njega nećemo.

Ovo sto je doticni Pelin do sada ponudio deluje ultra jeftino i cringe, nemojmo da se lazemo

Price o tome da je neko veliko ime i slicno su takodje delulu, za osobu bukvalno nikad cuo pre spiska

Mada se slazem sa konstatacijom da treba svakome dati sansu

Ovo je muzicki festival, ne sabor stand up komicara

Zato su Kaarja, Joost, Tommy Cash vrhunski muzicari a pesme remek dela koja su dovela publiku u ekstazu svojim raskosnim melodijama, i nesvakidasnjim vokalnim sposobnostima.

A zbog čega se onda Tea Tairović otpisuje unapred i pomisao na nju na PzE/ESC svrstava pod deluluizam, ako se već ovom, nazovi, komičaru ostavlja prostor da iznenadi? Na osnovu čega bi mu se davao kredit?
Zato sto je vrsta muzike koju TT nudi odavno izlizana. I za srpske standarde kamoli evropske. Grand je imao bolju muzicku produkciju u periodu 2005-10a. A da ne govorimo o pevanju, gde se dernjose kao neka mecka. To sto je atraktivna i ima mozda smisla za scenu, ne znaci apsolutno nista ako zvuci (a zvuci) jeftino.

Isto kao i fantazija da je Ivana Krunic neko wow. Ona je takav downgrade u odnosu na Nastasiju da reci nemam. Devojka vlada scenom, ima ok glas ali to je to. Izgleda jeftino, diskografija je prilicno jeftina, vokalno dosta slabija. Mene je ovde na primer jako zao sto Harem ne nastupa u istoj postavi i vise mislim da je marketinski potez nego da je neko ko do juce nije imao zube resio da uplovi u sopstvene projekte i snima singlove...

Pelinu se ne daje nikakav kredit, osim da govorim da ono sto sam licno ispratio, decko prilicno aktuelan, zanimljiv, u pogledu komedije, iz mog okruzenja mnogo ljudi je culo za njega. PZE mu nije potreban za bilo kakvu promociju, jer svoju publiku ima, i to mnogo siru od bilo kog ovogodisnieg ucesnika. Tako da su mi ocekivania da je poslao neki dobar joke entry opravdana (kad je vec prosao rtsovu selekcionu komisiju koja je izbacila Losmipandu jadne 2019e- shvatam da nisu sedeli mozda isti ljudi ali ista ie televizija i konkurs u pitanju). Kome se ne dopada njegov humor apsolutno je ok. Sto ne znaci da nije jedan od najpoznatijih srpskih yt komicara - ako uzmemo online brojke.

Al da li stvarno mislite da je on poslao joke entry kakav može da prođe na Evroviziji? Tommy Cash je bukvalno došao sa iskalkulisanom pesmom, nastupom i tom nekom vizijom, a on se fazon prijavio bezveze iz sprdnje sa nečim random. Ova njegova pesma što ima je niđe veze i ako je nešto u tom maniru džaba se ložite.

Prečesto ovo kažem bez ikakvog razloga

Ja mislim da je on kandidat za prvo mjesto kod publike makar samo recitovao, jer ga ljudi gotive na mrežama, neki klipovi mu prelaze 100k lajkova, nije mala stvar. Ali čovjek je i talentovan muzičar svakako pa se možda potrudio više za ovu priliku. Kao što reče Aleksa, od njega u isto vrijeme mogu da očekujem i nešto ultra krindž kao pokušaj Tomija Keša, a i pregotivno i zarazno. Ostaje da vidimo, u svakom slučaju, djeluje mi da ga većina ne shvata kao ozbiljnog kandidata za top 3, dok ja mislim da jeste

Back