Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Uh ne bih se slozio Aleksa. Mislim da je ovo ipak pametniji put. Ne treba biti nekog velikog hajpa ove godine. Cak su i radnici RTSa pod pritiskom a i ucesnici. Mnogi su odabeali da ne ucestvuju (evo primera Konstrakte) jer misle da nije adekvatan trenutak zbog celokupne situacije. U ovakvim uslovima bolje tisina nego bojkot. Razumes, ovde nije rec o nepostovanju fanova, nego bih pre rekao postovanju prema okolnostima u kojoj se drzava nalazi, i pokusavajje da se takmicenje ne dovede na jos staklenije noge zbog istih. Pesme cemo svakako dobiti. Da li cemo pricekati malo vise, ili nas iznenaditi ne mislim da je bitno.
Ono sto je meni najbitnije da glasanje protekne fer i posteno, i da zaista odaberemo najboljeg.

A kada (ako) se promeni urednistvo, i Rts oslobodi pritisaka, Olja vrati na celo, da slavimo PZE sa 36 pesama 3 meseca!
Narodnjake u zatvor, podrumare u podrum, Kineze nazad u Japan 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Ok jeste dosta nas nervozno dok čeka pesme ali koliko znam RTS je uvek bio u ovom fazonu, osim prošle godine s onim klipovima pre objave pesama. Svakako ako bude kao i prerhodnih godina pesme će od 26 januara pa te sedmice, eventualno kraj sledeće.

Ja sam nervozan jer je do danas bio rok da se upiše ko želi odmor u februaru, ja uvek uzimam par dana kad je PZE jer bi imao neku noćnu smenu ili dežurstvo u to vreme 100 % pa ne bi mogao da pratim onako ljudski kao fan...

Ja sam nervozan jer je do danas bio rok da se upiše ko želi odmor u februaru, ja uvek uzimam par dana kad je PZE jer bi imao neku noćnu smenu ili dežurstvo u to vreme 100 % pa ne bi mogao da pratim onako ljudski kao fan...
Pa neće PZE nestati samo zato što si propustio lajv. Premotaš program rts-a ako tu voliš da pratiš, ili pustiš stream na yt. Prošlu godinu nijedno PZE polufinale nisam gledao uživo, za jedno sam imao dežurstvo, za drugo sam pogledao kad sam se vratio iz grada.... Pa nije smak sveta..... Jasno bi mi bilo da je finale ESCa i sad smo mi neki glavni favoriti pa ajde da budemo ispred ekrana ako se desi lep rezultat. Ali ovako. Bitno mi je da uživam odmoran vala, a baš da uzmem odmor da bih pratio, pre bih otputovao, retko se slažem sa milošem, nego da sedim kući i iščekujem PZE koliko god da ga volim. Ima re pri za.

Meni ovakva tišina uopšte ne smeta.

Ne smatram da sam neko ko se lako peca na tuđe sugestije ili utiske, ali raznorazne dojave, najave izvođača i maštanja o nekakvim ''pobedničkim ESC pesmama'' prošlih sezona su stvarno umele ovde da naprave krajnje nerealna i delulu očekivanja i, prosto, uvučeš se u sve to hteo ili ne (ne znači nužno i da poverujem u priče i pričice). A onda stignu šamarčine u nizu, prvo kada izađu pesme a potom i kada vidimo nastupe i gotovo uvek se ta prvobitna predviđanja pokažu kao žešća ispala.

Čak i da ima nešto posebno među tom selekcijom, neka puste da sami to doživimo i ishajpujemo onako organski.

Slazem se sa dodom

Pritom druga je polovina januara, svakako ce uskoro pesme jer vec godinama izlaze krajem januara, prezivecemo jos koji dan, nije smak sveta

Nema veze , cekamo. Ali opet mi je cudno da od pouzdanih insajdera ovde nemamo bas nikakvu informaciju. To znaci : ili Veliko ili Totalni promasaj. Treceg nema 😅

Aman. Pesme ce 26og januara, ako pratimo pattern (eventualno kraj sledece sedmice, cetvrtak, petak).
Ponedeljak - pa dve nedelje za njihove promocije.
Pa dve nedelje za probe u rtsu.
Pa PZE nedelja.

Osim ako se nisu odlucili za pretposlednju nedelju februara za takmicenje, jer jos ne znamo tacne datume ni polufinala. Onda jos 2 dana.

28. Italija, Nemačka, Finska i Norveška... Stani fanovi se zna šta će pre pratiti.
Nadam se da ću nekako pogledati bar UMK.

Staviti naše finale u veče kad još 5 zemalja bira svoju pesmu je tolika ludost da nemam reči. Plus pretposlednje veče Melodija i ima sigurno još neko polufinale to veče. To stvarno može samo budala.

I zašto uopšte mora subotom da bude finale, što ne bude u nedelju 1. kada nema apsolutno ništa. Subota pre, 21. februar im je isto potpuno slobodan termin.

Ne znam da li sam delulu, i gde sam pročitao, da se spominje kao prošle godine petak finale? (Tkd možda uto/sre pf)

Pa valjda je poenta da i neki stranac pogleda naš izbor, a ne samo domaća publika. A pored San Rema, UMK-a i Melodija sigurno se neće odlučiti za naš.

Back