Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Za pesme mi je iskreno i okej što izlaze tek 2.2 ali da RTS ne sluša stalne kritike fanova (koje su dobronamerne) da se festival održi ranije jer je rok za predaju svega EBU par dana posle festivala je zaista dno dna i bezobrazluk. Nisu Melodi i UMK da imaju gotov projekat, pogotovo ako im pobedi neko levi kao Princ prošle godine. Znaju od decembra ko će se takmičiti, mogu festival da održe ranije pa kasnije dorađuju pesme i sve.
Pa i kad su imali spremne pakete koje su samo trebali da nadograde i prenesu na visi nivo (Luke i Teya) nisu bili sposobni da to izvrse, tako da ne znam sto jos uvek imate bilo kakva ocekivanja hahaha

Neka se i to saznalo. 🙂

Mada, reklama je jasno rekla PZE 2026 februar 2026. Samo nismo shvatili da to znači "sve što se tiče PZE 2026 biće isključivo u februaru" 🤣

Rezime. Pesme izlaze - samo mi tog dana, sto je ok. Polufinala samo sa Sanremom i to je ok. Ali finale me uzasava.

Prijave počinju u avgustu a pesme izlaze tek u februaru. Šta se toliko bira, sređuje i licka?

Ali meni nije jasno šta se toliko radi izmedju 15. januara kada je bio rok za predaju finalnih verzija i 2. februara kada će da izbace iste?? Nikad nije bio toliki razmak

@Nanulina
Pa nekoliko meseci se prijavljuju zainteresovani,, većina nema spremne pesme ili imaju nešto delimično, pa opet šalju demo često u zadnji čas, onda oko mesec dana da imaju da se sete da se okupe, preslušaju pesme i izvrše selekciju, pa desetak dana da saberu pojedinačne ocene i objave listu takmičara. Onda ide jedno mesec dana rok da takmičari pošalju finalne verzije pesama, pa potom im treba neko vreme da spreme materijal za digitalne platforme.

Istu večer će biti Sanremo i UMK, i još par nacionalnih izbora gdje se bira pjesma, biće veselo

Prošle godine su desetak dana pred prvo pf promenili termine, možda bude i sad tako kad vide reakciju fanova

Hajp pred PZE oseca se u vazduhu

zoran-sumadinac-zoki-sumadinac.gif

Nešto mi u glavi da je taj 2. februar ostao u glavi da je i 2023. bilo tako. Iskreno ne pravi mi nikakvu razliku kad će pesme, slušaće se pa će se slušati. Bilo bi dobro da pomere finale zbog drugih festivala tho.

Dobro je što je finale smanjeno sa 16 na 14, dogodine 12 ako bude 🙏

Back