Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Sanja Aleks, ima jako finu pesmicu. Iako sam od nje očekivao nešto drugo, ovo je baš lepo. Doduše, nekonkurentno ali nešto što bih slušao. Vidi se da je Alagić radio.
Pa i poenta je da se slusa i posle PZEa. A ne samo konkurent za Evroviziiu ili nije na osnovu nekih standarda koje postavljaju delusional fanovi. Bas je prava letnja i opustajuca!

Ne znam, mene te top liste stvarno ne zanimaju i ne želim da se bavim time lol

Imam 5 pesama koje mi se baš sviđaju i koje mi idu na repeat, kalkulisanjem se neću baviti, na kraju ću podržati onog ko mi najbolji bude uživo ✨

Svakih 10 minuta mi je druga pesma u glavi 😂 trenutno sam u čairi fazonu

Pa i poenta je da se slusa i posle PZEa. A ne samo konkurent za Evroviziiu ili nije na osnovu nekih standarda koje postavljaju delusional fanovi. Bas je prava letnja i opustajuca!
Problem je što ima tih pesama koje se prijave da bi se promovisale bez ambicija za ESC a koje su preloše. Sanjina to svakako nije, i rado ću je slušati i posle. Ne moraš biti konkurentan u ESC smislu, ali pošalji nešto slušljivo.

Volim kako su forumašice divljalje kad je izašla lista, a sad ispada da podrumarke servirale jedan od boljih PZE-a ikad!

Btw Eegor je takav dobar guilty pleasure, idgaf šta netko pretenciozan ima za reći protiv ovog smeša

Problem je što ima tih pesama koje se prijave da bi se promovisale bez ambicija za ESC a koje su preloše. Sanjina to svakako nije, i rado ću je slušati i posle. Ne moraš biti konkurentan u ESC smislu, ali pošalji nešto slušljivo.
Pa dobro ali sad realno. Treba izgurati 20plus pesama po svacijem ukusu je nemoguce. Ne znam koliko pratite tudja nacionalna finala ali to je kriminal koliko umeju biti losa (naravno i dobra ali vise losa), pogotovo Skandinavci. Koji sad opet hajpuju Sissalku koja je em jedva prosla em pukla u finalu, i ima opet finu pesmu, ali dostaaa dostaaa slabiju od 25e. I sta se tu ocekuje? Ali to ce se hvaliti a mi aj da pljujemo nas kolko tolko saren i originalan izbor iz godine u godinu.

Ja uvek budem zadovoljan PZEom, na kraju dana. Nisu svi tu da pobede i to je ok, dok ih ima nekoliko koji e da grizu.

Dusa me boli za Zonom jer je tako blizu bila da nas servira apsolutni bopic

Na kraju smo dobili bopic na 80%, i vise nego pristojan ali opet mi je krivo jer znam da je mogla za nijansu vise

Može, meni odgovara.
Onda ćemo tako, pa ko može nek upadne, ne traje dugo, par minuta preko sat vremena, a ko ne može nema veze može se opet organizovati nekad u narednom periodu 🙏🏻

U 22h zajedničko Slušanje PZE26 pesama (biće okačen link ovde na temi ispred 22h) pa ko bude hteo upadajte da slušamo i delimo utiske 🎶🎧

Počinje da mi se sviđa i pesma od Lores, mislim da bi imala prođu uz neki specifičan i kreativan nastup. Mislim da će na playlistu i to bi bila već 6 pesma iz konkurencije. Prošle god. u prva 24 h samo 4 pesme su to uspele.

Inače nakon par sati i definitivno sam #teamZejna i #teamJugoslavija.... mislim da ona definitivno treba da ide. Lavina mislim da može i bolje od ovog i da treba da se vrate dogodine. Eegor ako potrefi nastup kakav mi odgovara i kakav treba da bude, može i on da ide (uslov je da ga žiri ne spusti).

Ne slažem se za Lavinu, mislim da imaju šanse možda ne za pobedu, ali za visok plasman kod publike svakako. Pevač deluje da je harizmatičan i ako nastup bude energičan neće to Srbende izignorisati ne brinite. Mi smo u novijoj istoriji ESCa glasali za AWS 2018, za Hatari 2019, Fince 2021, pamtimo Lorde kao jedne od najboljih pobednika ovog veka.
Hoću reći, nije nam taj žanr toliko stran.
Jednostavno mora dosta toga da se složi, meni su takođe favoriti, ali ne smem ništa da tvrdim, dok ne vidim lajv, uživam u pesmama koje mi se sviđaju i to je to.

Festival se zove Pesma za evroviziju i nije bitno misljenje fanova niti koliko je pesma konkurentna za ESC? Zaista? Da se festival zove Beovizija pa da se slozim donekle, ovako stvarno ne pije vodu. Nemam nista protiv sarenolikosti stilova ali gurati neke pesme samo zato sto vam se dopada taj zanr je bezveze. Neka pobedi najbolja pesma i nastup. A pobogu postoje i drugi festivali gde se izvodjaci mogu promovisati.

Dobrodošao na forum blueeyed. Ovde svako iznosi svoje mišljenje. Ako misliš da ćeš nečije mišljenje promeniti tako što ćeš 50 puta napisati da ti se nešto ne sviđa, veruj mi da to neće biti baš tako.
Niko pesmu ne gura nigde, postoje poštovaoci i ljubitelji različitih žanrova i to je cela poenta. Mislim da je besmisleno u ovom trenutku pričati o bilo kakvom potencijalu dok to ne vidimo na sceni.

Valjda je svaki pravi eurofan do sada naučio, da bilo kakve top liste pre nastupa ništa ne znače.

Pesme koje bih volela/ne bih se ljutila da nas predstavljaju:
1. Lavina - volim kada šaramo i iznenađujemo sa žanrovima na ESC i to mi je iskreno bitnije od samog plasmana (bitno da pesma nije shit)
2. Zejna - zaslužila je, kao neko kome je jako stalo do svog rada i to se vidi i čuje iz godine u godinu
3. Zona - mislim krajnje bi bilo vreme da pošaljemo nešto što zvuči kao da bi bio hit i ovde na Balkanu, ne znam zašto se uvek beži od toga

4. Eegor/Brat Pelin - ko bude imao bolji nastup
5. Đurđica - guilty pleasure, ako bude nastup kako treba zašto da ne

☝️😁Btw, Srbi (publika) vole tvrđi zvuk, metal, pop rok, rok žanr generalno. 2021. godine stavili smo Maneskin na prvo, a Blind Channel na četvrto mesto. 2019. Hatari su nam bili šesti, a 2018. Mađarska (AWS) je od naše publike dobila 12 bodova! Ne znam da li im je još neko dao toliko bodova.

Na PZE su i Džordži i Keni nije mrtav bili u top 10 po publici '24. koliko se sećam. Tako da ako ovi budu imali dobar nastup top 5 od publike je zagarantovan.

Ono sto Jugoslavija ima, a njene druge brze pesme nisu imale je emocija. Ovde joj je bas dosla do izrazaja boja i bol u glasu, a pesma je moderna i zarazna. Zato mi je ovo njen ubedljivo najbolji pokusaj.
Baš to htedoh da kažem, nije ni čudo što volim balade grupe “Luna” pogotovo u periodu kada je u grupi bila Zejna. Oduvek sam voleo njenu boju glasa i prelepe ukrase. U ovoj pesmi je to došlo do izražaja, uz moderan aranžman zato i ima najbolje reakcije do sada. Iako bih uvek nakon Jugoslavije stavio Najbolju, pa Rumbu (falilo je dobrog teksta) a na kraju ona balada iz 2022. koja mi je bila najmanje za PZE ali svakako lepa i odmerena pesma.

Back