Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Bukvalno Lores najveća uspavanka majke mi, pustila je jednom i jedva sam dočekala kraj, drugi put i od tada više ama baš nijednom. Manite se toga šta bude kasnije, posle 15. slušanja bi mi se i Ekrem počeo sviđati uz doBaR naStUp🤣

Sve mi je teze da zamislim scenario gde Lavina pobedjuje. Uopste mi se ne cini da ima hajp oko njih, bas su nisko po Spotify slusanja na primer.

Meni je najgore što i Harem Girls i Zejna učestvuju u istoj godini. Ako neko od njih dvoje pobijedi automatski će mi biti žao za ovog drugog. 😭

Ja ne vidim neki hype kod ‘obicnog sveta’ za Lavine. Intezivno samo na ovom forumu, ali je polako pocelo da se siri na drugim mestima. Podseca me na Luke Black situaciju. Za njega je jedna grupa esc fanova lobirala na pocetku i predstavljali ga kao novu Konstraktu i lika koji zna da napravi svetski nastup i pesmu, sto se na kraju ispostavilo da je daleko od realnosti

Pa rekao bi da jeste napravio svetsku pesmu i dobro osmisljen nastup, ali eto ceo paket nije te godine rezultirao u neki dobar plasman, plus se pomalo utopio u konkurenciji. Nece uvek svetski nastup znaciti dobar plasman.

Ja iskreno, ne vidim scenario gde Lavina pobeđuje, iako mislim da su suvi potencijal i nešto što nas treba predstavljati. I ne sumnjam da će nastup sam iskidati. Ali this too will pass je konkurentije dosta, plus da nema ograničenja jezika (da treba većina ili koliko god biti na srpskom) njima bi dosta olakašalo stvaranje pesme za PZE. Jednostavno nije naš jezik za sve tipove muzike, i teško je baš izraziti se u metalu na srpskom a da ne zvuči krindz. Tako da mislim da bi i RTS trebao da porazmisli o tom pravilu u zavisnosti od žanra muzike. Jer pri ovom jezičkom pravilu teško ćemo ikad poslati baš baš dobar metal.

Ako bude nastup dobar… Glasace se. 😄Iskreno, ne vidim ni Zejnu kao pobednicu od strane publike. Uvek je slabo dobijala poene publike, sumnjam da ce sada biti drugacije.

Sve mi je teze da zamislim scenario gde Lavina pobedjuje. Uopste mi se ne cini da ima hajp oko njih, bas su nisko po Spotify slusanja na primer.
Zato što su Lavina, Zona i još 2 pesme (ali niko od najprimećenijih) kasnile na Spotify dan i po u odnosu na sve ostale. Nije to ne znam ni koji hendikep, nego eto, nisu Spotify streamovi možda najpreciznije realni ovih prvih dana.

Back