Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Tek sam skoro preslusao pesme i moj neki licni utisak je da mi se cine bolje nego prosle godine, ali sto se tice samih izvodjaca i pesama, sve sam saslusao po jednom, dva puta, a Unseen slusam evo 50i put danas, tako da ociglednog favorita imam, a boze moj, posle Zorje i Vukayle, moj favorit opet nema sanse.

Bože, kako smo svi otpisali jadne Haremke čim smo čuli pesmu, sad služe samo da popune broj učesnika 🥹
Da je neko rekao prošle godine da će Princ pobijediti sa 10 + 8 govorili bi mu da je lud. Treba sačekati nastupe, pobjednik PZE-a se ne zna do trenutka kada voditelj to ne proglasi.

Pa mislim da je najrealnije da ode Zejna sa 12 od žirija i 8 od publike, osim ako neko uživo ne probije trenutni status kvo.

PZE žiri uglavnom glasa po željama fanova, a glasove publike je prosto nemoguće predvideti, jer ne znamo ko će ove godine da organizuje masovno glasanje u nekom hotelu. RTS se nije ni oglasio, a kamoli uradio nešto po pitanju prošlogodišnje nameštaljke sa Bojanom i Davidom, tako da 100% očekujem da će neko nešto slično da uradi i ove godine.

Previše smo nesavestan i potkupljiv narod i ne zaslužujemo da imamo klasičan SMS televote. Treba da uvedu da se glasa po JMBG-u na aplikaciji i da svako ima po jedan glas i ćao.

Šta je tačno dokaz, ne vidim?

Sinoć je imao 132k, sad 139, a skočio je i broj lajkova, ništa neuobičajeno
Dokaz je screenshot sponzorisanog videa sto je okacio.

Mislim da se pogresno izrazio sa kupovinom pregleda jer se to obicno odnosi na placanje bot farmi.

Pa sad, nije Zejna baš toliko čista vokalno da računa na sigurnu 12-icu žirija. Zaboravlja se i da joj je žiri dva puta zalepio jedva 1 poen (čak i u slaboj 2023. a isto je važila za jednog od favorita). Da je u pitanju Zorja mogao bih da se složim, ali ovako ne bih se iznenadio da ne bude ni žiriju u top 3.

RTS se nije ni oglasio, a kamoli uradio nešto po pitanju prošlogodišnje nameštaljke sa Bojanom i Davidom, tako da 100% očekujem da će neko nešto slično da uradi i ove godine.
Nema povoda da se oglase, jer sve to je nezvanično, kao neka javna tajna, ali formalno nema prepreka da neko organizuje sebi podršku. To rade i drugi, samo u manjem broju, pa ne postoji mogućnost da se izvaga ko je koliko dobio realnih glasova iza kojih stoji neki gledalac.

Ne znam zašto, mada i nakon prvog slušanja, sve nešto više razmišljam da ,,Klaber" može svima debelo da pomrsi račune.

Naš narod voli neobične, vesele a zarazne stvari koje umeju da nasmeju...ako su u konkurenciji naravno.

Koliko god mi Zejna bila daleko najbolji izbor, njega, a bude li žiri ugurao u top 3 što mi ne deluje kao nemoguće, dodatno će izdivljati kod publike samo tako ako napravi vizuelni šou.
Zaj..ce taj sve ove koje mi kao prve favorite vidimo. 😂
I bez top kvaliteta u pesmi, ima nešto u njoj, nešto jako zarazno.

Pa dobro, onda bi pobedila kombinacija 8+12 i publika ne bi kukala što joj nije pobedio favorit.

Ali to čak i nije ogroman skok za 14h, zato i kažem da nije ništa čudno. Da je skočio za 100k pa da kažemo
Skok u pregledima se desio juče vrlo naglo. Bukvalno je u roku od sat vremena došao od 121000 do 131000 pregleda. Taj iznenadni veliki skok nije pratila pozicija u trendingu. On je u ovom trenutku u srpskom trendingu peti od evrovizijskih izvođača, dok je po pregledima izbio na drugo mesto nakon skoka (Zejna #5, Zona #10, Haremke #15, Brat Pelin #17, Eegor #19). Trending sumnjive preglede ne uzima u obzir, pa to nekako najviše upučuje na to da pregledi nisu organski.

• Like
Reactions: FFM
Nema povoda da se oglase, jer sve to je nezvanično, kao neka javna tajna, ali formalno nema prepreka da neko organizuje sebi podršku. To rade i drugi, samo u manjem broju, pa ne postoji mogućnost da se izvaga ko je koliko dobio realnih glasova iza kojih stoji neki gledalac.
Zato bi onaj predlog od @Regulus a bio najbolji I za PZE kao i ESC. Jedan glas sa matičnim brojem I doviđenja.

• Like
Reactions: FFM
Od prošle godine je obavezna registracija prepaid brojeva, pa tehnički verovatno je sada tako nešto izvodljivo. Eventualno omogućiti da se podeli 5 glasova, jer nekad nemaš samo jednog favorita, ili ako imaš, da možeš npr. jednom da daš najviše tri, da napraviš razliku između prvog i drugog favorita, a oba podržiš svojim glasom.

Колико је Зејна блокадерка? Ако победи, да ли ће гостовати код Огњена у Амиџију? Да ли ће бити код Јоване Јеремић? Како ће позвати наше у иноземству да гласају за њу...хоће ли бити званичног протеста Хрватске или Ибијуаја због Шугославије...све саме бриге и стресови. А лепо може да оде режимска Омаја или Откривам себе.

Ne znam da li je još neko od vas ustvari čuo malu genijalnost da se Klaber završava sa kukurikanjem petlova? @eegorizam bi možda trebao to samo malo da pojača u produkciji u nekom momentu. U slučaju da pobedi, naravno.

Hej ljudi iz Basivitija su mi rekli da stavim malo da se mozda malo potpomogne trending jer jedini u trendingu nemam fan bazu i nemam drustvene mreze i onda smo uplatili 200e od sad do nastupa ukupno da se dan po dan krcka. Ja ne volim da lažem iskreno je tako.
Tako da su u pravu oni koji su mogli neki blagi skok da vide. Sledeći put im više verujte 😉

A sad dovucite se beogradjani u Karadjordjevu 44 da Vas snimim za spot za klaber!!!

Back