Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Претужно што пјесма са таквом енергијом нема публику у студију да реагује на исту, овако ћемо чути онај исти фејк аплауз који се пушта након сваког наступа 💔

Prekosutra kreću probe. Ove nedelje svaki takmičar ima po 60 minuta tonsku i mizanscensku probu, dok su sledeće nedelje po dve probe kadriranja, jedna od sat vremena po takmičaru i jedna od 15 minuta. 23. februara su dve generalne probe prvog polufinala, 24. popodne treća generalna proba kada žiri glasa, i slično za drugo polufinale 25. i 26. februara.​

Ovo je neko moje mišljenje na koga izvođači (glavni favoriti) treba da ciljaju nastupima.

PUBLIKA
Eegor
Haremke
Brat Pelin

Ako stvore hajp i ludilo iza sebe, ljudi ih primete u velikoj meri... neće ni žiri baš smeti da ih ostavi bez poena i moraće da udeli nešto. E sad, da li će ti poeni biti dovoljni za sveukupnu pobedu- ostaje da se vidi.

ŽIRI
Lores

Iako mislim da zapravo nema šanse za pobedu jer su šanse da se ovo svidi publici minimalne, treba da skocka neki ,,umetnički nastup" čisto makar radi ulaska u finale. Da li ona to može? Ostaje da se vidi. Pesma je zaista magična i kvalitetna.

OBA BLOKA (PUBLIKA + ŽIRI)
Zejna
Lavina
Zona

Ovo su možda (realno gledano) tri glavna favorita za pobedu, pa samim tim mora da se puca na oba faktora. Da li će oni to uspeti, videće se....!?
*Zonina pesma je nešto najbliže prosečnoj publici kod nas, a žiri mislim da bi cenio ako bi donela nastup koji bi pratio atmosferičnost pesme.
*Lavina i Zejna imaju svoje fanove koji će vrvt punom parom da glasaju i ako nastup bude dobar mislim da će i žiri da ih dobro nagradi. Ako omaše nastup dobiće sigurno koji poen i od žirija i od publike, ali će ti poeni biti srazmerno manji u odnosu na to koliko je nastup promašen.

Ukoliko se prošlogodišnji scenario ne ponovi, ostali (barem za sada) imaju manje od 1 % šansi za pobedu. Po meni oni treba da ciljaju maksimum finale i da gledaju kako da dođu do njega, odn. da sami procene šta je najbolje za njih i na šta (i na koga) da obrate pažnju.

Back