Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Stvarno su svi takmičari super ove godine uz par slopova, ali meni su ubedljivo najveće otkriće Lavina bend. Stvarno imaju ono nešto, posebnu energiju, autentičnost i lični izraz. Zbog ovakvih stvari obožavam nacionalno finale.

Svi Mirnini slušaoci su top 10.

I dalje mislim da Zejna pobeđuje, ali uliva nadu to što Lavina ne deluje awkward na sceni kao srednjoškolski bend na priredbi za dan škole. Vajbovali su sinoć dok su nastupali ostali izvođači, baš imaju harizmu. I Avgusta da pohvalimo što dolazi u RTS klub da podrži kolege.
Kod Lavine je najveci problem njihov stil pesme. Ja zaista mogu da vidim kako im ziri daje lep broj poena, ali me plasi glas publike. Koliko nas narod voli i ceni takvu vrstu muzike, pitanje je? Sigurno je da ce Lavina imati svoje fanove koji vole taj stil ali se bojim da nece biti dovoljno. Kod zirija mogu lagano u top 5, ali publika.....nekako vidim da dobijaju tima 3-4 poena od tele glasova i to bi bilo to. Bice zanimljiv ovogodisnji PZE jako. Pobednika cemo najverovatnije utvrditi posle 2 polufinala kada budemo nastupe videli. Mnogi i zaboravljaju da ce PZE gledati i narod koji ne prate ESC toliko, takozvani kezualci, i oni ce sve pesme po prvi pesme cuti bas na PZE-u. Tako da kod njih kakav utisak ostavis u tom trenutku, to ti je. A kezulaci su ti koji najvise i donose prevagu rekao bih na kraju. Sve je otvoreno

Lavina ili prolazi kao Konstrakta ili nikako. Konstrakta je uspela da aktivira i onu publiku koja ne prati PZE, pa mozda i Lavina uspe… A da se ova vrsta muzike ne slusa kod nas, ne bih rekla da je tacno. Itekako je popularna samo sto fanovi nisu toliko glasni kao ostali. 😄

A to su oni koji prate Evroviziju, a gde su oni koji ne prate? Na festivalima ovog zanra muzike. Samo je pitanje ko ce ispratiti Lavinu i ovogodisnji PZE. 😒

Da je tako zbog Mađara u Srbiji, Mađarska bi daleko češće dobijala visoke bodove. Hoću da kažem da je nemoguće da su samo Mađari iz Srbije zaslužni za 12 poena, dakle i prosečan Srbin će uzeti da glasa.

poprilično Hatari je dobio 5p od publike, dok su Maneski i Blind Channel dobili 12p i 7p (u istoj godini)
Bambie Thug smo isto ispoštovali sa 7 poena. Ona nije metal, ali je bila mračna i sablasna. Nije isključeno da Lavina uzme 7-8 poena od publike. Postoji velika šansa da pošaljem sve SMSove za njih, ali moram prvo da vidim i čujem nastup.

Ništa bez lajvare. Imamo 4-5 pretendenata na tron. Nijanse će presuditi. Najbolji neka ide, samo ne Prinčevi i Princeze (Ima jedna ove godine). Plašim se da Princeza ne ode na sličnu foru.

Back