Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Hajde da opet sažvaćemo ovu prežvakanu temu.
Podcenjujete koliko naša publika voli ovaj žanr. Tu postoji i dodatni faktor nesvakidašnjosti na našoj domaćoj sceni, nemoguće je da ih ljudi neće primetiti jer ovo nema ni gde da se vidi (pošto je prisutnost ove muzike u mejnstrim medijima jednak NULI).

Opet, da li će biti u samom vrhu zavisi od mnogo faktora, neki od nas ovde ih favorizujemo, ali to ne znači ništa za vaše favorite tako da možete da odahnete😭😭

Mislim da ko god ode od glavnih favorita nas neće obrukati i to je jedino bitno.

Publika je dala verovatno i 2011. i 2013. A i 2015
smo im dali poen kad niko nije. 2016. od publike 10, a 2019. U pf 12.
Ok, kapiram, ali opet, nemoguće da je svaka dvanaestica od Srbije Mađarskoj išla samo zbog Mađara u Vojvodini.

Ne čitate šta pišem lol

Prošle godine one male lopuže su dokazale da je moguće kupiti 30k glasova. Očekujem da i ove godine neko tako muti. Možda ne u tolikom obimu, ali malo da se doda.

Prošle godine one male lopuže su dokazale da je moguće kupiti 30k glasova. Očekujem da i ove godine neko tako muti. Možda ne u tolikom obimu, ali malo da se doda.
Ma oni su pucali na 30k glasova jer su mislili da će biti proporcionalni sistem bodovanja.
Da su znali da neće, ne bi se cimali, jer kao, šta će ti 12 poena od publike ako znaš da od žirija nećeš dobiti top 3 poene

Prešao ih RTS pričom o takvom bodovanju da bi nakon toga vratili na staro 😂

Nepopularno mišljenje:
Kad već hvalimo Zejninu produkciju da je ap tu dejt trebalo bi da se spomene i Aleksandrova - Sudbina. Jako generično, producijski odlično i veoma evrovizija frendli.
Pohvala!
Aleksandar mi je neironično u top 5, baš zbog vrhunske produkcije. Sve je to zategnuto, opsesivno-kompulzivno dobro odrađeno. Živo me zanima kako će otpjevati one falsete u refrenu.

Mene zanima najvise od svega da li vokalista LAVINE moze da uradi growl kao i na studijskoj verziji? To ce takodje biti od velikog znacaja za samu pesmu. LAVINA je neka vrsta progresivnog metala nesto slicno Dream Theather-u, Opethu, Tool-u, a tu je live vokal jako bitan. Ako growl nije ni izbliza dobar kao na studijskoj verziji, nastaje problem

Svi krivite njih dvoje, a zaboravljate da je kriv i žiri. Da oni nisu kupili glasove tolike, Haremke bi imale 12 ali bi i Princ dobio 10... Tako da bi bilo Princ 20, a Haremke 19 (opet bi on pobedio). Žiri je mogao samo da zameni drugo i treće mesto (Sedlara i Princa). Ne bi uticalo na konačni redosled previše, samo bi pobednik bile Haremke sa 17, a Princ bi imao 16.

Aleksandar mi je neironično u top 5, baš zbog vrhunske produkcije. Sve je to zategnuto, opsesivno-kompulzivno dobro odrađeno. Živo me zanima kako će otpjevati one falsete u refrenu.
Ne znam kako čovek inače peva? Možda ponudi i fin nastup i eto ga u finalu...

Nepopularno mišljenje:
Kad već hvalimo Zejninu produkciju da je ap tu dejt trebalo bi da se spomene i Aleksandrova - Sudbina. Jako generično, producijski odlično i veoma evrovizija frendli.
Pohvala!
Nepopularno mišljenje, ali meni švedska produkcija (bar što se tiče ESC okvira) odavno više nije "up to date", štaviše oni baš tapkaju u mestu već neko vreme. Pesme na Melfestu kao da su mogle izaći i pre 10 godina. Njih isključivo vade skupo producirani nastupi koje malo koja zemlja može da priušti.

Npr pesma "Baller" od Abora & Tynne od prošle godine je daleko više "current" a bogami i Temperatura sa Montesonga ove godine.

Pritom, Zonina pesma Čairi, Durum Durum od prošle godine, Sarina Muškarčina su daleko svežije i inovativnije numere, ali valjda zato što je naše, a ne skandi pop, onda ne valja ničemu.

Pročitajte sve poruke pre no što mi odgovorite, hvala 🤣
Jesam, i ne kažem da Srbi nisu glasali, već da su doprineli i Mađari. Što se tiče tvoje tvrdnje da bi Mađarska onda uvek dobijala 12 od Srbije, ja kažem da se ne dopada uvek svima pesma iz matice. Ja da sam npr. u dijaspori ne bi nikad glasao za Princa recimo, tako ni Mađari u Srbiji (i dijaspori) ne moraju uvek da glasaju za Mađarsku (ali jesu u tih par izuzetaka kad je pesma bila na Mađarskom, ne na Engleskom).

Pa žiri je najveća prepreka Lavini, fandom svakako izgura svog favorita, mada Vukayla je prošle godine bila flop u televotingu

Jesam, i ne kažem da Srbi nisu glasali, već da su doprineli i Mađari. Što se tiče tvoje tvrdnje da bi Mađarska onda uvek dobijala 12 od Srbije, ja kažem da se ne dopada uvek svima pesma iz matice. Ja da sam npr. u dijaspori ne bi nikad glasao za Princa recimo, tako ni Mađari u Srbiji (i dijaspori) ne moraju uvek da glasaju za Mađarsku (ali jesu u tih par izuzetaka kad je pesma bila na Mađarskom, ne na Engleskom).
Pa sve to stoji, ali neki ovde tvrde da su te dvanaestice samo zbog Mađara. Jes da nas ima, ali morali su i Srbi glasati da bi se došlo do vrha. Dakle publike je glasala i za Viszlat Nyar i nije da ne glasa za takav žanr, kao što su neki pisali.

Back