Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
U starim, dobrim PZE godinama 2022.-2024. audio produkciju su radili SkyMusic. Zvučalo je sve presavršeno. Prošle godine je bilo mnogo lošije, izgleda da je ove godine produkcija na nivou prošlogodišnje. Je li imate info ko sada radi audio produkciju za PZE?

Kakav kolektivan meltdown.
Zvuk je loš i to će se ispraviti, neki problem postoji, neće biti u lajvu. Do sada su svi nastupi sa PZE-a imali i više nego kvalitetan ton, ovo su snimci samo radi promocije, ko zna šta je tu pošlo naopako, ali neće ovako biti za lajv šou.

Režija isto bih rekao, na osnovu isečaka, da je sasvim solidna. Izvučeno je maksimalno od svakog.

Bezlična Iva Grujin čak izgleda i više nego pristojno. Mirna vrh. Yanx čija je pesma dosadna do bola ima fantastičan kadar.

Jedina koja je došla nespremna i deluje dated je Ana Mašulović.

Kosmos, Manivi i Makao u svom fazoju imaju više nego vizuelno zanimljive nastupe. Da l su konkurenti za finale ne znam. Ali pristojno.

Trampolinu obožavam kupi moje glasove samo jer ste svi ostali hejteri 💜 Mala Sajsi MC.

Ðurdjica je fantastična i uživo i scenski ali nije pametan izbor jer. Lelek. Kolko god bolje da peva - prednost Hr iz mnogo razloga što po konstrukciji pesme, što političkih. Glasovi bi otišli samo na jednu stranu.

Eegor je servirao Ludilo tipa Kaarja / Joost sa sasvim dobrim pevanjem koje preferiram od režanja u studijskoj verziji.

Lores dokazala da ostati u svom fazonu i ne juriti ESC hajp može da imati pozitivan efekat.

Zejna je jedina "problematična" jer je veliki favorit. Izgleda stvarno spektakularno, haljina je prelepa, led vizuali fantastični. Problem nisu sajle koliko je svetlo upereno u o šta su okačene što liči na ofinger, i to mora pod hitno van kadra.
A da je u recapu bila u falšu u najbitnijem momentu jeste. Nastup je veliki zalogaj za nju, videćemo da li će joj se isplatiti to što visi ili će izvisiti. Ako otpeva odlično uzima polufinale, ako isfalšira pada interesovanje publike, do finala i ako se popravi neće učiniti damage controle i gubi šansu za pobedu. Veliki je ovo pritisak za bilo koga da se našao u ovoj poziciji.

I ne zaboravimo, drugo polufinale je dosta jače i dinamičnije. Radujem se više četvrtku iako je ovo sasvim solidno!

Mislim da iz prvog polufinala u finale prolaze (po redoslijedu nastupanja):

1. Kosmos Trip
2. Iva Grujin
3. Eegor
4. Lores
5. Yanx
6. Zejna
7. Đurđica

Ispadaju (po redoslijedu nastupanja):

1. Mirna
2. Makao
3. Manivi
4. Bella
5. Ana Mašulović

Ovo će biti po svemu sudeći prilično predvidivo polufinale, dosta je slabije nego drugo i osjeti se jednostavna podjela na pjesme koje valjaju nečemu i na one koje su fileri, e sad navikli smo na više ili manje šokantne polufinalne rezultate u prethodnim godinama i uvijek bude neočekivanih prolazaka i ispadaka tako da ostavljam prostora iznenađenjima iako se čini da je situacija prilično iskristalisana, moguće je da će neko baš kiksnuti sa nastupom a neko razvaliti pa će nijanse odlučivati. Srećno svima večeras! :cool:

Očekivati bilo šta wow sa ovakom nezainterovanošću režije je kao kada se nadaš sedmici na lotou, a isti ne igraš. 💀 Šta će biti biće, na kraju će audio vizuelni aspekt kod mene presuditi kome šaljem glasove, ali je stvarno šteta što evidentno nemamo produkcijski pokriven minimum tih nekoliko konkurentnih pesama.

Da li mislite da bi Klaber bio još bolji ako Eegor ne bi koristio agresivan glas dok leva, neko malo omekšao? Postoje ljudi kojima je odbojno to agresivno pevanje. Mada pošto je "prava zver" onda mora 😆

Evo moje ocene uz nadu da je zvuk u videu sjeban :

Mirna - 1000 puta viđeno baš kao i njena pesma
Kosmos - ovi i nemaju nastup, nisu hteli ni dinara da potroše, očigledno su ih zvali iz RTS da imaju nekog poznatog
Grujin - deluje kao da je nastup pravljen za neku drugu pesmu, nadam se zbog nje da je samo isprobavala neke varijacije koje ne valjaju
Eegor - smehotresna olimpijada koliko je ovo loše. Ekstra loš nastup, ovakav flop sam očekivao od Trampoline
Makao - nepostojeći nastup, obzirom da je gradski prevoz u BG džabe budžet im je bio 0 dinara. ispadaju sigurno
Lores - izgleda fenomenalno ali mi je nekako presvetla bina za tu pesmu. Nadam se da ima više događanja od njenog hodanja od jednog do drugog ekrana.
Manivi - ne mogu da kažem da nema nastup jer se otvorila za kompletić i nešto radi na bini ali ova pesma je previše mrtva.
Trampolinica - solidna, nisam baš pao na dupe ali nekako deluje sigurno, zvuči dobro i lepo nosi nastup. Nadam se da su ove što igraju malo aktivnije u ostatku nastupa, kao što rekoh prošle nedelje ide ovo dalje 100%
Yanx - potrudila se da nešto napravi ali ja ne razumem taj nastup dok slušam tekst te pesme.
Zejna - Ovo sigurno nije onako kako je zamislila i mislim da je trebala da menja nastup. Osim onog krika na kraju govora (kao što sam i sumnjao pre neki dan) ovo ostalo je dobro otpevala. Da vidimo ceo nastup i čujemo pravi zvuk pa ćemo seći, za sada ne izgleda dobro za ESC, no za PZE je ok.
Ana Mašulović - Meni je ona najbolje otpevala, ali ove plesačice su mi nekako drvene, moraće da iscedi dobro žiri ako hoće da prođe.
Đurđica - najbolji nastup na osnovu ovih snipeta ali ta pesma ne može privući veliki broj glasova, treba da ide u finale zbog truda.

Eno na TikToku je bukvalno sahranjuju i porede sa Loreen.

Mislim nije joj baš bio potreban ovakav nastup jer su već pesmu poredili sa pomenutom. Ali opet i ljudi preteruju, pa nije Lorin izmislila ovakve nastupe, toliko ih je bilo u svetu na sličan fazon.

1000023698.webp

Eno na TikToku je bukvalno sahranjuju i porede sa Loreen.

Mislim nije joj baš bio potreban ovakav nastup jer su već pesmu poredili sa pomenutom. Ali opet i ljudi preteruju, pa nije Lorin izmislila ovakve nastupe, toliko ih je bilo u svetu na sličan fazon.

View attachment 41709

Ahahahah, ovo je presmešno, ali gde je sličnost? Loreen sedi, Zejna leti :D

Status
Not open for further replies.
Back