Pesma za Evroviziju 22: Polufinale i finale

Što se tiče Sare, pustio sam sebi da dam malo oduška par dana da se slegnu utisci pa sam se već navikao na činjenicu da nas ona neće predstavljati ove godine, koliko mi je drago zbog Konstrakte što ide toliko mi je krivo zbog Sare što je ispušila na izboru, baš su mi nekako pomiješana osjećanja te mi je čudno i dalje valjda zbog toga što otkako smo vratili Beoviziju uvijek su pobjeđivali moji favoriti koji su pri tom bili izraziti i bukvalno jedine opcije pa mi za drugoplasirane takmičare uopšte nije bilo žao, ali ove godine nije bilo tako pa mi vjerovatno nikada neće biti svejedno i uvijek će me kopkati pitanje šta bi bilo da je Sara otišla u Torino i upoređivati je sa budućim učesnicima i predstavnicima sa stilski sličnim pjesmama...
U svakom slučaju, htjeli smo jaču nacionalnu selekciju i dobili smo je, ukoliko želimo da idućih godina bude još kompetitivnija moraćemo se vremenom polako privikavati na to da naši miljenici neće pobjeđivati uvijek, konkurentnije selekcije nose sa sobom i mnoga razočaranja jbg. :sneaky:
S obzirom da smo do sada u većini slučajeva zbog slabe ponude pjesama bili prinuđeni birati između 2 zla ono manje (izuzev pretprošle godine) a i svake godine se uglavnom jedna pjesma koja je bila iole pristojna izdvajala kao winner potencial pa nam nije bilo teško odlučiti se koga ćemo podržati, jeste da su i prije mišljenja bila podijeljena oko više pjesama ali većinom se sve vrtjelo oko 2 pjesme (Balkanika ili Biber, Nevena ili Saška a i Uraganke ili Andrija), ove godine su bile u igri čak 3 pjesme pa je došlo do razilaženja u mišljenjima i ukusima mnogih od nas, što je svakako dokaz produktivnosti i pozitivna stvar.
Prezadovoljan sam što sada imamo u top 3 žanrovski totalno različite pjesme i 3 umjetnice - Zorju, Konstraktu i Saru od kojih je svaka na svoj način posebna i fura neki svoj fazon, kao i to što su im pjesme za kratko vrijeme postale popularne u narodu i rado slušane (da dodam tu i Angellinu), želim do godine još toliko kvalitetnih pjesama da nam neko servira i da idemo krupnim koracima naprijed! :giggle:

Da se nadovežem još za Saru, složio bih se da je ona sa svojim timom vjerovatno odlučila da po pitanju scenskog nastupa ide na sigurno u smislu da gledaocima pruži nešto na foru svojih ranijih radova sa koncerata - provokativni stajling sa više muških plesača i zahtjevnom koreografijom u ''bitch'' fazonu jer su smatrali da će to biti pitkije za publiku nego da se malo poigraju i idu na neku art i svedeniju varijantu za koju im je ova pjesma ostavljala prostora usljed straha da će ostati neshvaćena i samim time izvisiti. Međutim, izazvala je kontra-efekat i prokockala je šansu za pobjedom a odnio je prevagu upravo nastup koji je bio najautentičniji ikada kod nas na izboru i čiji se tvorci nisu ustručavali da malo reskiraju i uključe maštu iako su svi za pjesmu u audio verziji prije takmičenja mislili da je sprdnja i troll act, na kraju se ispostavilo da smo dobili najneočekivanijeg i najšokantnijeg predstavnika do sada.
Najviše mi je krivo zbog toga što je ''Muškarčina'' u narodu ostala potpuno pogrešno protumačena, u komentarima po društvenim mrežama ljudi samo komentarišu kako je bila obučena i njene poze poredeći je sa ''Grandušama'' i ''Pinkušama'' a pjesma im je u drugom planu što dovodi do zaključka da je performans negativno zasjenio i pokvario utisak o pjesmi te najviše uticao na rezultat u konačnici, desilo se ono čega sam se najviše bojao. :confused: Pri tom, primijetio sam kod ljudi koji govore za sebe kako su glasali za Konstraktu da su to više činili iz želje da ne pobijedi Sara nego zbog obožavanja Konstrine pjesme jer su u Konstri vidjeli nešto totalno drukčije, nesvakidašnje i unikatno od svega ponuđenog i što odskače od svih šablona.

Ja u mom okruženju nikog nisam čuo da je glasao za Konstraktu samo da ne bi pobedila Sara. Štaviše, uglavnom im se dopala i jedna i druga. Takođe, mislim da je ovo bio Konstraktin momenat koji je iskoristila i da nijedan drugi takmičar nije mogao da je preskoči makar im nastupi bili značajno bolji nego što su bili. Da je razlika do 1000 ili 2000 glasova pa da se i nalaze razlozi zašto je ishod baš takav, ali ako je osvojila više nego duplo glasova, to ne bi moglo da se nadoknadi nikako. Jedino je žiri mogao biti taj koji bi drugačije ramgirao.

Ma ko zna ko ce doci i sta ce biti. Ove godine smo videli sa odgovor i ne mora da bude neki mejnstrim.

Mislim da je to preveliki zalogaj za mene. Kad osetim da je to to, ja ću se prijaviti. Sara Jo je bila moj favorit. Drago mi je što je Srbija prepoznala i shvatila pesmu pobednicu, jedva čekam da vidim Evroviziju da vidimo kako će proći - rekla je Teodora.

Sto se mene tice ne mora nikad da se prijavi. Retko antipaticna osoba.

@Miloš
Mislio sam na komentare ljudi po portalima koji su se oglašavali da su glasali za Konstraktu, u fazonu borili su se u tom ''sudaru'' dvije Srbije da pobijedi ''kulturna'' Srbija koju je zastupala Konstrakta pa sviđala im se pjesma ili ne, samo da na tronu ne bude opet nešto ''pinkovski vulgarno'' kao što su doživjeli Saru... Naravno da bi je Konstra svakako oduvala glasovima i da je više onih kojima se pjesma istinski dopala nego onih koji su glasali iz inata da tjeraju kontru, Saru je jedino žiri mogao da izvuče što se na kraju nije dogodilo.
Rekao bih da je na mnoge uticala i činjenica da se odluče za ''In corpore sano'' zbog toga što su nas prethodne 2 godine predstavljale atraktivne djevojke sa brzom pjesmom pa kao da ne budemo dosadni Evropi šaljući godinama uzastopno sve na isti kalup, mislim lako nam je sada palamuditi i glumiti generale poslije bitke ali moje mišljenje generalno je da je Saru omašeni koncept prezentacije pjesme najviše koštao pobjede.
Takođe naziv pjesme je po meni trebao biti ''Eden'' ili ''Zabranjeno voće'', još onda kada je izbačen spisak ovogodišnjih učesnika sa nazivima pjesama ja sam na onom starom forumu napisao da će ''Muškarčina'' parati uši mnogima u prilično konzervativnoj sredini kao što je naša kao i ''hamami'' i ''čaršije'', koliko god da bi sama stvar izgubila smisao bez tih termina... Trebala je iskoristiti tu pogodnost što je rođena u Italiji i što joj je italijanski kao maternji jezik pa da nam pruži jedan damski i elegantni bop-ić sa nekim zaraznim dijelom na italijanskom. :p
U svakom slučaju, želim da se vrati na izbor i vjerujem da hoće jer je preveliki fan Evrovizije da bi zbog jednog neuspjelog pokušaja zauvijek odustala od ideje da još jedanput se pojavi na toj sceni (ujedno da ode na ''popravni''), možda ne odmah sljedeće godine ali u skorije vrijeme svakako!

Ali hit što im nije problem da polugole skaču u klubovima raznih Gastarbajterdorfa, a onda se u RTS-u useru kad ih treba ocenjivati. 😂

Mislim da je to generalno problem ovih novih megapopularnih izvođača. Pevaju uglavnom preko plejbeka na nastupima, provode sate i sate u studiju snimajući jednu pesmu jer pevaju frazu po frazu, vestacki stvaraju emociju, hajpuju svaki svoj projekat kao NeŠto nAjBoLJe Do SaD gRmeĆe bALkaN... Uostalom eto Angellina čist primer...

Meni je Džehva takodje antipatična ovako, ali nemam ništa protiv da se prijavi, svakako je potencijal za esc. Nove 2 njene pesme su stvarno vrh kao i spotovi, pogotovo Most na Adi.

A i tamo ih niko ne ocjenjuju. Isto kao npr u Zvezdama Granda neki koji rade svirke i koji su dosta traženi dođu i ispadnu.Eto i Teodora je tamo ispada i Saša Popović je 3 puta vraćao.

Tačno... Prosto nemaju iskustva sa velikom scenom... Pa onaj Voyage se izblamirao kao niko kad je trebao uživo da peva u AmiG show-u, a hoće da ide na PZE i Evroviziju.

Ja ne bih imao problema da se Teodora pojavi na PZE, cak bih i voleo da vidim kako bi ona to spremila.

Olivera je lijepo rekla, ima mnogo popularnih i zanimljivih novih i mladih pjevača, međutim, nisu baš svi dobri vokali da bi išli na ESC.

A što se Anđe tiče, rekoše mi da su je trema i anskioznost spucali na dan pf kad su je novinari počeli ispitivati nešto na fazon što se toliko cimala oko nastupa kad je jasno da nema šanse 🤡🤡🤡

Strašno mi je kako pevači ne umeju na finjaka da spucaju splačine od novinara :confused:

Meni je Sara još uvek želja broj 1. Mislim da niko sa estrade nema taj osećaj sa estetiku, scenu, nastup koji ona ima i to je i pokazala sad. Stvarno se nadam da će se ponovo prijaviti.
Osećaj za estetiku veštice iz Moćnih rendžera... Može ona mnogo bolje.

Back