Pesma za Evroviziju 22: Polufinale i finale

Da se konačno osvrnem i na Saru od sinoć...
Elem, je l' samo mene jučerašnji njen nastup podsjetio na Efendi od prošle godine, prvenstveno stajlingom sa sve guzom koja ''sijeva'' na sve strane a potom i animacijama na ekranima, sa onim zmijetinama i krugom u sredini (jedino što su kod Azerke bile svjetlije boje a kod nje tamnije)?!
Iskreno, nije ispunila moja očekivanja niti me je fascinirala, nije mi ''krindž'' ali nije ni nešto što do sada nikada nije viđeno i nesvakidašnje kako su mnogi pompezno najavljivali, ovo jeste bez sumnje najbolji i ''najskuplji'' scenski nastup na našem izboru (i generalno ''paket'') ikada međutim ja sam ga zamišljao totalno drugačije...
Mislim da je trebala ići u artističkom pravcu i da nam servira dozirani performans sa ukusom, ona da stoji a u pozadini za vrijeme svakog drop-a da se prelamaju animacije djevojaka u narodnoj nošnji kao i pri završnici u ''whistle'' poentiranju, kadriranje i osvjetljenje su bili jednolični naročito u onim prelazima koji gruvaju, jedan plesač bi joj bio dovoljan te smatram da bi se na taj način poentirala smisao same pjesme kroz nastup. Otišli su u pogrešnom smjeru kao da je u pitanju klasičan ženski bop što zapravo nije, isto i ono zanosno tverkovanje i čučanje na onoj skalameriji (kao i ona sama) su potpuno nepotrebni, navlači džaba bijes i gnijev medija i širokih narodnih masa isuviše provokativnim stajlingom i seksi koreografijom koji jedva čekaju da je opljuju, too much se zaigrala te je u opasnosti da prokocka šansu za pobjedu.
Pjesma je i više nego inspirativna za osmišljavanje interpretacije koja bi bila ''ludilo mozga'' dobra i ima ogroman potencijal da se sa njom napravi spektakl samo da je iskusni kreativni tim uzme u svoje ruke, možda doduše baš tako nešto i spremaju za Evroviziju a ovdje su odlučili da to obave sa ''pola gasa'' ne otkrivajući sve planove za Torino pošto su ubjeđeni da će pobijediti večeras. :p
Takođe, previše su dali značaja tj. pažnje koreografiji i scenskim pokretima koji ni malo nisu jednostavni pa je sinoć u nekoliko navrata bila na ivici da ispusti mikrofon ili padne preplićući i uvijajući se između plesača te su bespotrebno iskomplikovali koreografsku tačku, ona jeste vokalno bila dobra ali pjesma sa onoliko teksta i sa takvim tempom zahtjeva jednostavniju prezentaciju.
Šta više da kažem, ja sam i dalje za nju kao ovogodišnjeg predstavnika iako mi se tu mnogo kockica mora poklopiti, neka joj je sa srećom večeras i da još bolje pokida! :giggle:

Saznaće se žiri prije telefonskpg glasanja tako je bar bilo ptethodnih godina.Očekujem Ivanu Petars opet u žiriju.

Inače što se tiče polufinalnog žirija u žiriju bila Tijana Bogićević,a ucestvovale 2 njena prateća vokala sa ESC Sanja Bogosavljević i Jelena Pajić

Kakav Aca?
To mi je malo čudno, obično se zna sastav žirija i obelodani se pred takmičenje...
Šala mala xexe pošto naša najveća zvezda već danima zahteva da se obelodani ko su članovi žirija, a Olivera ih drži u klopki 😊

Saznaće se žiri prije telefonskpg glasanja tako je bar bilo ptethodnih godina.Očekujem Ivanu Petars opet u žiriju.

Inače što se tiče polufinalnog žirija u žiriju bila Tijana Bogićević,a ucestvovale 2 njena prateća vokala sa ESC Sanja Bogosavljević i Jelena Pajić
Niti u jednoj zemlji nije tako, zato mi je to malo čudno..

Šala mala xexe pošto naša najveća zvezda već danima zahteva da se obelodani ko su članovi žirija, a Olivera ih drži u klopki 😊
To je jedini što bih se sa njim i složio, i ja bih voleo znati sastav žirija za finale.. :)

ono zanosno tverkovanje i čučanje na onoj skalameriji (kao i ona sama) su potpuno nepotrebni, navlači džaba bijes i gnijev medija i širokih narodnih masa isuviše provokativnim stajlingom i seksi koreografijom koji jedva čekaju da je opljuju
Kome smeta nek se isprska svetom vodicom posle nastupa i resen problem

Na Beoviziji mislim da nikad nije bilo.Jedino možda 2004-2006 mada sumnjam. 2007-2008 su odmah napočetku prenosa saopštili članove žirija,tada ih bilo samo 3.

• Wow
Reactions: Mrm

Ja uopšte ne morališem i ne smeta mi to u tom smislu, ali ne vidim nikakvu poentu, uopšte mi se nije dojmio taj nastup, a i način pevanja, sama kompozicija.. :(

A sad da utvrdimo:

Srbija će izabrati svog predstvanika za evroviziju 2022, 6 marta u ranim jutranjim časovima, negde oko jedan sat.

Pobednik se već sada uveliko naslućuje.....

Biće to predstvnik koji osvoji ubedljivo najveći broj bodova, dobijenih glasovima publike i stručnog žirija u odnosu 50% : 50% ,respektivno.

:cool:

Bože, koliko volim ovu ženu

DsyK4Bd.gif

Već vodim Zorju kako se buni što nije pobjedila,možda i više od Vuksanovića.
Ne verujem iskreno, nešto mi ne deluje kao takva osoba, prihvatiće ona da nije pobedila. Pa i u zvezdama granda je hajpovala Mahira kad je pobedio i nije izgledalo kao da je ljubomorna ili nešto slično.

Back